Alkol kabusu, bitmeyen kavgalar, yalnızlık...

Evet ben de çözemiyorum, gerçekten sinirlerim yıprandı. Ayıkken çok seven adam nereye gidiyor diyorum içince.. Nefes alamıyorum...

Eşim biz evlenmeden önce alkollüyken kaza geçirdi, arabası Pert oldu ama hiç alkole suç bulmadı nedense inanır mısınız...

Şuan sadece zaman kaybı yaşıyorsunn. Sonu yok gibi görünüyor. Ayrılırsam şöylemi olcak, böylemi olcak sorularını bir yana atıp sadece KARAR vereceksin. Tamam mı, Devam mı ?

Gerçekten birebir aynısı inanamıyorum! Dediklerinizin hepsini denedim bende İnan’ın ama yok! Bazen iş nedeniyle maddi açıdan sıkıntıya düşüyoruz, brn üzülüp bir yerlerden kısmaya çalışıyorum ama zaten para harcadığım Yok eve bile.. Eşim sen haftaiçi üzülüyor ne yapıcaz deyip kredi ödeme derdine düşüyor, haftasonu gitmiş alkole yatırmış para Gerçekten çok sinirlerim bozuluyor... Dediğiniz gibi içmeyince maşallah düşünceli, çok seven, dört dörtlük bir beyefendi... İnşallah tetikleyen bir şey olmaz da siz bari kurtulmuş olursunuz...

Bunları okuyunca yalnız değilmişim diyorum. Çocuk olunca bırakmaz, inanmayın. Benimki de öyle diyordu ama hiçbirşey değişmedi. Bizim bir de çocuğumuz var yaşını geçti ama işten çıkıp içmeden direk eve geldiği gün sayısı 10 u bulmaz belki. Evde de devam ediyor üstelik. Bunlara ek olarak ailesine hastalık derecesinde bağlı. Ve bu sarhoşken daha da artıyor. Her geçen gün tahammülüm azalıyor

Bir komşumuz vardı , 5 çocuğu vardı ama içerdi ..ağzıyla içmekten bahsetmiyorum . Yata kalka zor atardı kendini eve .. çocuklar perişan , her biri bir köşede .. Çok sözler vermiş karısına , bu sefer son diye diye 5 çocuk yapmışlar ..

Çocuk yapma sorumluluk sahibi olamayan bu adamdan . İçmeye para buluyor ama evliliği için harcayacak tek kuruşu yok .. kendinden baskasini düşünmeyen adama çocuk verme bide ..yazık o cocuga ..sana da ..boşansan iyi olacak sanki ..

Bu adamı çekmene sebep ne ?

Evet yalnız değilsiniz... Çocuk olunca bırakmayacağını tahmin ediyorum, en fazla belki azaltır ama bilmiyorum.. Eşim normalde sadece haftasonu içer, onun günü cumartesi akşam başlar Pazar gece biter, bu süreçte gezmek ister tabi... Bazen bir bahaneyle haftaiçi de içtiği olur tabi... Sonraki ayık günlerde benimle gezmek ister ama zehir olmuştur içim, hevesim kalmazki... Her gün de içse haftada bir de içse insanın midesi bulanıyor işte... Eşlerini bu kadar sevdiğini söyleyen insanların eşlerine bu kadar eziyet etmesi... Aklım hiç almıyor..

20 sene alkolik bir babanın olduğu ailede büyüdüm,
Maddi sorunu olmayan,içinde etrafa saldirmayan ama asla bir aile ortamı da olusamayan bir aile..

Biz tatile giderdik o içer,biz pikniğe giderdik o evde kalır içer,düğün olur yok,misafirlik yok..

Bir çocuk için bulunmaz imkanlara sahipken bir cok arkadasimin gozunde,akşam ailece yemek yemeye,çay içip meyve yiyen normal ailelere özenmekle geçti 20 senem..
Şimdi hayalini kurduğum bir aileye sahibim ama günler hala içimde ukte..

Siz bu hayatı kendinize reva görebilir o bu sebepten ayrılmayı düşünmeyebilirsiniz ama lütfen dünyaya bir çocuk getirip ona da bu eziyeti yaşatmayın..

Not:27 yıl sonra annem ayrıldı babamdan ve dönüp sizin için çektim bunca yıl dedi..
Güler misiniz ağlar misiniz siz düşünün..

Ben kocası içen bi kadın olarak değil babası içen bi evlat olarak yazıyorum. Sakın bıraktığına emin olmadan o adamdan çocuk yapmayın. Bi gece o kadar içmiş ki tuvaletin yolunu bulamayıp benim okul çanta mı tuvalet sanmış... daha 1. Sınıfa gidiyordum ama sabah o çantayı annemin temizleyişini benim onunla okula gitmemi tedirginliğimi hala unutamıyorum. Ve hergün sürüp giden tartışmaları

Hatasini kabul etmeyip suç bastirmasi, "benle mutlu olamadin bla bla" diyerek demagoji yapması, hem suclu hem güçlü olmasi hususu da alkol gibi kotu..

