Ali İsmail dövülürken polis telsizi: Üstümüze çekelim dalacağız

vargasabreu

mutedil
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2013
8.314
6.284
Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında polisler tarafından dövülen ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversiteli Ali İsmail Korkmaz davasının üçüncü duruşması yapılıyor.

Bugün devam edilen duruşmada Ali İsmail Korkmaz davasında otopsi raporları okunurken, anne ve babası dayanamadı, ağlayarak dışarı çıktı.

POLİS TELSİZİNDEN ANONSLAR

Ali İsmail Korkmaz'ın dövüldüğü saatlerde polis telsizinden geçen anonslar: 'Onları üstümüze biraz çekelim arkadaşlar, ondan sonra dalacağız...", "Sivilleri alacak mıyız, şimdi tam kıvamı, hepsini ara sokaklara dağıttık, bilginiz olsun..."

Eskişehir’de, üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürüldüğü saatlerde, saat 00.16’da polis telsizinde yapılan

görüşmede, göstericiler kastedilerek, ‘Onları üstümüze biraz çekelim arkadaşlar, ondan sonra dalacağız’ denildiği anlaşıldı. Bundan bir saat sonra yapılan ikinci görüşmede de bir polisin, ‘Sivilleri alacak mıyız, şimdi tam kıvamı, hepsini ara sokaklara dağıttık, bilginiz olsun’ dediği kayda geçti. Bu arada, Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü anlarda o sokakta kullanılan kask, cop ve gaz maskelerinin kime ait olduğunun belirlenmesi amacıyla soru yöneltilen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, ‘ Resmi ve sivil personelin hangi şubede görev yaptığına bakılmaksızın görev yoğunluğu nedeniyle zimmetsiz olarak kask, cop ve gaz maskesi dağıtımı yapılmıştır’ denildi. Ali İsmail Korkmaz Davası’na bugün devam ediliyor

Eskişehir’de üniversiteli Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürüldüğü geceye ait 144 sayfalık polis telsizi kayıtları dava dosyasına girdi. Telsiz dökümüne göre; Korkmaz’ın dövüldüğü dakikalarda, saat 00.16’da iki polis arasında gerçekleşen 58 saniyelik görüşme şöyle:

‘1. Polis: Abi bu saat itibariyle gazı kesiyoruz.
2. Polis: Onları üstümüze biraz çekelim arkadaşlar, ondan sonra dalacağız. Mustafa abi tedbirli olmak için görüşebilir miyiz bir plan yapalım
2. Polis: Doğrudur doğrudur, şu ilerden sağa giden sivil arkadaşlar var bizim, Toma az beklemede kalsın, az ilerde…

Bu görüşmeden bir saat sonra, saat 01.21’de 6210 ve 6216 numaralı telsizleri kullanan iki polis arasında şu görüşme yapıldı:

‘6216: Abi, Halil abi, sivilleri alacak mıyız, şimdi tam kıvamı, hepsini ara sokaklara dağıttık, bilginiz olsun
6210: Bilader görüyorum. Ben tam arkadayım. Otogar taksinin içindeyim. Şu an herkes yerinde beklesin. Biraz sakin olsun, çocuklar sakin olsun.

Kendini kontrol etsin. Tim amirleri kontrol etsin. Tim amirleri de sakin olsun.

6216: Anlaşıldı amirim

Cop ve kaskların kime verildiği belli değilmiş
Bu arada, Ali İsmail Korkmaz Davası’nın görüldüğü Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sanık polislerden Mevlüt Saldoğan, Yalçın Akbulut, Hüseyin Engün ve Şaban Akbulut’a zimmetli olarak verilmiş kask ya da gaz maskesi olup olmadığına dair Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından 4 Haziran 2014’te skandal bir yanıt verildi. Yanıtta, Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli bu polis memurlarına zimmetli herhangi bir malzeme verilmediği kaydedildi. 1 ve 2 Haziran 2013 akşamı Yunus Emre ve Ziyapaşa Caddesi’nde görevli personele o dönemin emniyet amirleri tarafından verilen talimat üzerine takviye malzeme dağıtıldığı savunularak, ‘Resmi ve sivil personelin hangi şubede görev yaptığına bakılmaksızın görev yoğunluğu nedeniyle zimmetsiz olarak kask, cop ve gaz maskesi dağıtımı yapılmıştır’ denildi.

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi oğlunun adını dövme yaptırdı

Eskişehir'deki Gezi olayları sırasında yediği dayak sonucu yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, oğlunun adını sol koluna dövmeyle yazdırdı, adını taşıyan kolyeyi boynuna taktı. Anne Korkmaz, "Oğlum geri gelmeyecek. O acı dinmeyecek. Ama, katiller de rahat sokakta dolaşmasınlar. Adaleti bulmak için Kayseri'deyiz" dedi.

