• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alerjik egzama çözüm bulamıyorum yardım :(

merilyn

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2012
1.893
215
363
merhaba hanımlar, benim elimde alerjik egzama var. Başına gelen bilir parmak uçlarım kupkuru acıyor sızlıyor çatlıyor çok kötü. Doktorun verdiği kortizonlu krem işe yaramadı. Eczacıya gittim o başka krem verdi o da olmadı. Bulaşığı filan eldivenle yıkasam bile artık geçmiyor. 2 yıldır uğraşıyorum bıktım. Buna bir çözüm bulan var mı lütfen yardım edin

Bunu deneyebilirsin cilt bakımı kursuna gidiyorum hocamız yazdırmıştı, faydası olabilir

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    34,9 KB · Görüntüleme: 659
Ceviz yapragını(6-7 tane) suda 3 dk fln kaynat koyu rengi çıkana kadar su ılıdıktan sonra egzamalı bolgeye pres yap
Benimde elimde vardı hiçbir krem işe yaramadı bu yontemle 10 gunde kurtuldum
Tam bir mucize mutlaka dene
Suyun kokusu bile tendirdiyota benziyo

İstanbul ikitellide tem hospıtal de bi cildiyeci var babam da çok değişik yaralar çıkmıştı o kadın iyileştirdi, oraya yakın bi yerde ikamet ediyorsan kesinlikle öneriyorum. Çok geçmiş olsun

Mutlaka eldiven kullan. El yıkamak için kullandığın sabunu da değiştir. Bebe şampuanı kullanabilirsin. Ayrıca aksamlari ellerini yine bebe şampuanı ile yıkadıktan sonra bol bol durula sonra da vazelin sür. 3-4 gün kullan bakalım. Bu arada gunduzleri de ellerini yikadiktan sonra bepantol ile sik sik kremle. Bu arada sıcak su egzamayi daha da azdirir. Ellerini soğuk suyla yıka.

Kuru dutu sıcak suya koyun yumuşasın sonra elinizi daldırın içine mıncıklayın dutları 1 hafta deneyin

merhaba hanımlar, benim elimde alerjik egzama var. Başına gelen bilir parmak uçlarım kupkuru acıyor sızlıyor çatlıyor çok kötü. Doktorun verdiği kortizonlu krem işe yaramadı. Eczacıya gittim o başka krem verdi o da olmadı. Bulaşığı filan eldivenle yıkasam bile artık geçmiyor. 2 yıldır uğraşıyorum bıktım. Buna bir çözüm bulan var mı lütfen yardım edin
Benim de yuzumde egzama var tatlim malesef bunun kesin tedavisi yok anca bitkisel kurlerle veya ilaclarla yatistirabiliyorsun. Dermatop krem var eczaneden al gunde sabah aksam iki kere sur 1 hafta icinde toparlanacaktir insAllah . Alerjik egzamaya faydasi olur mu bilmiyorum ama denemeni oneririm faydasi olmasa da zarari da olmaz .

arkadaşlar tarifler vermiş onları okuyacağım ama bunun çözümü içten

stres en önemli neden

sonra kilo ve muhtemelen düzensiz şeker

annemde de vardı bende de oldu

annemin şekeri yüksek çıktı

benim eskiden sadece yumurtlama günleri ve adet günlerinde bir iki tane çıkarken hem elime hem ayağıma yayılmıştı

kilo verdim düzenli beslendim hayatımı huzurlu yaptım daha doğrusu kendime çok meşgale buldum düzeldi

sıvı sabundan uzak ol, deterjan vs her şeyden

hatta ellerini ıslatma hiç

mesela sabah bir kere yıkadın mı onunla uzun süre kadar idare etmeye çalış, tuvaletimi tuttuğumu bilirim elimi çok yıkamayım diye

evet pis görünüyor burdan ama yerleşmiş yaralar başka türlü geçmez

eldiven kullan her an

içi pudralı değil ve çok sıkı olmasın, elin terlemesin, gıda için olanlarından al

bir de burada görmüştüm beyaz lahanayı haşlayıp sıcakken ovalayın yazmışlardı ben yapmadım sadece okumuştum bir bilgi olsun bakarsınız netten

Cevizyapragini kaynatip soguyunca pamukla uygulanjnca geciyor kiz kardesem uygulamisti

Back