- 4 Ağustos 2017
- 2.168
- 8.861
- 26
- Konu Sahibi Papatyamutlusu
Gençliğine yazık etme derim sadece..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sakin cocuk ypmayin ayrilin aiknzn ynina gdn atnirsaniz seviyeli bryle evlnirsnz o ccugun alkolik bir bbasi olsun istermisnz sakinO kadar kötüyümki artık nefes alamıyorum... 13 aylık bir evliliğim ve bitmeyen bir sürü sorun... Daha önce de konu açmıştım, nerden başlayıp ne anlatacağımı bilmiyorum ama artık boğuldum... Eşim her hafta 3 -4 gün içmeden duramıyor, içince dengesizleşiyor ne dediğini bilmiyor, kabus gibi günler geçirdim bu yüzden, çok kez ayrılmaya karar verdik ama nasıl bir sevgidir bilmiyorum hala bitmedi... İçmediği günler o kadar iyiyizki, o kadar seviyorki sanki o adam başkası.. Her yolu denedim azaltsın diye, iyi davrandım, kızdım, küstüm, masa kurdum sevmediğim halde onunla oturup içtim, hep aynı... Bari kararında kaldıramıyorum dedim ama yok. Çocuk istiyor yaş farkımız baya var ama ben güvenemediğim için istemiyorum, onun için bari bırak aile olalım dedim Yok çocuk olunca bırakacakmış...
Ya en çok zoruma giden de ben bu adam için Türkiye’nin öbür ucuna geldim resmen kimseyi tanımadığım bir yere, ailemi Yok sayarak, sevgimin peşinden. Ailem o kadar iyilerki hala beni düşünüyorlar ama beler yaşadığımı belli etmek istemiyorum, daha fazla üzemem.. En çok buna dayanamıyorum, çok zoruma gidiyor, işimi gücümü herşeyi bırakıp geldim hemde... Her haftasonu kavga, haftaiçi bir şey yokmuş gibi hadi gezelim hadi seni kahvaltıya götüreyim, sonra tüm o güzel günler zehir oluyor hakaretler küfürler...
En son cumartesi pazar ağrılar içindeyken bi bahaneyle beni evden çağırıp, dükkanı bana bırakıp, döneceğim diye koma sarhoş olup eve gidip yattığında artık susayım sonuç hep aynı dedim. O günden beri konuşmuyorum, Pazartesi “git istediğin gibi yaşa, madem tüm haftasonu planın içmek, hiçbir haftasonu eşinle bi planın Yok artık karışmıyorum. Haftaiçi olunca da iş var para Yok diyorsun dertleniyorsun çünkü içkiden başka birşey görmüyor gözün. diğer insanlara baksana insanlar senin sokakta harcadığın paralarla ailesiyle geziyor tatil planları yapıyor, demekki sen benimle değil içkiyle zaman geçirmek istiyorsun, ayrı ayrı planlar yaparız, ben tek yaşarım bu şehirde” dedim ama yok, o benden daha kötü davranıyor sanki haklıymış gibi yüzüme bakmıyor.. Ve ne zaman böyle olsa bana ayrılalım diyor, sonra kavga dön başa... Şimdi yine haftaiçi olmasına rağmen sarhoş olup eve gidip sızdı, ve bana “ yarın abini arıycam, benle olamadın git ailenle mutlu yaşa” yazmış, aynı şeyler yani... Ben o kadar kötüyüm ki anlatamıyorum bile neler yaşadığımı.. Burada herkes içiyor nerdeyse ve kadınlar o kadar rahatki umurlarında değil, onlar da hayatlarına bakıyorlar, ben böyle yaşayamıyorum. Artık aileme de, uzaktaki arkadaşlarıma da anlatamıyorum, herşey içimde..
Bir yandan ders çalışıp atanmam lazım yapamıyorum, bir yandan hipotiroid çıktı şimdi de ne yapacağımı bilmiyorum bu ilaçlardan kurtulmak istiyorum...