Anne Emel Korkmaz, Gezi olaylarında yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün annesi Saykı, Abdullah Cömert'in annesi Hatice, Berkin Elvan'ın babası Sami, Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali'nin de aynı acıları yaşayan kişiler olarak kendisini Kayseri'deki davada yalnız bırakmadıklarını söyledi. Emel Korkmaz, DHA muhabirine sol kolunda oğlunun adı ve kırmızı bir kalp işaretinin bulunduğu dövme ile boynundaki 'Ali İsmail' yazılı kolyeyi gösterirken, şöyle dedi:

"Bunları, Alimin ölümünden 10 gün sonra yaptırdım. Ben, hep karşıydım böyle şeylere. Ama, acısını içime gömdüğüm Alim bana bunu da yaptırttı. Kolyeye de karşıydım. 'Neden isimlerini taşıyorlar?' derdim. Onu da Alim için yaptırdım. Alişimin, adını, hatırasını taşımak istedim. Gerçi o benim yüreğimde, beynimde, aklımda, her yerde. Ali İsmail'i kalbime kazıdım. Yine de ismini taşımak istedim."

Anne Emel Korkmaz, Gezi olayları sırasında dövülüp 38 gün komada kaldıktan sonra 10 Temmuz 2013 tarihinde hayatını kaybeden oğlunun pusu kurularak katledildiğini, bazı kişilerin saçma sapan şeylerle katilleri sıyırmaya çalıştıklarını anlatırken şöyle devam etti:

"Görüntüler ortada. Nasıl bir vicdan? Onlar insan kanı taşımıyor mu bu raporu verenler? Onların evlatları, anneleri yok mu? Empati kursunlar; 'Benim çocuğumun başına böyle bir şey gelmiş olsa, acaba ben ne yapardım? Annem ne yapardı?' Onu düşünsünler. Yani hangi vicdanla, hangi dinle böyle bir şey yapabiliyorlar? Çocuğa tekme atıyor, benim oğlum beyin kanaması geçiriyor, doktor 'Bir şeyin yok' deyip eve gönderiyor. Oğlumu darp eden katil insan olamaz. 'Travma var' diye rapor veriyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu nasıl bir ülkede ve nasıl bir hükümet tarafından yönetildiğimizin bir göstergesidir. Adaleti bulmak, oğlumun katillerinin cezalandırılması için buradayım. Oğlum geri gelmeyecek. O acı dinmeyecek. Ama katiller de rahat rahat sokakta dolaşmasınlar. Onlar da cezalandırılsın ki, başka canlar yanmasın, başka anneler ağlamasın diye. Biz bunu istiyoruz."

DEMİRTAŞ TA KATILDI

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3. duruşmasında tutuklu yargılanan sanıklardan polis memuru Mevlüt S., fırıncı İsmail K., Ramazan K., Muhammet V. ve fırın işçisi Ebubekir H. ile tutuksuz yargılanan polis memurları Şaban G., Hüseyin E. ve Yalçın A. hazır bulundu. Duruşmaya Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, milletvekilleriİlhan Cihaner, Gökhan Günaydın, Aykut Erdoğdu, Muharrem Işık, Hüseyin Aygün, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, HDP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de katıldı.

Duruşma öncesinde Kayseri Adliyesi etrafında geniş güvenlik önlemleri alınırken, Erkilet Bulvarı da kurulan bariyerlerle trafiğe kapatıldı.

http://www.mynet.com/haber/yasam/al...-telsizi-ustumuze-cekelim-dalacagiz-1348916-1

Eskişehir'de yaşıyorum 2 haziran akşamı bende sokaktaydım. Bizim buralarda molotoflu polislere saldırmalı eylemler hiç olmadı. Hepimiz yaşı genç demeden el ele yürüdük. Akp binasına yürüyenlere hemen müdahale ediliyormuş biz o taraflara gitmedik bir taşkınlık yoktu müdahale gerektirecek bir de İstanbul kadar yoğun kalabalıklar yoktu rahatça göz altına alabilir polis. Ama arkadaşlarının anlattığına göre o fakültede eşimin iş arkadaşları var, polis kovalıyor hiçbir şey yok ortada. Sokağa giriyor orada çullanıyorlar sivil gibi görünüyor ancak polisler çünkü Eskişehir'de eylem yapıyor diye dalacak dövecek adam yok hiç görmedik günlerce biz tepki. Hele ölüyorum derken hala vurmak. Yani bir müddet sonra bırakır bir şekilde hınç alır gibi dövmez normal bir insan yani ona yaptığı bir şey yok ki. Elinde Molotof yok bir şey yok. Hani hep bir nefsi müdafaa nın arkasına sığınıyorlar ya burada öyle bir şey yok. İnsanların vicdanlarına bırakıyorum vurmayın ölüyorum diyen bir gencin döve döve yaralanması sonra bir de bir şeyin yok diye gönderilmesi 38 gün koma. Ve hala birilerini aklama çabası yazık çok yazık hala içim acıyor. İnşallah suçlular cezasını çeker hak ettiği şekilde.

