Aliexpressten alışveriş yapanlar bir bakabilir mi?

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
648
Merhaba yaklasik 36 gün önce aliexpressten ürün siparisi verdim 4 gun sonra sistemde yola cikmis gorundu turkiyeye giris yaptiginda pttden ürün sorgulatim dedim fakat takip numarasi bambaska bir adrese gonderilecekler arasinda gorunuyordu. Ayni takip numarasini iki kisiye vermis bu tur problemler oluyormus arada. Diger adresteki urun teslim edilmis gorunuyor benim urunum hala gelmedi kayitsiz oldugu icin de pttden herhangi bir bilgi de alamadim. Bundan once saticiya yazmistim bir kac kere surekli beklememi rica etti nitekim bekledim ama sinirlerim bizuldu hala gelmedi urun 36 gun oldu. Ben de anlasmazlik actim adama da parami iade etmesini soyledim hala yalvariyor anlasmazligi kapat diye satici icin kotu imaj oluyormus urun gelecekmis falan. Ben kapatmadim anlasmazligi 3 gun icinde sorun cozulmezse ki cozulmeyecek araya aliexpress girecek ne yapicak bilemiyorum. Satici surekli gecersiz takip numaralari yollayip duruyor yaziyorum anlamiyor bekle bekle diyor parmi geri iade alabilir miyim ? Araya aliexpress girince ne gibi bir cozum oluyor bilgisi olan var mi ?

Aliexpressden urunler bazen cok gec geliyo, bir bucuk iki ay suruyor. Bana normal geldi yani suresi. Parani alirsin ama bir kac hafta sonra urun ulasmis olur eline buyuk ihtimalle

Ürünün kayıtlı gelecekken kayıtsız mı gönderilmiş ? Öyle ise kazanırsın tartışmayı. Gelmese de kazanırsın. Yalvarıp yemin edip gönderdim demelerine de inanma. Aynısı bir kaç kez başıma geldi paketten ürünüm eksik çıktı. İkinci paket gönderdim bekle tartışmayı kapat falan diye hikaye anlatıyorlar. Hatta biri yeniden sipariş verirsen o pakete eklerim dedi kabul edip bir sipariş daha verdim ve yine eksik geldi. Aldanma yani çok güzel yalan söylüyorlar . paramı da iade aldığım durumlarda hiç sonradan gelen ürünümde olmadı. Çok dolandırıcı var aliexpresste, dolarda aldı başını gitti zaten . Artık alişveriş yapmıyorum oradan

satıcının profilindeki puan yüksek mi yorumlar nasıl?
gec gelmesi normal.

Puan fena degil 4.5 gini yalniz arada benim gibi urunu iki aydan fazladir alamayanlarin oldugunu soyleyenler var kargo farkli adrese gitmis gorunuyor onlarda da

Ürünün kayıtlı gelecekken kayıtsız mı gönderilmiş ? Öyle ise kazanırsın tartışmayı. Gelmese de kazanırsın. Yalvarıp yemin edip gönderdim demelerine de inanma. Aynısı bir kaç kez başıma geldi paketten ürünüm eksik çıktı. İkinci paket gönderdim bekle tartışmayı kapat falan diye hikaye anlatıyorlar. Hatta biri yeniden sipariş verirsen o pakete eklerim dedi kabul edip bir sipariş daha verdim ve yine eksik geldi. Aldanma yani çok güzel yalan söylüyorlar . paramı da iade aldığım durumlarda hiç sonradan gelen ürünümde olmadı

Parani nasil iade aldin peki mesela bana gonderdigi urun teslim edilmis gorunuyor ama o ben degilim yine de iade edilir degil mi. Ben de cok duydum gondermis gibi yapip gondermeyenleri. O yuzden pek guvenemiyorum. Ilk defa bu siteden alisveris yapim dedim basima gelrne bakin.

Tamam geç geliyor ama 36 gün de çok gibi geldi.Biz 3 kez ürün aldık.Biri 2,ikisi de 3. Haftada geldi. O da yerlerde sürüne sürüne geldi eve teslim yoktu.Komşum görmüş almış,bana öyle verdi.Adreste sıkıntı varsa başka yere gitmiştir yada ptt dekiler halletmişlerdir.Çünkü kayıt olmayınca bizi ilgilendirmez biz atar geçeriz dediler.

Aliexpressden urunler bazen cok gec geliyo, bir bucuk iki ay suruyor. Bana normal geldi yani suresi. Parani alirsin ama bir kac hafta sonra urun ulasmis olur eline buyuk ihtimalle

36 gundur gelmiyor pttde de oyle bir urun yok gorunuyor bana verdigi takip numarasi mersinde teslim edilmis gorunuyor suan gakat benim adresim istanbul :/

Merhaba yaklasik 36 gün önce aliexpressten ürün siparisi verdim 4 gun sonra sistemde yola cikmis gorundu turkiyeye giris yaptiginda pttden ürün sorgulatim dedim fakat takip numarasi bambaska bir adrese gonderilecekler arasinda gorunuyordu. Ayni takip numarasini iki kisiye vermis bu tur problemler oluyormus arada. Diger adresteki urun teslim edilmis gorunuyor benim urunum hala gelmedi kayitsiz oldugu icin de pttden herhangi bir bilgi de alamadim. Bundan once saticiya yazmistim bir kac kere surekli beklememi rica etti nitekim bekledim ama sinirlerim bizuldu hala gelmedi urun 36 gun oldu. Ben de anlasmazlik actim adama da parami iade etmesini soyledim hala yalvariyor anlasmazligi kapat diye satici icin kotu imaj oluyormus urun gelecekmis falan. Ben kapatmadim anlasmazligi 3 gun icinde sorun cozulmezse ki cozulmeyecek araya aliexpress girecek ne yapicak bilemiyorum. Satici surekli gecersiz takip numaralari yollayip duruyor yaziyorum anlamiyor bekle bekle diyor parmi geri iade alabilir miyim ? Araya aliexpress girince ne gibi bir cozum oluyor bilgisi olan var mi ?
36 gun uzun bir sure degil ki. Bence de beklemelisiniz. Araya aliexpress girince bisey olmuyor paraniz iade oluyor ama size tahhut edilen gönderi suresi doldu mu bu onemli. Bir de size paraniz iade edildikten sonra urun elinize gelirse ne yapacaksiniz?

