- 28 Haziran 2017
- 237
- 253
-
- Konu Sahibi Papatyamutlusu
Evet ben de çözemiyorum, gerçekten sinirlerim yıprandı. Ayıkken çok seven adam nereye gidiyor diyorum içince.. Nefes alamıyorum...Ayni benim esimi anlatmissin sanki. Cocuk olunca biraktiklari fln yok inanma ben kazara hamile kaldim kiyamadim sonrada simdi 2 yasinda kizim ama ickiye son gaz devam degisen hic bisey yok sonu varmi bu evliligin yok bir yerde ipler kopacak.sana sunuda soylim zamanla seninde dengeni bozacak nasil davranman gerektigini bilemeyecksin cunku cift karakterli icince baska adam normalken baska ben cozemedim 4 yillik evliyiz cozulecek gibide degil zaten.
Eşim biz evlenmeden önce alkollüyken kaza geçirdi, arabası Pert oldu ama hiç alkole suç bulmadı nedense inanır mısınız...Babam evlenince bırakıcam demiş bırakmamış. Çocuk olunca hayır bırakmadı. Üç çocuk hemde. Hergün annemin nolur içme eve gel direk diye bi ümit yalvarmasıyla başlar babamın içkili şekilde gelmesi ve kavgalarla biterdi. Çevremizde de böyle bi sürü kişi bi tanesininde şu olunca bırakıcam diyip sözünde durduğuna şahit olmadık. Babam bıraktı ama nasıl... bi gün yine zil zurna içmiş eve dönecek yola atlıyor ve araba çarpıyor seriliyor yere. Sonra bacak kırılır üç ay evden çıkamaz ve böylece içkiyi bırakır. Yoksa hayatta bırakmazdı sanmıuorum. Allah yardımcınız olsun. Dilerim ki eşiniz farklı olsun kendi isteğiyle bıraksın bi an önce ve mutlu olun
Şuan sadece zaman kaybı yaşıyorsunn. Sonu yok gibi görünüyor. Ayrılırsam şöylemi olcak, böylemi olcak sorularını bir yana atıp sadece KARAR vereceksin. Tamam mı, Devam mı ?O kadar kötüyümki artık nefes alamıyorum... 13 aylık bir evliliğim ve bitmeyen bir sürü sorun... Daha önce de konu açmıştım, nerden başlayıp ne anlatacağımı bilmiyorum ama artık boğuldum... Eşim her hafta 3 -4 gün içmeden duramıyor, içince dengesizleşiyor ne dediğini bilmiyor, kabus gibi günler geçirdim bu yüzden, çok kez ayrılmaya karar verdik ama nasıl bir sevgidir bilmiyorum hala bitmedi... İçmediği günler o kadar iyiyizki, o kadar seviyorki sanki o adam başkası.. Her yolu denedim azaltsın diye, iyi davrandım, kızdım, küstüm, masa kurdum sevmediğim halde onunla oturup içtim, hep aynı... Bari kararında kaldıramıyorum dedim ama yok. Çocuk istiyor yaş farkımız baya var ama ben güvenemediğim için istemiyorum, onun için bari bırak aile olalım dedim Yok çocuk olunca bırakacakmış...
Ya en çok zoruma giden de ben bu adam için Türkiye’nin öbür ucuna geldim resmen kimseyi tanımadığım bir yere, ailemi Yok sayarak, sevgimin peşinden. Ailem o kadar iyilerki hala beni düşünüyorlar ama beler yaşadığımı belli etmek istemiyorum, daha fazla üzemem.. En çok buna dayanamıyorum, çok zoruma gidiyor, işimi gücümü herşeyi bırakıp geldim hemde... Her haftasonu kavga, haftaiçi bir şey yokmuş gibi hadi gezelim hadi seni kahvaltıya götüreyim, sonra tüm o güzel günler zehir oluyor hakaretler küfürler...
