Ali Rıza Demircan'dan Cübbeli Ahmet Hoca'ya: Meczup

Hocalar ve kadınlar olarak ikiyemi ayrıldık şimdi. Neyse konu gereksiz yere uzuyo. Her işi ehline bırakalım. Bilmediğimiz konular hakkında tartışmayalım.

neden bilmediğimiz olsun ? Kuran'ı açın okuyun.(siz okuyorsunuzdur lafım genel)
Evet belki kafanıza yatmayan konular olabilir ki benim öyle .Ama gidip bir hoca bunu dedi yok şunu dedi demem.
Hep kadınlar hakkında dönüyor bütün dini muhabbetler.
Hak yemekten,saygıdan,insanlıktan,helal lokmadan vs bahsedilmiyor.Siyasi olsun bürokrat olsun makamın kötüye kullanılmasından bahsedilmiyor.
İlime destek olun,kızları okutun,eğitime katkıda bulunun demiyor.İşin ehli kısmı pek doğru gelmiyor banaHerkes hoca.
Hacı hoca bir tabirdir diye kullanılmış olsa bile hacıları ayrı tutalım.Onlar Allah'a imana gidiyorlar hiç bir hoca için değil.

Bu duruma göre cübbeli Ahmet hocayı mı Ali Rıza hocayı mı dinleyen günaha girmemiş olacak?
Bunu da açıklığa kavuşturmak lazım madem işi ehline bırakacaksak.

Delil göstersinler. Haram demek için ayette geçiyor olması lazım.

neden bilmediğimiz olsun ? Kuran'ı açın okuyun.(siz okuyorsunuzdur lafım genel)
Evet belki kafanıza yatmayan konular olabilir ki benim öyle .Ama gidip bir hoca bunu dedi yok şunu dedi demem.
Hep kadınlar hakkında dönüyor bütün dini muhabbetler.
Hak yemekten,saygıdan,insanlıktan,helal lokmadan vs bahsedilmiyor.Siyasi olsun bürokrat olsun makamın kötüye kullanılmasından bahsedilmiyor.
İlime destek olun,kızları okutun,eğitime katkıda bulunun demiyor.İşin ehli kısmı pek doğru gelmiyor banaHerkes hoca.
Hacı hoca bir tabirdir diye kullanılmış olsa bile hacıları ayrı tutalım.Onlar Allah'a imana gidiyorlar hiç bir hoca için değil.

Biz şuan bu muhabbeti yaptığımız için öyle geliyo. Dediğim gibi öyle geniş bir dinimiz varki sabah kalkmaktan akşam yatışa kadar her başa gelen işte güzelini doğrusunu gösterir. Sadece kadına değil emirleri. Bu konuda benimde çok sinirlendigim şeyler oluyo.

Ama bu toplumumuzun baskısı dinimizin değil. Herkes eşit kimsenin kimseden bir üstünlüğü yok

Delil göstersinler. Haram demek için ayette geçiyor olması lazım.

Tamam da bunu biz de yapabiliriz. Elimizde bir Kuran olsa yeterli ya da internet var elimizin altında en Basitinden.
Neden aracı koymamız lazım Allah ile kul arasına?
Biri a diyor biri z.
İki hoca tamamen bambaşka konuşuyor. Bu kadar farklılık olmamalı.
Hatta cübbeli Ahmet hocaya göre mezheplere göre bu tarz ilişki değişiyormuş.
Bu sence de tuhaf değil mi?
Mezhebe göre ilişki mi olur?
Hele ki Allah'ın Kuran'ı insanları ayrıştırmak için değil de birleştirmek için gönderdiğini düşünürsek?

Ama bu toplumumuzun baskısı dinimizin değil. Herkes eşit kimsenin kimseden bir üstünlüğü yok

tam olarak bahsettiğim bu.
Toplum baskısını din ile süsleyip hoca dedikleri ile kabullendirme çabası
1500yıldır ortak bir düşünceye sahip olamamışlar çünkü çıkarları çakışmış.
Kim ne derse desin siyaset ve din bir arada olmamalı bana göre.Hocalarda etkileniyor duruma göre konuşuyorlar.

Şimdi sonuç ne? Haram mı değil mi? Ona göre hareket edelim dimi ama... :KK53:
:KK70:
Ben de bu soruyu biri sorsa da cekingen garibanlar faydalansa diyordum :KK70:
Aslinda iki hoca da hakli, ileri derecede derken sanirim ali riza hocanin kasti, meninin necis(pis) hukmunde olmasi.
Agza pis seyler girmedikce caiz olur haliyle.
Ee hoca kismisi da ogzono bosolmo diyemeyecegine gore boyle muallakta kalmislar.
Gelin bana baristiriyim sizi.
Imza fahri hoca :KK70:

yahu bunlar için bi büyüğümün lafı var, harammı değilmi gayet açık net belli, ama burda söyleyemiyorum :KK70:

X