- 19 Aralık 2016
- 4.369
- 2.659
-
- Konu Sahibi Rabisscyln
Şuanda bebek istememeye başladım kaynanamla bile paylaştım haklısın kızım ne dersen doğru diyor.Sevmek her şeye çözüm olmuyor maalesef. Alkol kullanmasını istemiyorsanız önce bu sorunu çözün daha sonra çocuk düşünün.
Bebek olunca mucize olup ebeveynler masal kahramanlarına dönüşmüyor. Bu yüzden iyi ölçün biçin.
Demekki içinde size anlatmadığı bir şeyler var, yalana başvurmasının başka açıklaması olamaz.
Yalan her kötülüğün babasıdır ve yalancı biri kolay kolay doğruya yönelmez.
Bebek çok büyük sorumluluk, önce kendinizi tanıyın, öğrenin. Eşiniz neden içiyor? Neden yalan söylüyor ve en önemlisi de neden bunları sizden gizliyor?
Aranızda "siz kabul etmeseniz de İletişim problemi var belliki ve eğer bebek olursa daha da kopar ve mutsuz olursunuz. Ne gerek var?
Kaç yıldır bebeğiniz olmuyor? Bana dedikleri bahane geldi. Siz de söyleyin ki böyle bir ortama mı bebek getireceğim?Şuanda bebek istememeye başladım kaynanamla bile paylaştım haklısın kızım ne dersen doğru diyor.
Aslında eşimle kolay kolay tartışmayızda herşeyini anlatır eşim evlenmeden önce içiyordu başında büyürken babası fazla yoktu kendi başına büyüdü birnevi.
Neden yaptığını sorduğumda arkadaşlarını kıramadığını bebek istediğini söylüyor.
Etrafta evli arkadaşları neredeyse çocuk sahibi senin neden yok dedikce daha da içerliyor bir sorunumuz yok neden böyle diyor.
İçki içmesine hak veremiyorum her zaman ailesiyle abileriyle bile olsun tartıştığında haklıda olsam bağırmam önce dinlerim şöyle olsa olmazmıydı derim..
Genelde alttan almaya çalışırım yeri geldi oda alır tabi
Sorunda kendinden büyük arkadaşlarıda var bir olur iki olur sonra devamı gelir diye korkuyorum içki her kötülüğün anası eşim normalde dininede düşkündür birlikte namaz kılarız yeri geldimi ben kuran okurken dinler..tahminimce o arkadasi yarfima geldi diye gel moruk ici bira ismarliyim sana dedi o da kirmadi. bu her zmn icecegi anlamina gelmez. arkadas vezirde eder rezilde.o arkadasindan uzaklastirin. konusun guzelce kavgasiz evin bereketini kacirma icki helal degil. lutfen kendini de gubaha sokma de. guzelce. bu kadar abartma lutfen muhtemel daha yeni evlisiniz. aglama uzulme su akar yolunu bulur bacim.
Eşimin çocuk ayrımı yoktur aksine kız çocuğuna daha düşkündür abisinin kızı var neredeyse ölür onun için..Kaç yıldır bebeğiniz olmuyor? Bana dedikleri bahane geldi. Siz de söyleyin ki böyle bir ortama mı bebek getireceğim?
Kusura bakmayın ama bebek olmuyor diye şu duruma kendini düşüren birisi yarın bir kız evladınız olduğunda neden erkek olmadı diye de içer içer gelir, çünkü kendisine aslında bahane arıyor siz içmesini istemediğiniz için.
Bir de bu kadar hassassınız madem alkol konusunda neden kabul ettiniz ki? Evlenmeden de biliyormuşsunuz, bile bile lades demişsiniz aslında.
