• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aliexpressten alışveriş yapanlar bir bakabilir mi?

Merhaba yaklasik 36 gün önce aliexpressten ürün siparisi verdim 4 gun sonra sistemde yola cikmis gorundu turkiyeye giris yaptiginda pttden ürün sorgulatim dedim fakat takip numarasi bambaska bir adrese gonderilecekler arasinda gorunuyordu. Ayni takip numarasini iki kisiye vermis bu tur problemler oluyormus arada. Diger adresteki urun teslim edilmis gorunuyor benim urunum hala gelmedi kayitsiz oldugu icin de pttden herhangi bir bilgi de alamadim. Bundan once saticiya yazmistim bir kac kere surekli beklememi rica etti nitekim bekledim ama sinirlerim bizuldu hala gelmedi urun 36 gun oldu. Ben de anlasmazlik actim adama da parami iade etmesini soyledim hala yalvariyor anlasmazligi kapat diye satici icin kotu imaj oluyormus urun gelecekmis falan. Ben kapatmadim anlasmazligi 3 gun icinde sorun cozulmezse ki cozulmeyecek araya aliexpress girecek ne yapicak bilemiyorum. Satici surekli gecersiz takip numaralari yollayip duruyor yaziyorum anlamiyor bekle bekle diyor parmi geri iade alabilir miyim ? Araya aliexpress girince ne gibi bir cozum oluyor bilgisi olan var mi ?
Bence sizi kandırıyor anlaşmazlığı çekmeyin

AliExpress maksimum teslim süresi 60 gün. Öncesinde ücret iadesi yapılır mı bilmiyorum.
Aldığınız ürün yüksek ücretli miydi? Ben genelde birkaç liralık şeyler alıyorum, pahalı şeyler almıyorum. Bir de ürün elime ulaşmadan ödemeyi onaylamıyorum. Şimdiye kadar toplam 10-15 parça ürün almışımdır, sıkıntı yaşamadım ulaştı hepsi elime. Ama 60 günde ulaşan da oldu, 2 haftada da.

36 gundur gelmiyor pttde de oyle bir urun yok gorunuyor bana verdigi takip numarasi mersinde teslim edilmis gorunuyor suan gakat benim adresim istanbul :/
Canım ben sürekli alışveriş yapıyorum anlaşmazlığı geri çekme, ailekspres paranı iade edip satıcının da puanını düşürüyor, hatta hırslanırsan daha da olumsuz cevap yaz...

Merhaba yaklasik 36 gün önce aliexpressten ürün siparisi verdim 4 gun sonra sistemde yola cikmis gorundu turkiyeye giris yaptiginda pttden ürün sorgulatim dedim fakat takip numarasi bambaska bir adrese gonderilecekler arasinda gorunuyordu. Ayni takip numarasini iki kisiye vermis bu tur problemler oluyormus arada. Diger adresteki urun teslim edilmis gorunuyor benim urunum hala gelmedi kayitsiz oldugu icin de pttden herhangi bir bilgi de alamadim. Bundan once saticiya yazmistim bir kac kere surekli beklememi rica etti nitekim bekledim ama sinirlerim bizuldu hala gelmedi urun 36 gun oldu. Ben de anlasmazlik actim adama da parami iade etmesini soyledim hala yalvariyor anlasmazligi kapat diye satici icin kotu imaj oluyormus urun gelecekmis falan. Ben kapatmadim anlasmazligi 3 gun icinde sorun cozulmezse ki cozulmeyecek araya aliexpress girecek ne yapicak bilemiyorum. Satici surekli gecersiz takip numaralari yollayip duruyor yaziyorum anlamiyor bekle bekle diyor parmi geri iade alabilir miyim ? Araya aliexpress girince ne gibi bir cozum oluyor bilgisi olan var mi ?
Araya aliexpress girince genelde müşteriyi haklı bulup para iadesi yapılıyor. Size belli bir süre verilir o süre 36 gün müydü?

Canım ben sürekli alışveriş yapıyorum anlaşmazlığı geri çekme, ailekspres paranı iade edip satıcının da puanını düşürüyor, hatta hırslanırsan daha da olumsuz cevap yaz...

Terbiyesizlik yapmadim ama sinirlendigimi belli ettim uzun suredir bekledigimi ve takip numarasi olmadigi icin de guvenim kalmadigini soyledim.

AliExpress maksimum teslim süresi 60 gün. Öncesinde ücret iadesi yapılır mı bilmiyorum.
Aldığınız ürün yüksek ücretli miydi? Ben genelde birkaç liralık şeyler alıyorum, pahalı şeyler almıyorum. Bir de ürün elime ulaşmadan ödemeyi onaylamıyorum. Şimdiye kadar toplam 10-15 parça ürün almışımdır, sıkıntı yaşamadım ulaştı hepsi elime. Ama 60 günde ulaşan da oldu, 2 haftada da.

Ben de teslim suresi 24-37 gun arasi gorunuyor yani yarin doluyor o sure o yuzden iade etmek zorundalar toplamda kargo parasiyla beraber 6 dolarlik bir urun

Terbiyesizlik yapmadim ama sinirlendigimi belli ettim uzun suredir bekledigimi ve takip numarasi olmadigi icin de guvenim kalmadigini soyledim.
Oradaki yüksek puanlı da olsa bazı satıcılar çok fena oluyor. Terbiyenizi bozmayın ama asla geri adım da atmayın. Ürünü gönderilen takip numaraları ile alamadığınızı, doğru takip numaraları olmadığını, ısrarla paranızı istediğinizi söyleyin.
Eğer ürünü istiyorum derseniz sizi oyalarlar, ürün ulaşmıyor paramı istiyorum deyin

24-37 gun arasi yarin doluyor zaten o süre.
Süre doluyorsa süreyi uzatmasını isteyebilirsiniz. Hem dolarla almışsınızdır bir iki hafta sonra iade olsa daha karlı olur :D
Ne aldınız bilmiyorum ama genelde ucuz seyler satılıyor. O yüzden parasındansa memnuniyet yüzdesi önemli oluyor satıcılar için. Purchase protection time'ın uzatılmasını isteyip anlaşmazlığı kaldırın bence. Bitmesine yakın gelmemişse tekrar açarsınız. Gümrükte oyalanıyor çoğu zaman ürünler.Bir de pttnin ekstra yavaşlığı var.

please kindly understanding my situation ,I cannot suffer much much loss of good and shipping fee ,because I have deliver the order to you and never can own the goods again.
do you know ,for your order ,I have done many many jobs
I need to prepare and arrange your order ,I need check your address details and guarantee it is right address ,our warehouse need pick up goods from our warehouse ,then we will contact the shipping company to pick up and remark the lowest price and gift for you in order to not pay any tax
I also need spent much much time for contact the post office and following up your order,it is really hard work,but now you did not appreciate my jobs
please please kindly close the dispute and just waiting for 2 weeks, there is enough protection time for you to wait your order .if I failed to my words, please re-open the dispute and I will refund the money immediately
Because I really have done many many jobs for your order and try my best to service you well.
It is really really not easy

Ne demek istediğini tam anlayamadım?

Back
X