Parani nasil iade aldin peki mesela bana gonderdigi urun teslim edilmis gorunuyor ama o ben degilim yine de iade edilir degil mi. Ben de cok duydum gondermis gibi yapip gondermeyenleri. O yuzden pek guvenemiyorum. Ilk defa bu siteden alisveris yapim dedim basima gelrne bakin.

Teslim edilen şehir farklı görünüyor mı? Kayıtlı istemişmiydin kargoyu?

Tamam geç geliyor ama 36 gün de çok gibi geldi.Biz 3 kez ürün aldık.Biri 2,ikisi de 3. Haftada geldi. O da yerlerde sürüne sürüne geldi eve teslim yoktu.Komşum görmüş almış,bana öyle verdi.Adreste sıkıntı varsa başka yere gitmiştir yada ptt dekiler halletmişlerdir.Çünkü kayıt olmayınca bizi ilgilendirmez biz atar geçeriz dediler.

Baska adrese degil de ayni numarayla iki kisiye kargo gondermis yani diger kisinin bir problemi yok kayitta o cikiyor 36 gun bana da cok geldi hem o kisinin ki cok erken tedlim edildi benimkinin bu kadar beklemesi tuhaf. Pek guvenemiyorum suanda bende. Pttde de dediginiz gibi kapinin onune kiyup giden posya kutusuna atan da oluyormus.

Sitede alisveris yaparken dikkat edeceginiz sey satici yorumlari ve puanlari olsun.

Sitede alisveris yaparken dikkat edeceginiz sey satici yorumlari ve puanlari olsun.

Puanlar iyi yorumlarda iyi ama arada sorun yasayan musteriler de var tabi ben de puana güvenerek ürün aldım ama yine sorun yasadim.

Ürün elime ulaşmadan ödemeyi onaylamıyorum kesinlikle...

Benim başıma hiç böyle birşey gelmedi...

eşim alışveriş yapıyor genelde oradan bir defasında 1 haftada diğerlerinde 1,5/2 ay sürdü.
normal bence ürünler toplanıp bir gemi ile geliyor dünyanın öteki ucunda.
ucuz mallar kayıp oluyor diye biliyorum kaç $ idi aldığınız ürün....

Ürün elime ulaşmadan ödemeyi onaylamıyorum kesinlikle...

Benim başıma hiç böyle birşey gelmedi...

Genelde çok sorun yaşayan yok bir çok arkadaşım sipariş veriyor geliyor gec de olsa ama bende sorunlu oldu. Takip edememek sinir bozucu yoksa ürünü takip edebilsem gec de olsa yine beklerim takipsiz kargo ne demek?! O yuzden nen de anlasmazlik actim parami geri iade etmesi icinde baski yapiyorum saticiya zaten iade etmezse aliexpresse gider her sekilde alirim.

ben satıcı ile hiç sorun yaşamadım bu güne kadar, ama ptt ben evde yokken ürünü bana teslim ettiğini iddia ediyor.. çinden sorunsuz gelen kargom ptt elinde kayboldu gitti neticede.. sizin sorununuz bir tik daha çözülür, satıcıya ürünü almadığınızı bunun kendi hatası olduğunu ve yeniden göndermesini söyleyin..

eşim alışveriş yapıyor genelde oradan bir defasında 1 haftada diğerlerinde 1,5/2 ay sürdü.
normal bence ürünler toplanıp bir gemi ile geliyor dünyanın öteki ucunda.
ucuz mallar kayıp oluyor diye biliyorum kaç $ idi aldığınız ürün....

Uzun surmesi normal de takip numarasinin yanlis ve kayitsiz olmasi anormal. 5 dolarlil bir urun cok pahali degil ama oyle cok ucuz kaybolacak bir sey de degil.

ben satıcı ile hiç sorun yaşamadım bu güne kadar, ama ptt ben evde yokken ürünü bana teslim ettiğini iddia ediyor.. çinden sorunsuz gelen kargom ptt elinde kayboldu gitti neticede.. sizin sorununuz bir tik daha çözülür, satıcıya ürünü almadığınızı bunun kendi hatası olduğunu ve yeniden göndermesini söyleyin..

Cok yalvaran eden bir satici acikcasi bir daha urun kargolamasini da istemiyorum bir 1 ay daha bekletir beni bir de vermez bekletir beni yine yalvar yakar parami geri iade etmesini istiyorum.

Cok yalvaran eden bir satici acikcasi bir daha urun kargolamasini da istemiyorum bir 1 ay daha bekletir beni bir de vermez bekletir beni yine yalvar yakar parami geri iade etmesini istiyorum.

o zaman direkt para iadesi alın, zaten takip numaralı kargo olsun diye extra ücret ödüyorsunuz aklınca uyanıklık yapmış, elinde patlasın o zaman..

Back
X