Bu adama artık nasıl davranacağımı bilmiyorum, ne yapabilirimki ben... Susup hadi iç hayatım mı diyeceğim, ya da sevdiğim adama veda mı edeceğim bilmiyorum... Buradaki yalnızlık da beni çok yordu, sadece onun için yazıyorum aslında, daha fazla birileriyle paylaşamazsam nefes alamıycam gibi. Ben ne yapacağımı bilmiyorum, sadece destek istiyorum sizden, bana güç verecek yeniden canlanmamı sağlayacak.. Yalnız da mutlu olmama inandıracak bir söz bir ses...
Uzun oldu kusura bakmayın, doğru cümleler kurdum mu onu bile bilmiyorum... Teşekkür ederim...
Emekleriniz mi? Allah aşkına bırakın emeği yahu kaçın kurtulun.Keşke başarabilsem gitmeyi, bazen emeklerime acıyorum bu kadar kolay bitemez diyorum, bazen çok sevdiğim için dayanamam diyorum ve olduğum yerde kalıyorum... Tedavi olmaz çünkü bunu bağımlılık olarak görmüyor ve onun için anormal olan benim. İçince bana ters davranma bir şey söyleme alış artık, gül gibi geçinip gidelim diyor.. Ama böyle nasıl olurki...
Benim eşim de bırakır mı bilmiyorum... Bazen çok sorumluluk sahibi gibi görünüyor, bana değer veren seven, bakarken gözleri parlayan, elimi tutarak uyuyan bir adam ama içince nasıl bu kadar değişir hiç anlamıyorum... O kadar seviyorumki, hala sevgimin bitmemesine inanamıyorum...Canim nolur sabret.
Bak teyzemin kizi hacca gidip geldi. Kocasi hep içer. Ama sabrediyor.
Kocanin koca koca dertleri olur derdi rahmetli anneannem. Herkesin esi mukemmel degil. Sana hakaret etmesini, icmesini onaylamiyorum elbette ama, biraz sabir....
Bende evliyim evliligim ilk yillari haftada 3 defa icerdi. Cok kavga ettik degisen bisi olmadi son 1 bucuk yildir toplam da 4 defa felan icti. Ama inan kendisi istedigi icin. Bn icme dedikce daha fazla iciyordu. Sonra kendinden azaltti cok sukur suan 4 ay oldu daha hic icmedi. Sende sabret kavga etme biraz da boyle dene. Guzellikle konusa konusa.
Yasiniz kac kocaniz ne is yapiyorBenim eşim de bırakır mı bilmiyorum... Bazen çok sorumluluk sahibi gibi görünüyor, bana değer veren seven, bakarken gözleri parlayan, elimi tutarak uyuyan bir adam ama içince nasıl bu kadar değişir hiç anlamıyorum... O kadar seviyorumki, hala sevgimin bitmemesine inanamıyorum...
Durmadan burdaki insanlar deyip durmussunuz.Evlenmeden once icmiyor muydu bu adam.Madem karsisiniz evlenmeseydiniz.Bir ayari olmali kesinlikle ona katiliyorum.Haftada 4gun sarhos olmasi tabi ki fazla ama siz alkole karsi gibisiniz o zaman neden evlendiniz? Bence birakacagina falan inanip cocuk yapmayin.Evet hatasını kabul etmiyor çünkü alkolü hata olarak görmüyor.. İçtikten sonraki gün gönlümü almaya çalışıyor, yeniden eski haline dönüp sevgisini gösteriyor ama böyle dengesiz bir evlilik olabilir mi, o günü bana zehir ettikten sonra ertesi gün ne önemi varki... Burdaki insanlar gibi alkolü normal karşılayıp onu özgür bırakmamı istiyor sanırım ama ben yapamıyorum.. İçmeyince keşke iyi biri olmasaydı da kafamda hiç soru işaretim olmasaydı diyorum bazen, insan nasıl bu kadar değişirki anlamıyorum...