İçki içmek o kadar günah ki üçayların içerisindeyiz birde.Sigara içiyor birşey demiyorum ama alkol kötülüklerin anasıdır genelde sakin yaklaşırım küserim özür diler yapmicam der 4 aydır içmemişti şimdi napıcam bilmiyorum fazla büyük değil sorun allaha şükür ama ben çovçcuk isterken bugün böyle yapması beni çok üzdüyenisiniz canim zamanla anlar. konus surekli ama bilmiyorum cok dert edilecek bir sorun gibi gelmedi bana tabi Rabbkm kimseye kaldiramayacagi yuku vermezmis
Allaha şükür hiçbirini yapmıyor ama o ayda yılda heraya hergüne dönmesinden korkuyorum içki küçümsenecek birşey değil.İçip sizi mi dövüyo ? Bağırıp çağırıyo mu? Ortalığı yıkıp döküyo mu? Mahalleyi ayağa mı kaldırıyo?
Bunlar yoksa bırakın ayda yılda bir içmekten bişey olmaz
Allaha şükür hiçbirini yapmıyor ama o ayda yılda heraya hergüne dönmesinden korkuyorum içki küçümsenecek birşey değil.
Bende biriyle tanisacaktim icki iciyormus ayda bir dedi oda arkadas ortamiymis tabi yalan icki oyle birsey ki bir icen birdaha birakamaz nitekimde sarhos olana kadar iciyormus bunu en yakinindan ogrendim ve birdaha gorusmedim.Allah yardimcin olsun .Bazen insan kendini o kadar yalnız hissediyorki en yakınına bile sığınamıyor eşine bile.
Kendimi o kadar değişik hissediyorum ki bebek istiyorum deli gibi evet yaşımda genç ama istiyorum.
Eşimle çok iyiyz allah nazarlardan korusun.Her evlililte bir sorunlar oluyor ufacık birşeydende olsun bir sorun çıkabiliyor.
Eşim bugün içmiş 3 mayısta çatlstma iğnesi vuruldum hiçbir sorunumuz yok yinede tedavi görüyorum.
Arkadaşı yolda kalmıştı yardıma gitti eşim kaza yaptığında yardım etmişti ama eve gece yarısı geldi ve içmiş , ben hiç haz etmem içkiden bir kaç kez daha içmişti şuan biraz maddi sorunumuzda var kaza yaptığı için..
İçki benim için çok büyük birşey bir nevi bugün bana yalan söyledi yok şurdayım yok burdayım geliyorum diyerek..
Kendimi çok kötü hissediyorum allaha şükür okulumu felan okudum halada dışardan devam ediyorum eşim her dediğimi yapar evlenmeden önce sigara içiyordum eşime başta söylemedim zaten devamlı içmezdim.
Evlendikten somra eşimle sigara içtiğim oldu birkaç kez eşimden habersizde içtim yinede ona söyledim tartıştık içmedim sonradan.
Oda bana söz verdi kendi babası çok içki içermiş onlarla ilgilenmezmiş allaha şükür düzelmiş kaynanam abdestinde namazında haklı olduğumu süründür onu yaptığına pişman olsun der.Şuanda öyle söylüyor ama kendimi yıpranmış hissediyorum biliyorum benden daha büyük sorunları olanlar var.
Yalana içkiye dayanamam içki insanın evinin huzurumçnu bozuyor dahada ileriye gidicek diye korkuyorum..
Ben çocuk isterken onun böyle yapması zoruma gidiyor oda çocuk istiyor.
Kimseyle paylaşamadım ne yapsam bilemiyorum senden ayrılırım bekar değilsin arkadaşlarınla normal gex içme diyorum.Oturdum ağladım ne yapsam bilmiyoru kızlar.
Not:Eşimi çok seviyorum oda beni seviyor ben onu istemezken bile 1 yıl boyunca hiç beni bırakmadı bende onu seviyorum allaha şükür.
İcki aliskanlik yapar o ayda birler haftada bire doner.İçip sizi mi dövüyo ? Bağırıp çağırıyo mu? Ortalığı yıkıp döküyo mu? Mahalleyi ayağa mı kaldırıyo?
Bunlar yoksa bırakın ayda yılda bir içmekten bişey olmaz