• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aleviden çocuk yaparsan cezası ölüm

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
$1507746_606640519385739_1253255991_n.jpg

Alevi ile evlenen Sünni'ye 140 kırbaç, çocuk yaparsa ölüm!'

Amasya'da Mehmet Paşa Ortaokulu'nda din öğretmeni olan Arslan'ın derste "Bir Sünni, Alevi ile evlenirse yüz kırk kırbaç cezası ile cezalandırılır, çocuk yaparsa ölür" dediği ileri sürüldü. Veliler suç duyurusunda bulundu.
Cumhuriyet gazetesinden Mehmet Menekşe'nin haberine göre, Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesi Mehmet Paşa Ortaokulu’nda din dersi öğretmeni Abdussamet Arslan derste, “Bir Sünni Alevi ile evlenirse yüz kırk kırbaç cezası ile cezalandırılır, çocuk yaparsa ölür”, “Kurtuluş Savaşı’na yardım eden bayanların başı kapalı olduğu için biz bu savaşı kazandık, bugün olsa kazanamayız”, “Bugün eteğini kısaltan yarın lisede en değerli şeyini kaybeder” şeklinde sözler söyledi. Velilerin şikâyeti üzerine soruşturma başlatılırken, okul müdürü Yakup Doluer olayın abartıldığını ileri sürerek, “Ben ne soruşturma açtım ne de inceleme başlattım. Öğretmen masum, bir suçu yok. Bu olayın üzerine gidersek diğer öğretmenler de artık ders anlatırken ağzından bir şey kaçırmamak için rahatsız olacak. Bütün toplumu kucaklayıp, kazanmamız lazım” diye konuştu.

Din dersi öğretmeni Abdussamet Arslan’ın açıklamalarıyla ilgili olarak okul yönetimi ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne suç duyurusunda bulunan öğrenci velisi Ulaş Söylemez şunları, “O öğretmen, şortla gezmenin günah olduğunu söylüyor. Bir kız öğrencinin eteğine dokunarak katlayıp katlamadığını kontrol ederek ‘Siz şimdi eteğinizi böyle kısaltıyorsunuz, liseye gidince de en değerli şeyinizi kaybediyorsunuz’ diye konuşuyor. Erkek öğrencilere anne ve kız kardeşlerinin başlarını kapatmaları için telkinlerde bulunuyor. Alevi ile Sünni evliliklerinin günah olduğunu savunuyor. Öğretmenin bu tutumu çocuklarımızın psikolojini bozdu. Öğrenci velileri olarak öğretmen hakkındaki şikâyetimizi gidebildiği yere kadar götüreceğiz” dedi.

'BU NE BİÇİM ZİHNİYET'

“Bu ne biçim öğretmen, bu ne biçim zihniyet?” ifadesini kullanan öğrenci velilerinden Sebiha Yürekli de şöyle konuştu: “Bir Sünni'nin bir Alevi ile evlenmesi durumunda 140 kırbaçla cezalandırılması gerektiğini nasıl söyler? Şoktayız ve ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Bu öğretmen Türkiye ’nin getirildiği durumdan cesaret alıyor. Her şeyimize karışıyorlar. Okul müdürü Yakup Doluer’e şikâyet ediyoruz o olayı kapatmaya çalışıyor ve ‘İşi tatlıya bağlayalım, büyütmeyelim’ diyor. Bu öğretmeni buradan alıp başka bir okula verdiklerinde de orada bu işlere devam edecek. Bu zihniyet değişmeli. Biz veliler olarak bu işin peşini bırakmayacağız.”

EĞİTİM-SEN: ÜZERİ KAPATILMAK İSTENİYOR

Gümüşhacıköy’de geçen yıllarda da bu tür olaylar yaşandığını, bu gibi insanların ceza almak yerine ödüllendirildiğini söyleyen Eğitim-Sen Gümüşhacıköy Şube Temsilcisi Emrah Parlak ise şu görüşleri kaydetti: “Gümüşhacıköy’de cinsiyet ve mezhep ayrımcılığını nedense son yıllarda sık sık yaşamaya başladık. Şimdi de Mehmet Paşa Ortaokulu’nda din dersi öğretmeni kız öğrencilere kapanması için baskı yapıyor, etek boylarını ölçüyor, etek boyu kısa olanın en değerli şeyini kaybedeceğini, Sünni birinin Alevi ile evlendiğinde 140 kırbaç vurulacağını söylüyor. Bu öğretmen bunları söylemek için cesareti yöneticilerden alıyor. Birçok veli ile görüştük ve olayın doğru olduğunu tespit ettik. Bu olaydan okul müdürünün de ilçe milli eğitim müdürünün de haberi olduğunu öğrendik ancak nedense üzerine gidilip de ilgililerden hesap sorma yerine bu olayı kapatmaya çalıştıklarını tespit ettik. Demokratik, laik bir ülkede eğitim camiasında bir öğretmen bunu konuşabiliyorsa burada yönetim boşluğu var demektir. Biz Eğitim-Sen temsilciliği olarak bunun takipçisi olacağız.” radikal

http://www.radikal.com.tr/turkiye/alevi_ile_evlenen_sunniye_140_kirbac_cocuk_yaparsa_olum-1168939