Benim eşim de bırakır mı bilmiyorum... Bazen çok sorumluluk sahibi gibi görünüyor, bana değer veren seven, bakarken gözleri parlayan, elimi tutarak uyuyan bir adam ama içince nasıl bu kadar değişir hiç anlamıyorum... O kadar seviyorumki, hala sevgimin bitmemesine inanamıyorum...
Evet o içenler eşimin arkadaşları.. Bizim kendimize ait bir mekanımız var, alkole de müsait ortamlar burada her yer öyle. Ve arkadaşlarından içmeyen insan Yok, daha doğrusu burada içmeyen insan yokmuş gelince anladım ve hala inanamıyorum... O yüzden sanırım eşim benim tavrımı haksız buluyor, buradakiler gibi davranmamı istiyor ama ben yapamıyorum. 1 yıldır her yolu denedim ama sanırım dediğiniz gibi tek başıma mücadele bir işe yaramadı...yaşadıgınız bölgede
içki içen insanlardan bahsetmişsiniz eşinizin arkadaş iş çevresi mi bu kişiler?
cevabınız evet ise eşinizin bırakması çok zor şehir degiştirmeyi tedavi olmaya bakış açısı nasıl.
hep olumsuzsa herşey ayrılmak ikinize de yarar saglar.
siz tek başınıza mücadele de kaybeden taraf olacaksınız gb gözüküyor
Zaten en büyük nedeni o. Ben burada TEK’im, ailem uzakta ve bana yardım edemeyecekler, eşimin tarafının da edeceğini sanmıyorum, yani bu çocuğu tek başıma büyütücem, bana yardım edecek tek kişi eşim olacak. Dediğiniz gibi en zor anımda onu ayık bulamazsam, o zaman ne yaparım hiç bilmiyorum...Cocuk hastalnir o icmeye gder ccuk uyumaz drmaz ev ustune ustune glir kocana bakrsin sizmis destek yok daha mtsz olrdnz mutszluga ccuk ypmayin
alkol ve diger kötü alışkanlıklarda tedavi şartı kişinin bırakmayı istemesi ile çözülüyor.Evet o içenler eşimin arkadaşları.. Bizim kendimize ait bir mekanımız var, alkole de müsait ortamlar burada her yer öyle. Ve arkadaşlarından içmeyen insan Yok, daha doğrusu burada içmeyen insan yokmuş gelince anladım ve hala inanamıyorum... O yüzden sanırım eşim benim tavrımı haksız buluyor, buradakiler gibi davranmamı istiyor ama ben yapamıyorum. 1 yıldır her yolu denedim ama sanırım dediğiniz gibi tek başıma mücadele bir işe yaramadı...
Eşim tanıştığımızda içiyordu ama böyle değil... Ve hep dediği şey “evlenince tabiki içmiycem, anca bi özel günde içersem yılda bir içerim, evlenince öyle her zaman içilir mi” bende salak gibi inandım ama neden inandın derseniz benim abim de içerdi hem de eşimden daha çok ama evlenince bıraktı ve puan 12 yıllık evli 5 vakit namazında bir adam, hem de müzisyen barlarda filan çalışıyor... Ama eşim aynı değilmiş çünkü benim ailemle onun ailesi ve çevresi çok farklıymış... Tahmin edemedim...Esiniz siz tanisinca icmiyormuydu sizmi bilmiyordnz
Yani Kadınlar eşlerinin her gece gezmesini takmıyor, onların arkadaşları aileleri burada onlar da kendi keyfine bakıyor, bunu eleştirmek içim söylemiyorum yani aileleri burada ve benden şanslılar... Yok Trakya değil Karadeniz tarafları...Diğer kadınlara niye rahat dediniz anlamadım. Bir de orası Trakya taraflarında mi