• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ales le ilgili bilgi istiyorum

pinar79

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2008
581
11
96
Ankara
ben ilk defa gireceğim bu sınava araştırdığıma göre sınavda sayısal1 ve sayısal 2 ,sözel1 ve sözel 2 soruları var hepside 50şer soru .bu soruların tamamını çözmemiz gerekiyormu,yoksa sayısal sözel olarak ayrı ayrı girmemiz gerekiyor bilmiyorum,ayrıca sınav sorularının tamamı bir kitapçık olarmı veriliyor yoksa sayısal soruları önce belli birsüre sonrada sözel sorularımı veriliyor,bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok sevinirim.ben tarihçiyim ve sayısalım kötü,sözel soruları çözmek yeterlimi sayısalda yapmam gerekirmi,ben sadece barajı geçmek istiyorum,sanırım baraj 50.gördüğünüz gibi hiç bilgim yok,kasımda yapılacak olan sınava gircem,umarım başarılı olurum.ayrıca barajı geçmek için kaç net yapmam gerekli.şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.

ben de seninleyim h4ngi k4yn4kt4n ç4lışıyorsun ben ihtiy4ç düşünüom şimdilik kpss m4t kit4bını kull4nıom

not kl4vyem bozuk a h4rfim yok beni id4re edin ltfn:25:

bildiğim kadarıyla sen tarihçiysen sözele ağırlık vermen lazım.össdeki gibi daha yüksek katsayıyla çarpılıyor.hepsi aynı kitapçıkta veriliyor soruların

2011 ilkbahara giren biri olarak bildiklerimi anlatayım.

Sınav sistemini değiştirdiler bu son sınavda.
Sözel 1
Sözel 2
Sayısal 1
Sayısal 2
olmak üzere hepsinden 50 şer soru var.

Ben sözelden girdiğim için Söz 1 -2 ve say 1 çözdüm.
93 puan aldım.

Yüksek lisans yapmak istediğin alana göre puan alman gerekiyor. O bölüm hangi puan türünden alıyorsa ona göre ağırlık vermelisin. sayısal ise say 1 say 2 söz 1

Yani her koşulda söz ve say 1 çözülecek :)

eski soruları döndürüp döndürüp soruyolar. çıkmış soruları çöz kesinlikle.
Türkçeyi ve mantık sorularını hızlı yaparsan yüksek puan alırsın.
bu sınav resmen hızlı olan kazanır sınavı.
çünkü süre 180 dk ve paragraf soru sayısı çok fazla.
mantık soruları çok zaman alıyor, bol bol alıştırma yapmalısın o sorularla ilgili.

Back