Son düzenleme:
yıl olmuş 2014, okullarda küçücük çocuklara neler aşılanmaya çalışılıyor ya:27::27:

Öğretmen masum, bir suçu yok. Bu olayın üzerine gidersek diğer öğretmenler de artık ders anlatırken ağzından bir şey kaçırmamak için rahatsız olacak. Bütün toplumu kucaklayıp, kazanmamız lazım” diye konuştu.

Ayrimcilik yaparak nasl bütün toplumu kucaklamayi düsünüyorsunuz müdür bey? Ne demek ögretmenler artik rahatsiz olacaklar diye? Asil sorun ögretmenlerin rahatsiz olmalari degil. Asil sorun öyle düsünceleri içinde olan egitim kadronuz müdür bey.
Kadinlari sadece bir et parçasini olarak gören bir ögretmen, bir ögrenciye butun sinif önünde olmayacak hakaret eden bir ögretmen asla masum olamaz müdür bey!!!

“Kurtuluş Savaşı’na yardım eden bayanların başı kapalı olduğu için biz bu savaşı kazandık, bugün olsa kazanamayız”, “Bugün eteğini kısaltan yarın lisede en değerli şeyini kaybeder”

öngörülü de bi insan:27::27:

Ben normal karşılıyorum artık bunları.En son bulunduğum ilçede imam hatip lisesinde lise 1 e giden bir genç kız hoşlandığı cocuga mektup yazıp duygularını anlatıyor ve müdür yardımcısı yakalıyor bunu.Kızın velisini çağrıp kızınız ''fahişe'' olacak bu gidişle diyor.Baba bunun üzerine kızını okuldan alıyor ve müdür yardımcısına dava açıyorlar.Böyle örümcek beyinler oldugu müddetçe 1 adım ilerleyemeyiz biz !

Bugün şaka yapma günü sanırım:ssz:
Bu haber şaka değil mi?
Kamera ne tarafta, çokta hazırlıksız yakalandım, saç baş darmadağın:ssz:

Haberdeki iddianın gerçek olduğunu varsayarsam tövbe haşa Allah'tan vahiy mi gelmiş öğretmene de Alevi Sünni evlenirse 140 kırbaç, çocuk yaparlarsa ölümden bahsediyor:51:
Kırbaç sayısını da vermiş 140:51:
Allah'ım iftiralardan, kitabında yazmayanı varmış gibi gösterip öğretenden koru, sana sığınırım Ya Rabbim.

yani diyecek o kadar kelimem var ki... hem öğretmene hemde o müdüre.
Ama koşullar maalesef bunu dedirtmiyor:ssz:

işte bunlar yüzünden 21.yüzyılda evlere çarpılar atılıyor :88:

sanane insanların eteğinden namusundan oyundan buyundan. işini yap git.

bizimde bi hoca vardı adam ders anlatmaz gelir gider vaaz verirdi.

son dönemde çok konuşulan hocanın kitaplarını okuturdu bana takmıştı kafayı.

okudum der okumazdım :27: sınıfta tek 100 benim sözlümdü:27:

tabikide onaylamıyorum şimdiki aklım olsa ne okudum derim ne notunu isterim :25:

Sabahat Akkiraz: 'Çığlık atmak istiyorum'
Amasya’da din öğretmenin derste "Bir Sünni, Alevi ile evlenirse yüz kırk kırbaç cezası ile cezalandırılır, çocuk yaparsa ölür" dediği iddiasına Alevilerden sert tepki geldi.

