algılama yeteneği

feracelife

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2014
352
69
38
36
algılama yeteneğimi nasıl geliştirebilirim ve arttırabilirim ?
bir soruyu ya da paragrafı ilk okuyuşumda net bir şekilde anlamam için ne yapmam gerekiyor ?
söyleyeceğiniz tavsiyelerin nedenlerini de söylerseniz çok faydalı olur benim için bende o konuda daha çok araştırırım sayenizde :) şimdiden teşekkürler

Okuduğum paragrafı ilk okuduğumda anlayabilmem için ilgimi çekmesi gerekiyor. İlgimş çekmeyen bir konuyu bin defada okusam binbirinci kez yine okurum sonrada sıkılır kalkarım zaten

tek çare bol bol kitap okumak , televizyon, flim izleme beyni uyuşturuyo algılama yeteneği azalıyor.

Buarada asıl yazacağım şeyi yazmadım :) Beyin egzersizi yapmıştım bizamanlar onuda lise dönemindeyken bir hocam söylemişti. Şöyle dedi; geçmişini hatırlamaya çalıs hafızanı zorla böylelikle tembellikten kurtuluyomuş. Ve çok kitap okuyup kitapta geçen konuyu zihninde canlandırmakta diğer bir egzersizmiş. Ben denedim hafızayı zorlamak yorucu olmustu

çok güzel bir yöntemmiş :) bende deneyeceğim teşekkürler

tek çare bol bol kitap okumak , televizyon, flim izleme beyni uyuşturuyo algılama yeteneği azalıyor.

evet bende duymuştum bunu 2 saat televizyon izleyince beyin 1 hafta da ancak eski fonksiyonlarını geri kazanabiliyormuş

Bol bol kitap okuyun diger yontemler kucuk farklar yaratir, kitap okumak mucizeler yaratir.

motivasyon çok önemli,
görev olarak görüyorsanız olumsuz etkileniyor olabilirsiniz,
bir süre keyif için okuyun, sürükleyici, kısa romanlarla başlayın örneğin...

Haftada bir balık ye , semizotunu salatada eksik etme , kitap oku, köşe yazarlarını oku verilen mesajları anlamaya çalış , bulmaca çöz , matematiksel beyin egzersizleri yap , nette IQ testi yap . . .

motivasyon çok önemli,
görev olarak görüyorsanız olumsuz etkileniyor olabilirsiniz,
bir süre keyif için okuyun, sürükleyici, kısa romanlarla başlayın örneğin...

görev olarak görüyordum bir ara ama o zamanda kitap okumaktan çok sıkılıyordum...
ama şimdi keyif aldığım için okuyorum

Haftada bir balık ye , semizotunu salatada eksik etme , kitap oku, köşe yazarlarını oku verilen mesajları anlamaya çalış , bulmaca çöz , matematiksel beyin egzersizleri yap , nette IQ testi yap . . .

semiz otunu ilk kez duyuyorum , ve hiç sevmem yemeyi ama bundan sonra yemeye özen göstereceğim
köşe yazarlarını ara sıra okuyorum ama devamlılık söz konusu olmadı hiçbir zaman
tavsiyelerinizi uygulayacağım
teşekkür ederim :)

Okuduğum paragrafı ilk okuduğumda anlayabilmem için ilgimi çekmesi gerekiyor. İlgimş çekmeyen bir konuyu bin defada okusam binbirinci kez yine okurum sonrada sıkılır kalkarım zaten

aynen :) ilgimi çekmesi gerekiyor bazı konuların

Semizotunda omega var , balık haricinde omega bulunduran tek sebze ve bu da hafızayı kuvvetlendirir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…