Yuh! Bu nasil bir tavır!! Gencecik pırıl pırıl yardimsever bir cocuk.hayatinda kac kere huzurevine gittin sen? Kac kere sokaklarda mavi kapak topladin? Kac kere hayvanlar icin birsey yaptin?
Dovulerek oldurulen bir insan var ortada! Keleş alıp dağa mi cikti bu cocuk? Ne yapti da kalbiniz bu kadar kara?
Allah kalbinizden gecenleri basiniza versin insallah

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Iyiki ölmüş.bir pislik kalktı.

Bunu Ali İsmail için mi söylüyorsunuz? Sizin abiniz, kardeşiniz, eşiniz, sevdiğiniz, arkadaşınız yok mu? Türkiye'de empatinin tanımı budur ya hani sizin ailenize yapılsa hoşunuza gider mi? Vicdanınız merhametiniz de mi yok? Gezi eylemlerine destek vermiyor olabilirdiniz, gezi eylemcilerinin yaptıklarının yanlış olduğunu düşünebilirsiniz. Ama bir insanın arkasından iyi ki ölmüş demek ne demektir ya? Kalpleriniz bu kadar mı kötüleşti, karardı? Kimse iyi ki ölmüş olamaz. Şu tavra harekete bir bakın. Gözü yaşlı bir aile var çocuğun arkasında. Onlara da mı iyi olmuş? Bir can bu kadar değersiz, insanların evlatlarını kaybetmesi bu kadar önemsiz yani?

Evet ondan bahsettim.neden?

Yorumunuz beni ürpertti de hiç tanımadığınız biriyle ilgili böyle bir yargı, pislik iyi ki öldü falan. Bu kin bu nefrete sebep ne olabilir diye düşündüm. O ölmüş gitmiş sonuçta kendini savunabilecek pozisyonda değil şu an için, eğer inanıyorsanız ahirette ondan helallik almak zorunda kalma ihtimaliniz hiç korkutmuyor mu merak ettim ama ben de cevabınızdan korktum sormadım farz edin :KK50:

Yorumunuz beni ürpertti de hiç tanımadığınız biriyle ilgili böyle bir yargı, pislik iyi ki öldü falan. Bu kin bu nefrete sebep ne olabilir diye düşündüm. O ölmüş gitmiş sonuçta kendini savunabilecek pozisyonda değil şu an için, eğer inanıyorsanız ahirette ondan helallik almak zorunda kalma ihtimaliniz hiç korkutmuyor mu merak ettim ama ben de cevabınızdan korktum sormadım farz edin :KK50:

Bana göre öyle.benim düşüncem

Bunu Ali İsmail için mi söylüyorsunuz? Sizin abiniz, kardeşiniz, eşiniz, sevdiğiniz, arkadaşınız yok mu? Türkiye'de empatinin tanımı budur ya hani sizin ailenize yapılsa hoşunuza gider mi? Vicdanınız merhametiniz de mi yok? Gezi eylemlerine destek vermiyor olabilirdiniz, gezi eylemcilerinin yaptıklarının yanlış olduğunu düşünebilirsiniz. Ama bir insanın arkasından iyi ki ölmüş demek ne demektir ya? Kalpleriniz bu kadar mı kötüleşti, karardı? Kimse iyi ki ölmüş olamaz. Şu tavra harekete bir bakın. Gözü yaşlı bir aile var çocuğun arkasında. Onlara da mı iyi olmuş? Bir can bu kadar değersiz, insanların evlatlarını kaybetmesi bu kadar önemsiz yani?

Vatan hainleri için düşüncem bu.

hata bizde sinirimize yenilip cevap vermeye çalıştık.kötü içerik yapmak en güzeli.o yorumun layığı budur.

Senin klavye askerligini pkk ya karsi gorelim..senin vatan haini dedigin cocuk bu vatanin evladiydi. Ataturkcuydu.. tanimiyorsun yorum yapma. Elim ayagim titredi sinirden. Penguen medyanin lafiyla burada nefret kusamazsin. Birgun seninde adalete ihtiyacin olur da zerresini bulamazsin insallah

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

vatan haini olduğuna dair kanıtınız nedir gezi eylemlerine katılmış olması mı? o zaman bir çoğumuz vatan hainiyiz. sizin gibi merhametten yoksun olup vatansever diye anılacağıma vatan haini diye anılırım ama insanların acılarını tiye almam. bu da insanlıktır. vicdan sahibi olmayanlar için de benim düşüncem bu.

şu mübarek günlerde sizin gibi insanların hiç olmamasını dilerdim.

ölünün arkasından konuşulmaz,biraz saygı! ölene değilse bile kendinize biraz saygı duyun!

Bu ne hakaret?sizin de aşagı kalır yanınız yok ozman?
Daha diriyken bir de pehh

vatan haini olduğuna dair kanıtınız nedir gezi eylemlerine katılmış olması mı? o zaman bir çoğumuz vatan hainiyiz. sizin gibi merhametten yoksun olup vatansever diye anılacağıma vatan haini diye anılırım ama insanların acılarını tiye almam. bu da insanlıktır. vicdan sahibi olmayanlar için de benim düşüncem bu.

X