• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ales,kpds,kpssA ve kpssB.... arttıran yok muu???

benim durum da hangisi önceliğiniz olurdu?

• ALES

OY: 0 0,0%
  • KPSSA

OY: 1 50,0%
  • KPSSB

OY: 0 0,0%
  • DİĞER(mali müşavir,kurs öğretmeni...)

OY: 1 50,0%

• Ankete Katılan
    2

..gozlerindekibulut..

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2010
228
0
96
Adana
Arkadaşalar,kafam o kadar çok karışık ki.Sürekli bir insanın fikri değişir mi? Neden bu kadar kararsızım,karar veriyorum bir süre sonra bunun benim için mantıklı olmadığını düşünüyorum.Durumum şu: Şuan açıköğretim fakültesi,iktisat bölümü 3. sınıfım.Dönem başında tekrar üniversite sınavına bile girmeyi düşündüm.Çünkü aöf ni sevmiyodum,bu üniversite benim için yetersizdi.Ben örgün okumak istiyordum.Sonra ilginç bir şekilde bölümümü sevmeye başladım.Biranda şimdiye kadar hiç hayal bile etmediğim,hiç düşünmediğim alesi düşünmeye başlamıştım.Madem ben örgün okumalıydım,hazır bölümümü sevmişken ve araştırma yapmaktan hoşlanan biri olarak ales tam bana göreydi.Tekrar sınava girsem lisans mezunu olacağım zaman zarfı içinde yüksek öğrenimim bitmiş olacaktı.Bu benim için daha karlıydı ve yüksek lisansa karar verdim.Ama zaman geçiyordu seneye haziranda aöf bitecek hemen yüksek lisansa başlasam 2 yıl da öyle. Yok,bu şekilde birşey istemiyordum. Önceliğimin iş olduğuna karar verdim. Herkes gibi ben de iyi,güzel,kaliteli bir yerde işe başlamak istiyordum ama aöf mezunu olarak böyle bir yerde nasıl başlayabilirdim ve kendimi kantlamam da uzun zaman alabilirdi. Özel sektörde bu kadar çaba vereceğime hazır zamanım da varken kpss ye karar verdim. Uzun zamandır aklımda olmayan kpss B yine su yüzüne çıkıp,beynimi kurcalıyordu.Bu yıl 3.sınıfı bitirip,kpds için kursa gidip,ales için de şimdiden kitap alıp sonbahar dönemi kpds ve alese girmeyi düşünüyorum.Seneye ise kpssA benim için çok zor bir sınav,bu sınava tek başıma hazırlanamam ve 4.sınıfla birlikte de hazırlanamam. İşte bu yüzden kpssB yi düşünmeye başladım zaten.edit:okul bitince kpssBden gireceğim. Yerleşirim ya da yerleşemem heriki durumda da kpssA ya dersaneye giderek 1 yıl dolu dolu hazırlanmayı düşünüyorum. A'dan yerleşirsem yüksek lisans düşünmüyorum ama yerleşemezsem B'den yerleşmiş olsam dahi yüksek lisans istiyorum,belki o zaman fikrim değişir ama şimdilik fikirlerim böyle.Şu da kafamı kurcalıyordu,kpssB ve yüksek lisans sanki yanyana saçma duruyordu.Yüksek lisans devletin çok sevdiği birşey olmadığı için diyorum,maaş konusunda pek fark olmadığı için diyorum.Peki bu durumum hakkında Ne düşünüyorsunuz bu konuda? anket içni sorum ise;benim durum da hangisi önceliğiniz olur du?

Son düzenleme:
cnm bnm ilk başlarda bende senin gibi düşünüyordum.aöf yi sevmiyordum.örgünde okumak istiyrdum.ama kısmet değilmiş,olmadı.özelden gönderdiğim mesajda da söyledğm gibi 4.sınıfım.vede bu sene kalmazsam inşallah bitecek.şaka maka 4 yıl bitecek bende inanamıyorum:):1:iş konusuna gelince aöf imiş örgünmüş fark etmiyor.artık deneyim vede referans arıyorlar.ben şuanda çalışıyorum.örgündekilere göre kendimi daha şanslı hissediyorum.onlar okulu bitirecekte,iş bulacakta oooo epey bir süre gerektirecek.ama biz hem okuyup hemde çalışıyoruz.yani 1-0 öndeyiz.:):9:artık millet özelmiş devletmiş pek dinlemiyor.sadece düzenli bir işim olsun yeter diyor.bilmem anlatabildim mi?biraz uzun oldu ama:)kusura bakma artık:71:

cnm bnm ilk başlarda bende senin gibi düşünüyordum.aöf yi sevmiyordum.örgünde okumak istiyrdum.ama kısmet değilmiş,olmadı.özelden gönderdiğim mesajda da söyledğm gibi 4.sınıfım.vede bu sene kalmazsam inşallah bitecek.şaka maka 4 yıl bitecek bende inanamıyorum:):1:iş konusuna gelince aöf imiş örgünmüş fark etmiyor.artık deneyim vede referans arıyorlar.ben şuanda çalışıyorum.örgündekilere göre kendimi daha şanslı hissediyorum.onlar okulu bitirecekte,iş bulacakta oooo epey bir süre gerektirecek.ama biz hem okuyup hemde çalışıyoruz.yani 1-0 öndeyiz.:):9:artık millet özelmiş devletmiş pek dinlemiyor.sadece düzenli bir işim olsun yeter diyor.bilmem anlatabildim mi?biraz uzun oldu ama:)kusura bakma artık:71:

Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için,anlıyorum.İşim olsa ben de 1-0 önde başlıcam ama şuanda girebileceğim yerler;sekreter,santral operatörü,satış danışmanı ben bunları istemiyorum ki anladığım kadarıyla onlar da beni istemiyor çünkü bir türlü olumlu cevap alamadım şimdiye kadar:S

Back