- 16 Ağustos 2014
- 352
- 69
- 38
- 36
- Konu Sahibi feracelife
-
Buarada asıl yazacağım şeyi yazmadım :) Beyin egzersizi yapmıştım bizamanlar onuda lise dönemindeyken bir hocam söylemişti. Şöyle dedi; geçmişini hatırlamaya çalıs hafızanı zorla böylelikle tembellikten kurtuluyomuş. Ve çok kitap okuyup kitapta geçen konuyu zihninde canlandırmakta diğer bir egzersizmiş. Ben denedim hafızayı zorlamak yorucu olmustu
Bol kitap oku, bilgisayarla az haşır neşir ol.
tek çare bol bol kitap okumak , televizyon, flim izleme beyni uyuşturuyo algılama yeteneği azalıyor.
Haftada bir balık ye , semizotunu salatada eksik etme , kitap oku, köşe yazarlarını oku verilen mesajları anlamaya çalış , bulmaca çöz , matematiksel beyin egzersizleri yap , nette IQ testi yap . . .algılama yeteneğimi nasıl geliştirebilirim ve arttırabilirim ?
bir soruyu ya da paragrafı ilk okuyuşumda net bir şekilde anlamam için ne yapmam gerekiyor ?
söyleyeceğiniz tavsiyelerin nedenlerini de söylerseniz çok faydalı olur benim için bende o konuda daha çok araştırırım sayenizde :) şimdiden teşekkürler
motivasyon çok önemli,
görev olarak görüyorsanız olumsuz etkileniyor olabilirsiniz,
bir süre keyif için okuyun, sürükleyici, kısa romanlarla başlayın örneğin...
Haftada bir balık ye , semizotunu salatada eksik etme , kitap oku, köşe yazarlarını oku verilen mesajları anlamaya çalış , bulmaca çöz , matematiksel beyin egzersizleri yap , nette IQ testi yap . . .
Kitap okuyun, iyice anlayana kadar tahlil edin cumleleri.
Okuduğum paragrafı ilk okuduğumda anlayabilmem için ilgimi çekmesi gerekiyor. İlgimş çekmeyen bir konuyu bin defada okusam binbirinci kez yine okurum sonrada sıkılır kalkarım zaten
Söylenmiş ama ben de söyleyeyim bir kez daha.
Bol bol kitap oku ve bulmaca çöz.
Semizotunda omega var , balık haricinde omega bulunduran tek sebze ve bu da hafızayı kuvvetlendirirsemiz otunu ilk kez duyuyorum , ve hiç sevmem yemeyiama bundan sonra yemeye özen göstereceğim
köşe yazarlarını ara sıra okuyorum ama devamlılık söz konusu olmadı hiçbir zaman
tavsiyelerinizi uygulayacağım
teşekkür ederim :)
Semizotunda omega var , balık haricinde omega bulunduran tek sebze ve bu da hafızayı kuvvetlendirir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?