t

A+A-
1.jpg
Amasya’da Mehmet Paşa Ortaokulu’nda din öğretmenin derste “Bir Sünni, Alevi ile evlenirse yüz kırk kırbaç cezası ile cezalandırılır, çocuk yaparsa ölür” dediği ileri sürüldü. Veliler suç duyurusunda bulunurken olaya Alevilerden de sert tepki geldi.
"Bir Sünni, Alevi ile evlenirse 140 kırbaç cezası alır, çocuk yaparsa ölür"
O öğretmene inceleme
“KİN VE NEFRET DUYGULARI AŞILANIYOR”
Katıldıkları Alevi çalıştaylarında sürekli bu hususa dikkat çektiklerinin altını çizen Kenanoğlu, şunları kaydetti: “Okullarda din dersinin zorunlu olmaya devam ettiği sürece içerisine ne kadarAlevilik konursa konsun sonucun değişmeyeceğini, bu derslerin din dersi kitaplarından daha asimilasyoncu ve çoğu zaman Alevilere karşı kin ve nefret duyguları içerisindeki din dersi öğretmenleri tarafından verildiğini dile getirdik. AKP hükümeti döneminde bu tür din dersi öğretmenleri sınıflardaki dersle sınırlı kalmamış, okul müdürlüğü ve il, ilçe müdürlüklerine ülke genelinde çoğunlukla din dersi öğretmenleri getirilmiştir.

Bu haberde de görüldüğü gibi, bu tür din dersi öğretmenleri aynı zihniyetin ürünü olan okul müdürlerince de korunmakta, desteklenmektedir. Çocuklarımıza sevginin, hoşgörünün kardeşliğin öğretilmesi gereken okullarda bu tür kişilerce kin ve nefret duyguları aşılanmaktadır. Gümüşhacıköy gibi nüfusunun çoğunluğunun Alevi olan bir ilçede belirli aralıklarla bu tür olaylar meydana gelmektedir.

Alevilerin yoğunlukta olduğu bölgelere bu tür haddini ve kendini bilmez kişiler bilerek mi gönderilmektedir, korunup ve kollanmaktadır. Bu bölgelerde daha dikkatli olunması gerekirken özellikle provokasyonlar mı tezgahlanmaktadır. Öyleyse bu haddini bilmez provokatör din dersi öğretmenine sessiz kalanlar, göz yumanlar, destek verenlerde bu provokasyonun içindedir. Bu kendini ve haddini bilmez din dersi öğretmeni derhal görevden alınmalı, kin ve nefret suçları kapsamında yargılanmalıdır.”

“HANGİ DEVİRDE YAŞIYORSUNUZ”
Konu sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden de tepkiyle karşılandı. Olayın araştırılması gerektiğine dikkat çeken bazı Twitter kullanıcıları, Alevilerin ötekileştirildiğini, aşağılandığını savunurken, zorunlu din derslerinin kaldırılması gerektiğini de belirtti. Amasya’da yaşananlara sert tepki gösteren bir diğer isim de CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz oldu. Akkiraz, şu ifadeleri paylaştı:

“Konuşmayayım diyorum olmuyor; Amasya’da öğretmen buyuruyor; Alevi ile evlenen Sünni 140 kırbaç yer. İşte kardeşliği dinamitleyenler. Amasya milletvekilimiz Ramis Topal’la konuştum; bakanlığa başvurduk ve anayasamıza göre, nefret suçu kapsamında değerlendirilmesini istedik. Bazen durup çığlık atmak istiyorum; hangi devirde yaşıyorsunuz? Neye göre fetva veriyorsunuz? Aldığın maaşta Alevinin vergisi de var. Başbakan alanlarda Alevileri yuhalattırıp, Ebussuud’a övgüler dizerse, vazife çıkaranlar da saçmalayıp, halkı ayrıştırmaya çalışır. Amasya milletvekilimiz ile bu konuyu sonuna kadar takip edeceğiz. İnsanlarımızı ayrıştırmaya, ötekileştirmeye kimsenin gücü yetmeyecek.”

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/25061/Sabahat_Akkiraz___Ciglik_atmak_istiyorum_.html

kızımın b.klu bezlerini kargolayıp yollamak istedim bir an bu terbiyesize de kızımın kirli bezlerine kıyamadım:47::47:

Diyebilecegim tek kelime var onuda burda diyemiyorum.surekli alevi kesimi ezilen yakılan katledilen kesim oluyor halbuki Allah aynı ALLAH. .

Diyebilecegim tek kelime var onuda burda diyemiyorum.surekli alevi kesimi ezilen yakılan katledilen kesim oluyor halbuki Allah aynı ALLAH. .:47

Vay anasını, erkek arkadaşımı bir uyarayım: vahiy gelmiş benimle evlenirsen 140 kırbacı da yiyeceksin,hadi bakalım diye...:4:Yahu bir alevi olarak cevap veriyorum ki ben bu ayrımı hiç sevmedim,ama hiçbir zaman alevi olmaktan da utanmadım aksine gurur duydum.Tarih bölümünde okurken bunların dersini bile aldık tarihi vs si...Ön yargıları uydurulmuş şehir efsanelerini yıkamadık o ayrı.Bu bir din değil bir mezhep ve sünni neye inanıyorsa alevi de ona inanıyor nokta.Din aynı din,inanılan aynı Allah.Sorun nerede?

Back