- 21 Temmuz 2009
- 1.804
- 802
- 648
o zaman direkt para iadesi alın, zaten takip numaralı kargo olsun diye extra ücret ödüyorsunuz aklınca uyanıklık yapmış, elinde patlasın o zaman..
Bence de

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
o zaman direkt para iadesi alın, zaten takip numaralı kargo olsun diye extra ücret ödüyorsunuz aklınca uyanıklık yapmış, elinde patlasın o zaman..
Puan fena degil 4.5 gini yalniz arada benim gibi urunu iki aydan fazladir alamayanlarin oldugunu soyleyenler var kargo farkli adrese gitmis gorunuyor onlarda da
5 uzerinden puanlama yapiliyor4.5 puan 5 üzerinden mi 10 mu? ben alışveriş yaparken 10 üzerinden diye hatırlıyorum da.
bu sorun çözülür mü onu bilmiyorum aöa bi dahakine puanı 9dan asagı olan satıcıları tercih etmemenizi ve yorumları okumanızı öneririm.
4.5 puan 5 üzerinden mi 10 mu? ben alışveriş yaparken 10 üzerinden diye hatırlıyorum da.
bu sorun çözülür mü onu bilmiyorum aöa bi dahakine puanı 9dan asagı olan satıcıları tercih etmemenizi ve yorumları okumanızı öneririm.
Aliexpress üzerinden yaptığım alışverişlerin hiç birinde satıcılardan dolayı sıkıntı yaşamadım, ne oluyorsa ürünler ülkeye girerken ya da girdikten sonra oluyor. Gümrükte malları çalınanlar mı dersiniz, nasıl olsa takipsiz diye hiç getirme gayretine girmeyen çalışanlar mı dersiniz youtube bunları şikayet eden insanlar ile dolu. Ayrıca bir ürün sipariş ettiğinizde orada elinize geçmesi hesaplanan tahmini süre yazar, 60 gün ve üzeri oluyor çoğunda, bu tarihten önce açtığınız anlaşmazlık tabii ki satıcılar saygılı olduğu için sizin açınızdan olumlu karşılanır ama bir iki gün içerisinde ürün elinize geçerse olumlu dönüş yapmalı, paranızı ödemeli ve satıcıya puan vermelisiniz. Ücretsiz kargoların bir çoğu takipsiz oluyor, takip kodu için ekstra ücret ödediğinizi belirtmemişsiniz sanıyorum ama farklı bir adrese gitme olayı muhtemelen buraya geldikten sonra gerçekleşmiştir. Süre geçtikten sonra belirtirseniz satıcı para iadesi ya da yeniden ürün gönderimi gerçekleştirir.
Anlaşmazlık sonucu paran hesabına geri ödenir canım sıkıntı yaşamazsın kapatma anlaşmanı ha bazen paran ödendikten sonra da kargodan çıkıp gelen ürün oluyor![]()
Birgun beni bi adam aradi cep telefonumdanMerhaba, ben kargo parasi olarak da ekstra 1 dolar odedim yani ucretsiz degildi kargo buna ragmen takipsiz kargo verdiler. Dediginiz sikayetleri ben de okudum kayitsiz oldugu icin urunleri alan mi dersiniz bahce kapsina birakan mi dersiniz var ama ben takipsiz kargo yolladiklarini bilmiyordum bilseydim risk almazdim ya da alicaksam da sayet saticidan ozellikle takip numarali urun isterdim. Ha benden kargo parasi adi altinda alinan para takip kargosu icin mi bilemiyorum ama kargo parasi verdim bir de 3. Olarak takipli kargo ucreti almak sacma o zaman ne yapar eder ulkemden almaya calisirim hic o yoplara girmezdim. Az para degil bir de uzun bekliyoruz.
Birgun beni bi adam aradi cep telefonumdan
X hanim kargonuz bende dedi
Iyi de siz kimsiniz dedim , o da aliexpresten av yapmis , ptt hem benim urunu hem onun urununu adama.birakip gitmis
Adam.da benim zarfin uzerinden numarami bulup aramis ve sagolsun adresi verdim getirdi bana :)
Bi kere daha yanlis teslimat yapmis ptt ama o kisi aramadi beni , urunumu cok begendi herhalde neyse
Ben ulasmayan urun icin anlqsmazlik actim ve 3 gun sonra kartima yatti.para
Hem de usd arrtigi icin harcadigimdan fazla yatmis oldu
Dolar 5 liraya yanaştığından beri siteye girmiyorum ama özellikle ücretsiz kargo olanları seçiyorum o yüzden dediğiniz gibi bir ayrım var mı hatırlayamıyorum. PTT merkez şube evimin dibinde olduğu gibi kapımı çalıyorlar sağolsunlar ama dediğiniz gibi belki de geldi ve bilmiyorsunuz sokağa attıkları için. Çevirdiğimiz için pahalı yoksa 5 dolar ne ki birim olarak hesaplayınca. Ürünün son teslim tarihine kadar bekleyin, satıcıya sorunu iletmişsiniz zaten yanlış anlamadıysam, o andan sonra gelmezse anlaşmazlık açıp hiç uğraşmadan yeni ürün veya para iadesi alabilirsiniz. 2-3 günde ülkeye girip 30 gün sonra bana ulaşan çok ürün oldu. Gelir umarım. :)
Urun kaybolmus buyuk ihtimal, ya da yanlis kisiye teslim edilmis, urun yoksa bunun tek aciklamasi bu.. tabi siz saticinin urunu gonderdiginden eminseniz.36 gundur gelmiyor pttde de oyle bir urun yok gorunuyor bana verdigi takip numarasi mersinde teslim edilmis gorunuyor suan gakat benim adresim istanbul :/
Benimki de teslim edildi gozukuyorduBelki öyle bir sey de olmus olabilir cunku bana verilen takip numarasi mersine giden bir kargoydu ve o suan teslim edilmis gorunuyor eger kadinsa alan begenmis de olabilirins param yatar sistem de teslim edildi gorundugu icin bir problem cikar mi diye korkuyorum.
İşin içine Aliexpress girince ve satıcı ortaya geçerli kanıtlar sunamazsa, geçerli takip numarası çok ciddi bir kanıt mesela, para size aynen geri yatıyor. Sizin yapacağınız şey aliexpress üzerinden ürünün teslim edilme süresi var, onu geçirmeden, süreyi uzatmak, sanırım zaten bunu yapmışsınız. Aliexpress devreye girdiğine göre şikayet de ettiniz. O zaman geriye beklemek kalıyor.
Urun kaybolmus buyuk ihtimal, ya da yanlis kisiye teslim edilmis, urun yoksa bunun tek aciklamasi bu.. tabi siz saticinin urunu gonderdiginden eminseniz.
Benimki de teslim edildi gozukuyordu
Bana sorun cikarmadilar