ALES ve Getirdikleri (Götürdükleri...)

anladığım kadarıyla tezsiz yüksek lisansın maliyeti fazla...
ve akedemik kariyer için finans alanında yüksek lisans yapan biri için
akedemik kariyerde pek bir elle tutulur yanı kalmıyor...
Ales te Türkçe konuları orta 7.sınıftaki bir öğrenci dahi yapar...
genel kültür bilgiye dayanır...
Türkçe yoruma dayalıdır Türkçe'yi genel kültürle karıştırmayın...
bazı arkdaşlar Türkçe ile yakınmak aklıma gelmedi demiş
Türkçe'yi herkes yapar yakınmak bu konuda komikliktir
ama genel kültürde çoğu kişi yakınır çünkü tarih,mantık,sosyoloji,coğrafya gibi genel kültür konuları anlamayana sıkıcı gelir...
ben mali müşavirliğe hazırlanıyorum normalde bunun için 3 yıl stajım ve SMMM sınavlarım var...şuan için ales biraz rafta gözüküyor...çünkü stajım ve sınavlarım bir hayli yorucu ama yorulmadan başarı olmaz...

anladığım kadarıyla tezsiz yüksek lisansın maliyeti fazla...
ve akedemik kariyer için finans alanında yüksek lisans yapan biri için
akedemik kariyerde pek bir elle tutulur yanı kalmıyor...
Ales te Türkçe konuları orta 7.sınıftaki bir öğrenci dahi yapar...
genel kültür bilgiye dayanır...
Türkçe yoruma dayalıdır Türkçe'yi genel kültürle karıştırmayın...
bazı arkdaşlar Türkçe ile yakınmak aklıma gelmedi demiş
Türkçe'yi herkes yapar yakınmak bu konuda komikliktir
ama genel kültürde çoğu kişi yakınır çünkü tarih,mantık,sosyoloji,coğrafya gibi genel kültür konuları anlamayana sıkıcı gelir...
ben mali müşavirliğe hazırlanıyorum normalde bunun için 3 yıl stajım ve SMMM sınavlarım var...şuan için ales biraz rafta gözüküyor...çünkü stajım ve sınavlarım bir hayli yorucu ama yorulmadan başarı olmaz...

ben yaknmak derken sorulan soruların yakınılacak kadar büyük problem teşkil etmediğini anlatmak istedim sorulan matematik ve türkçe soruları orta okul düzeyinde sorulardır ne genel kültüre dayalı ne acayip bir matemetik bilgisine dayalı sorulan bir matemetik sorusunu örnek vermek gerekirse bir doru şöyleydi 65 kilo dondurma 350 gramlık kaplara koyulacaktır kalan miktar nekadar olur bu tamamen hergün yaptığımız 4 işlemden biridir ekstra bir bilgi gerektirmemektedir. yani sözün özü matemetiğin korkulacak bir yanı yok hızlı olun ve soruları çözün bu bana göre tamamen maraton yarışı bilgi yarışı değil

Ben bu dönem alaese gireceğim yüksek lisans için sayısalcıyım fakat ales de sorulan sorular orta okul matemetiğindeniaret bence kişiler arasında fark yaratan soruyu çözme hızı benim hedefim 85 civarı almak o da çeşitli nedenlerden dolayı yoksa geçen girdiğimde 79 almıştım zaten. elinizi hızlandırın sınavda yeter gibime geliyor en azından ben hızlanmaya çalışıyorum benim tek derdim bu...
evetbir ingilizce öğretmeninin kişi ales yüzünden kadrolu olamaması üzücü br durum ama bu sınavda halledilemeyecek birşey değil üniversitede öğretilen hiç birşeyi sormuyorlar emin olun lise ve orta okuldaki bilgiler sınavda 70 yapmak için fazlasıyla yeterli

Arkadaşlar, aranızda ALESE giren ve de minimum 70 puanı tutturabilen varsa tebrik ediyorum. Eğer sözelci iseniz ve en az 70 puanı başardıysanız şapka çıkartıyorum. Şahsım adına bir kimya mezunu başka arkadaşım 5. kez bu sınava giriyor ve 70 tutturmaya çalışıyor 2.5 yıldır. Keşke ben de minimum 55 puana ihtiyaç duymuş olsam. En az 70 almam gerek. Ve ben saf kan bir sözelciyim daha önce de yazmış olduğum gibi. Almanca lisans mezunuyum.

Matematikten bugüne dek maksimum 22 adet soru çözebildim. Bu bile benim için müthiş birşey idi ! ilkinde 67.9 ile ıskaladım senağlama ikincisinde ise 64 puan ile kendi maratonumu kapattım. Yelkenlerimi suya indirmeme rağmen yine sınava gireceğim Allah kısmet ederse.

Matematik çok kolay diyenlere hiççç ama hiççç katılmıyorum. 70 i alabilmem için benden beklenen bir sayısalcının bilgisi. Yani mantık sorusu olan ve de o kolay dediğiniz matematiğin dışında formüllerin de bilinmesi gerekli olduğu sorular ! Bir soruda 2-3 formülün ya da matematik kuralın bilinmesi beklendiği sorular var yapmayın lütfen.!!!.. Evet zamanla yarışıyorsunuz bu sınavda. Çok doğru. Bir de sözelcileri düşünün ! Zamanla yarışan sözelci..

Başaran sözelcileri tebrik ediyorum tekrardan.

Herkese bol şans... !

:a015:

bende bu baharda girmeyi düşünüyorum alese
çok detaylı bilgim de yok
ama eğitim sisteminin çarpıklığından dem vurursak hepinizede katılıyorum
yazık oluyor bize yazık.
daha kötüsü o kadar emeğin arkasından sadece referansı(torpili) olanların akademik kadrolara girebilmesi.
peki bu sorun nasıl çözülecek
yani sadece çalışmak başarılı olmak yetmiyor
doğuştan şanslı olmak gerekiyor
ne diyeyim allah hepimizi hayırlısıyla amaçlarımıza ulaşltırsın......

ales kolay diyenlere bende katılmıyorum..hemşirelik alanında yapmayı düşünüyordum.liseden doktorasını yapan bir arkadasım üniversite sınavı gibi demişti.bende sayısalcı veb hep başarılı olmuş biri olarak ki bir hocam da illaki gir dedi.bir kitap aldım. ama bi türlü çözemiyorum.hatta güleceksiniz belkide ama hastanedeki temizlikçi bayan kitaba bir baktı çatır çatır çözdü takıldığım soruları.hani şu ahmet mehmet ankara adana deyip yaş falan yazıyolarda sonra kim kimdir diyolar ya.acaba aptallaştım diye düşünür oldum

Merhaba kızlar bende ilk defa alese gireceğim. Sözelciyim ve matematikte ciddi anlamda sıkıntı yaşıyorum. Sonuç olarak sınavdan 85 almam lazım. Çalışma metodları, sorular,pif noktaları yada tavsiyeleriniz varmı? fisfisfis

10.mayıs.2009 da yapılacak olan Ales başvuruları başladı. 03.Nisan.2009 cuma son başvuru günü. Detayli bilgi için link i yazdım.

ÖSYM:::Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi

X