- 8 Ağustos 2021
- 66
- 1
- 6
- 28
- Konu Sahibi ikierkekannesi03
Arakadaşlar 39 aylık bir oğlum var . 24 aylik tuvalete gitmeyi öğrendi cok şükür. Bu güne kadar hicbir sorunumuz yoktu. 3 gün önce sabah kalktığımda oğlumun yatağında oturduğunu farkettim. Normalde uyanır uyanmaz gelir beni gıdıklar öper ama bu sefer gelmedi. Malesef anne ciş yaptım dedi. Hicbir sekilde kızmadım. Ve carsafini esofmanini birlikte makineye attik. Bunu bir seferlige afediyorum. Hade tuvalete gidelim sen de ailen gibi tuvalete gidiyorsun bu mukkemel birşey. Ve kendisi anne söz bir daha yapmiyacam dedi. Diger gun kalktığında daha kotu birşeyle karşılaştım. Çiş ve kaka yapmıştı. Ilk başta şaşkınlığımi koruyamadim. Ama sonrasinda tamam annecim bunlari temizleyelim dedim. (Ogluma tuvalet egitimi verdigimden bu yana sadece ilk baslarda bir defa ciş kaçırmıştır. Temiz bir cocuk . 2 yasindan beri çatal ve kaşık kullanarak yemek yer. Parmak boyama resim boyama ,sayi saymaca,kovaya top atma,renk bulmaca,....gibi oyunlar günlük aktivitelerimizdir. )Daha sonrasinda o gün günlük aktivitelerimizin bazılarını yapmak istemedigimk söyledim. Çünkü üzüldüğümü söyledim. Ve ona resim çizerek tuvalete gitmemiz gerektigi ile ilgili bir resim çizdim anlattim. Anne söz veriyorum yapmiyacam diye. Gece olunca saat 3 te kaldırdım lavaboya götürdüm . Fakat hicbirsey yapmadi. Bu sabah yine ciş yapmiş esofmanina yatağına değil. Ne yapmalıyım. Nasil bir yol izlemeliyim?sizce