Alfabeye 'x,w,q' harfleri geliyor!

valla sırf hükümeti desteklemek adına yapılan saçmalıkların doğru yaaaa, diye şak şaklanmasını anlamıyorum

tamam kürt vatandaşlar çocuklarının isimlerini yine bu harfleri kullanarak yazdırsın, bu olması gereken bişey

ama harflerin alfabeye eklenmeside neyin nesi

eee nasıl öğretcekler şimdi harfleri

elat inorm, sonra ne dicekler "well done" mı

Zamanında harf devrimi ne için yapılmıştı?
Bu sorunun cevabına eşit olarak bu harflerin getirilmesinde sorun görmüyorum.

alfabeye girmiyor, kullaımındaki yasak kalkıyor bildiğim kadarı ile
İsimler nüfusa kaydedilirken sorun olmasın, yer isimleri kayıt edilirken sorun çıkması vesair gibi nedenlerden ötürü.

haklısın abla. 'ne olursan ol gel' demiş te 800 yıl öncesinde. insanlar o zamnlar insanmış. şimdi neyiz, neredeyiz bilemiyorum..

Kimse nerede olduğunu bile bilmiyor binmişiz bişeye gidiyoruz işte

Alfabeye girmesi yasak zaten bu harflerin,girmeyecekte sadece kullanımda olacak

ben yanlış anladım o zaman, alfabeye gircek sandım, çokta şaşırmamıştım böyle sanmış olmama rağmen ilerde olur bakarsınız

Yaptığı yeniliklere falan lafım yok ama keşke sayın başbakanımız da biraz tarihimizi araştırıp Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü kendine örnek alsa :44: Ki zaten örnek alsaydı Türkiye Cumhuriyeti adı altında diğer milletlere ayrıcalık sağlayacak şeyler çıkarmazdı. Sadece yenilik getirsin allah aşkına siyaset yapmasın. İşleri daha da karıştırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…