En son cumartesi pazar ağrılar içindeyken bi bahaneyle beni evden çağırıp, dükkanı bana bırakıp, döneceğim diye koma sarhoş olup eve gidip yattığında artık susayım sonuç hep aynı dedim. O günden beri konuşmuyorum, Pazartesi “git istediğin gibi yaşa, madem tüm haftasonu planın içmek, hiçbir haftasonu eşinle bi planın Yok artık karışmıyorum. Haftaiçi olunca da iş var para Yok diyorsun dertleniyorsun çünkü içkiden başka birşey görmüyor gözün. diğer insanlara baksana insanlar senin sokakta harcadığın paralarla ailesiyle geziyor tatil planları yapıyor, demekki sen benimle değil içkiyle zaman geçirmek istiyorsun, ayrı ayrı planlar yaparız, ben tek yaşarım bu şehirde” dedim ama yok, o benden daha kötü davranıyor sanki haklıymış gibi yüzüme bakmıyor.. Ve ne zaman böyle olsa bana ayrılalım diyor, sonra kavga dön başa... Şimdi yine haftaiçi olmasına rağmen sarhoş olup eve gidip sızdı, ve bana “ yarın abini arıycam, benle olamadın git ailenle mutlu yaşa” yazmış, aynı şeyler yani... Ben o kadar kötüyüm ki anlatamıyorum bile neler yaşadığımı.. Burada herkes içiyor nerdeyse ve kadınlar o kadar rahatki umurlarında değil, onlar da hayatlarına bakıyorlar, ben böyle yaşayamıyorum. Artık aileme de, uzaktaki arkadaşlarıma da anlatamıyorum, herşey içimde..
Bir yandan ders çalışıp atanmam lazım yapamıyorum, bir yandan hipotiroid çıktı şimdi de ne yapacağımı bilmiyorum bu ilaçlardan kurtulmak istiyorum...
Bu adama artık nasıl davranacağımı bilmiyorum, ne yapabilirimki ben... Susup hadi iç hayatım mı diyeceğim, ya da sevdiğim adama veda mı edeceğim bilmiyorum... Buradaki yalnızlık da beni çok yordu, sadece onun için yazıyorum aslında, daha fazla birileriyle paylaşamazsam nefes alamıycam gibi. Ben ne yapacağımı bilmiyorum, sadece destek istiyorum sizden, bana güç verecek yeniden canlanmamı sağlayacak.. Yalnız da mutlu olmama inandıracak bir söz bir ses...
Uzun oldu kusura bakmayın, doğru cümleler kurdum mu onu bile bilmiyorum... Teşekkür ederim...
Gerçekten birebir aynısı inanamıyorum! Dediklerinizin hepsini denedim bende İnan’ın ama yok! Bazen iş nedeniyle maddi açıdan sıkıntıya düşüyoruz, brn üzülüp bir yerlerden kısmaya çalışıyorum ama zaten para harcadığım Yok eve bile.. Eşim sen haftaiçi üzülüyor ne yapıcaz deyip kredi ödeme derdine düşüyor, haftasonu gitmiş alkole yatırmış para Gerçekten çok sinirlerim bozuluyor... Dediğiniz gibi içmeyince maşallah düşünceli, çok seven, dört dörtlük bir beyefendi... İnşallah tetikleyen bir şey olmaz da siz bari kurtulmuş olursunuz...Seni benden daha iyi kimseye anlayamaz herhalde resmen benim ne yaşadığımı anlatmışsın
Madem çok istiyorsun
Haftasonları iç derim hafta içide içer
Evinde iç sadece derim dışarda içer
Nerde istersen iç ama az iç derim sarhoş olur
Alkolsüzken tam bir salon beyfendisi
Alkol alınca tam bir sığır olur (kendi eşime bu laf sadece sizin eşinizi tenzih ederim )
Birde ben hamileliğimde de alkolle uğraştım hep
Bir yandan çalış bir yandan karnında bebekle iki günün biri ağla
Eve gel ev işine koştur
Üç kuruş biriksin diye uğraş o orda senin maaşının iki katı içsin
Sürekli sarhoş muhabbeti çek
Çok zor
Ben şimdi Doğum iznindeyim
İznim bitince çalışmayacağım dedim
Evi geçindirme korkusu ile bıraktı sayılır
Mücadele ediyor en azından artık
Ama tetikleyen bir şey olur mu bilemem
Allah yar ve yardımcımız olsun
Bu adamı çekmene sebep ne ?Bunları okuyunca yalnız değilmişim diyorum. Çocuk olunca bırakmaz, inanmayın. Benimki de öyle diyordu ama hiçbirşey değişmedi. Bizim bir de çocuğumuz var yaşını geçti ama işten çıkıp içmeden direk eve geldiği gün sayısı 10 u bulmaz belki. Evde de devam ediyor üstelik. Bunlara ek olarak ailesine hastalık derecesinde bağlı. Ve bu sarhoşken daha da artıyor. Her geçen gün tahammülüm azalıyor