Merhabalar öncelikle ne diyeceğimi bilmiyorum ama alkol sorunu olan bir babanın kızı olarak yazıyorum. Yaşadıklarımdan sadece şunu anlatayım kalp ameliyatı oldum ben 10 yıl önce odönem babam 50 yaşında, yoğun bakımı servisi birbuçuk ay sonra eve gelmişim eve geldiğim gün sarhoş gelip annemi gözümün önünde dövdü tüm hayatım böyle geçti, eve gelir anahtarı kapıya taktığı anda kalbim çarpmaya başlardı demem o ki keşke bu hayata hiç gelmeseydim dediğim çok oldu

Böyle başlıyor bu tip erkekler Yaşadıklarımızdan yola çıkarak değişmeyeceğini yakında şiddete başlayabileceğini üzülerek söyleyebilirim

Size tavsiyem bu adamı çekmeyin Ha çekmeyi seçerseniz bu sizin seçiminiz olur ama masum bir çocuğa sakın bunu yapmayın

Ben ancak 29 yaşına gelip okuyup, atanıp öyle çıkabildim o evden ama benden, ömrümden, ruhumdan çok şey kaybettim

Yanlızlık, o kadar büyük nimet ki emin olun kendi benliğinizi kaybetmenizin yanında bir lütuf bana göre

Valla hiç sevinmiyorum bir hafta sonu arkadaşlarıyla denk gelmesine bakıyor çünkü en azından çalışmazsam para yoksa neyle içecek bir de ben bir kavga da çok ağladım karnım burnumda o da çok üzüldü o duygusal yoğunlukta aldım kredi kartını elinden geçen ay tam 900 lira tekel masrafı yapmıştı şimdi hem benden maddi hayır yok hem kredi kartı yok olmayınca neyle içecek diyorum bir umut ama işte ne evliliğimin ilk yılları ne hamileliğimi geri verebilir mi bana?

Dedim tam dört aylık hamileyken ücretsiz izin alıp eşyalarımı toplayıp gittim
Ben ölürüm sensiz yaşamam çalışma gel evinde otur bir daha kapıdan dışarı bakmam evden dışarı çıkmam sen yokken kıyafetlerini kokladım daha ne yalvarmalar tamtur yüzük çiçek ikna olup döndüm ilk haftasonu hooopp dön başa
Aileme yapma etme dedikleri halde rest çekip evlenmeseydim gururumu yenebilsem gerçekten giderdim ama zamanında evlenme diye saatlerce dil döken insanlara bir de bir çocukla yük olmak istemiyorum. Madem inatla evlendim ya adam edicem ya adam edicem
Anlattıklarım daha hafif olanlar karnım burnumda ne hakaretler duydum ne beddualar yedim sabah oluyor ayılıyor kedi gibi peşimde
Ama çocuktan sonra yine içerse ilaç tedavisine başlatıcam tedavi şart
Başka türlü bırakmıyorlar

Alkol belası yüzünden boşanmış bir kadın olarak söylüyorum " sakın çocuk yapma! "

ve bir an önce boşanmaya bak. henüz çok yeni evli olduğun için seviyorum nağraları atmanı da

anlayabiliyorum fakat inan bana günler aylar geçtikçe daha da cozutacak. bu sefer çocuk olur ona

kıyamıyorum dersin boşanamazsın.

hayatının sonuna kadar bu adama mahkum olarak mutsuzluk
içinde yaşayabilecek misin ?

ben alkolik adam modelinden öyle bir tiksindim ki tarifi yok !

Allah uzat etsin.

BOŞAN !

Benimde bu zamana kadar tek ayrılmama sebebim bu sanırım... Annem günlerce ağladı, hem uzak olduğu için hem de bu adamın bana yapacaklarını bildiği için. Dinlemedim, gözüm hiçbir şey görmedi ama doğruymuş... Ben de bıraktım gittim annem yine yıkıldı, ben demiştim biliyordum diye günlerce ağladı... Sadece anneme üzülüyorum, o yüzden yaşadıklarımı anlatamıyorum... Ama belki kendime de daha çok üzülmem gerekiyor...

Icince oyledikleriyle ayikken söylediği her güzel sözü alip goturuyor zaten. Benim icin ayikken soyledigi hic bir seyin onemi yok artik
İşte benim eşim onu anlamıyor. Onun mantıcına göre haftasonu içecek bana saydıracak gerekirse, ayılınca özür dilerim içince olmuş diyecek ve biz hayatımıza mutlu devam edeceğiz. O yüzden kendisi beni nankör olarak görüyor, yaptıklarının kıymetini bilmediğimi düşünüyor hatta, şaka gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…