Evet yalnız değilsiniz... Çocuk olunca bırakmayacağını tahmin ediyorum, en fazla belki azaltır ama bilmiyorum.. Eşim normalde sadece haftasonu içer, onun günü cumartesi akşam başlar Pazar gece biter, bu süreçte gezmek ister tabi... Bazen bir bahaneyle haftaiçi de içtiği olur tabi... Sonraki ayık günlerde benimle gezmek ister ama zehir olmuştur içim, hevesim kalmazki... Her gün de içse haftada bir de içse insanın midesi bulanıyor işte... Eşlerini bu kadar sevdiğini söyleyen insanların eşlerine bu kadar eziyet etmesi... Aklım hiç almıyor..Bunları okuyunca yalnız değilmişim diyorum. Çocuk olunca bırakmaz, inanmayın. Benimki de öyle diyordu ama hiçbirşey değişmedi. Bizim bir de çocuğumuz var yaşını geçti ama işten çıkıp içmeden direk eve geldiği gün sayısı 10 u bulmaz belki. Evde de devam ediyor üstelik. Bunlara ek olarak ailesine hastalık derecesinde bağlı. Ve bu sarhoşken daha da artıyor. Her geçen gün tahammülüm azalıyor
Valla hiç sevinmiyorum bir hafta sonu arkadaşlarıyla denk gelmesine bakıyor çünkü en azından çalışmazsam para yoksa neyle içecek bir de ben bir kavga da çok ağladım karnım burnumda o da çok üzüldü o duygusal yoğunlukta aldım kredi kartını elindenGerçekten birebir aynısı inanamıyorum! Dediklerinizin hepsini denedim bende İnan’ın ama yok! Bazen iş nedeniyle maddi açıdan sıkıntıya düşüyoruz, brn üzülüp bir yerlerden kısmaya çalışıyorum ama zaten para harcadığım Yok eve bile.. Eşim sen haftaiçi üzülüyor ne yapıcaz deyip kredi ödeme derdine düşüyor, haftasonu gitmiş alkole yatırmış para Gerçekten çok sinirlerim bozuluyor... Dediğiniz gibi içmeyince maşallah düşünceli, çok seven, dört dörtlük bir beyefendi... İnşallah tetikleyen bir şey olmaz da siz bari kurtulmuş olursunuz...
Dedim tam dört aylık hamileyken ücretsiz izin alıp eşyalarımı toplayıp gittimSizi tebrik ederim, nasıl dayandınız?
Yani ben daha azını görmeme rağmen boşanıcam deyip çıktım. Kendimi anlamaya çalışıyorum. Niye direkt gidiyorum deyip gidiyorum, nasıl sabrediyorsunuz? Bırakmadığında nasıl ben gidiyorum demiyorsunuz?
Benimde bu zamana kadar tek ayrılmama sebebim bu sanırım... Annem günlerce ağladı, hem uzak olduğu için hem de bu adamın bana yapacaklarını bildiği için. Dinlemedim, gözüm hiçbir şey görmedi ama doğruymuş... Ben de bıraktım gittim annem yine yıkıldı, ben demiştim biliyordum diye günlerce ağladı... Sadece anneme üzülüyorum, o yüzden yaşadıklarımı anlatamıyorum... Ama belki kendime de daha çok üzülmem gerekiyor...Dedim tam dört aylık hamileyken ücretsiz izin alıp eşyalarımı toplayıp gittim
Ben ölürüm sensiz yaşamam çalışma gel evinde otur bir daha kapıdan dışarı bakmam evden dışarı çıkmam sen yokken kıyafetlerini kokladım daha ne yalvarmalar tamtur yüzük çiçekikna olup döndüm ilk haftasonu hooopp dön başa
Aileme yapma etme dedikleri halde rest çekip evlenmeseydim gururumu yenebilsem gerçekten giderdim ama zamanında evlenme diye saatlerce dil döken insanlara bir de bir çocukla yük olmak istemiyorum. Madem inatla evlendim ya adam edicem ya adam edicem
Anlattıklarım daha hafif olanlar karnım burnumda ne hakaretler duydum ne beddualar yedim sabah oluyor ayılıyor kedi gibi peşimde
Ama çocuktan sonra yine içerse ilaç tedavisine başlatıcam tedavi şart
Başka türlü bırakmıyorlar
Icince oyledikleriyle ayikken söylediği her güzel sözü alip goturuyor zaten. Benim icin ayikken soyledigi hic bir seyin onemi yok artikEvet ben de çözemiyorum, gerçekten sinirlerim yıprandı. Ayıkken çok seven adam nereye gidiyor diyorum içince.. Nefes alamıyorum...
İşte benim eşim onu anlamıyor. Onun mantıcına göre haftasonu içecek bana saydıracak gerekirse, ayılınca özür dilerim içince olmuş diyecek ve biz hayatımıza mutlu devam edeceğiz. O yüzden kendisi beni nankör olarak görüyor, yaptıklarının kıymetini bilmediğimi düşünüyor hatta, şaka gibi...Icince oyledikleriyle ayikken söylediği her güzel sözü alip goturuyor zaten. Benim icin ayikken soyledigi hic bir seyin onemi yok artik