• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alerji :(

Günes ve ev tozu alerjim var, aynen böyle oluyor vücutum canim.
Cok zor, 50 faktör kullaniyorum günese hemen hemen hic cikmiyorum :50:

Of öyle bir bünyem var ki her şeyden nem kapıyorum ben ya :( millet dağa taşa çıkar kampa gider hiçbir şey olmaz ben parkta gezeyim çiçekten böcekten huylanırım kaşınırım kabarır vücudum. yaz mevsiminde çok oluyor işte kışın rahattım hiç olmamıştı :(

muhtmelen güneştendir.
malesef birkaç yıldır bende bu sorunu yaşıyorum.güneşe karşı alerjim var ve bu yüzden hep kollu elbiseler,gömlekler giymek zorundayım.aksi halde tüm günüm mahvoluyor.
belirtileri nasıl canım.ancak kolunda mı? ve aşırı kaşınıyor mu?
bende genellikle belirli yerlerde kızarma,aşırı kaşıntı ve şışkınlik oluyor.
özellikle kollar,kulaklar,boynum ve alnım.aynı sorun kuzenimde de var ve onda da aynı bu yerlerde oluyor biraz önce saydıklarım.
eğer bu belirtiler varsa o zaman sende de güneşe karşı alerjidir ve malesef tedavisi yoktur.önlem almak için dışarı çıktığında güneş kremi sürebilirsin ama ben onunda faydasını göremedim.

ben de güneş, ısı ve stres olarak düşünüyorum. başka sebebi olsa bu meret kış mevsiminde de olur değil mi yaz geldi mi ortaya çıkıyor resmen. ilginç bir şekilde o kadar kaşınmıyor hatta kollarım hiç kaşınmıyor bacaklarım hafif kaşınıyor onu bile kaşımasam rahatsızlık hissetmiyorum öyle ama şiştiğinde falan sızlama oluyor.
benim de ellerim, avuç içlerim, bileklerim, kollarım bir de diz kapaklarımda olurdu hep bu sefer çok yayıldı ensemde falan ilk defa oldu ama şu an kollarımda kalmadı sadece baldırlarımda hafif var bir de ensemde bir iki tane.

Benim mayis geldimi kollarim kabarir kasinmaya baslar eylule kadar surer.gunesten ve agaclik yerlerde bulunmamdan oturu kasiniyorum.bir cozum bulamadi doktorlar cok uzun yillardir boyleyim.

ben ürtikerin sebeplerine baktım grip enfeksiyonlarında da çok olurmuş bu alerjiyi ilk defa 3 yıl önce oldum o zaman ağır bir grip geçirmiştim onun üzerine alerji oldum. sıcaktan falan arada bir olurdu ama hafif olduğu için önemsemezdim akşam eve giderdim sabaha geçerdi bu sefer kollarım falan aşırı kabardı ve yine soğuk bir yerde çalıştığım için sıcağa falan çıktığımda hava çarpmış olacak ki üşüttüm, bu alerji yine üşüttüğüm akşam azdı.

toza alerjiniz varsa hava temizleyici ürününü kullanabilirsiniz toza ve alerjiye karşı etkili bir çözüm

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 2-3 yıldır ara sıra oluian bu alerjiyle başım dertte alerji testi yapıldı bir şey çıkmadı :/ uzun bir süre ortadan kayboluyor 5-6 ay sonra yine hortluyor ve çok rahatsız edici bileklerim şişiyor resmen. Bundan başına gelen var mı ya da bilgisi olan :KK43: Kışın hiçbir şey yok bahar yaz geldi mi özellikle kollarım kabarıyor :KK43: polen alerjisinden de olur dediler ama bilemedim

:KK43:

Eki Görüntüle 1171466

Canım öncelikle geçmiş olsun. Bende aynı şeyi yaşadım ve iğnelerle ayakta kalabildim çünkü hafif başlayan şişlik ve kaşıntılar zamanla dayanılmaz hala geldi göz kapağım yüzüm sac derim vücudumun heryeri şişti ve kaşındı hatta doktora beni tuzlu suya batırın fakan bile dedim yani o derecedeydi. Ürtiker i bir araştır istersen gelen cevapları okumadım yazan arkadaşlar olmus olabilir. Bir ay cektim en son bu hastalık krizle son buluyomus yani tüm vücut birden kabarıp sönüyormus korkacak bişey değil yani sonra hayatın boyunca da bir daha yaşamıyormuşsun. Doktorum öyle söylemişti öylede oldu. Cok gecmiş olsun yaşayan bilir fena bişey. Tek sebepte stresmiş bu arada

Birde herkeste aynı olmayabilir tabi ben son aşamasındaymışım. Bünyeden bünyeye farklılık gösterebilirmiş. İnş bidaha yaşamazsın

Arkadaşlar 2-3 yıldır ara sıra oluian bu alerjiyle başım dertte alerji testi yapıldı bir şey çıkmadı :/ uzun bir süre ortadan kayboluyor 5-6 ay sonra yine hortluyor ve çok rahatsız edici bileklerim şişiyor resmen. Bundan başına gelen var mı ya da bilgisi olan :KK43: Kışın hiçbir şey yok bahar yaz geldi mi özellikle kollarım kabarıyor :KK43: polen alerjisinden de olur dediler ama bilemedim

Eki Görüntüle 1171466

Eki Görüntüle 1171466

bende aylar boyunca çok çektim, zaten söylemişler ürtiker bu ve neden olduğunu sonra neden geçtiğini hala anlamadım

Kurdeşen yani ürtikere benzettim ben de...
Bazı kişilerde dönemsel oluyor diye biliyorum testlerde her zaman allerji çıkmayabilirmiş.
Kendinizi gözlemleyerek ne yaptım ne yedim ne yaşadımlarla sebebi bulabilirsiniz.

3 yıldır çekiyorum bu illet hastalığı. Kronik bende :KK43: anjioodem diyorlar, urtikerin kronik hali. Stres tetikliyor, baharat, yumurta ve yagli yiyecekler yememeye çalışıyorum. Fistiga alerjim varmış zaten. Dudagin şişti mi hiç?

Kortizon tedavisi yapiliomus ama ben istemedim, bilgin olsun seninde

Alerji Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Solunum yahut temas yolu ile kişinin maruz kaldığı, çeşitli maddelere karşı,bağışıklıksisteminin aşırıduyarlılıkgöstermesi hali Alerji olarak tanımlanmaktadır. Normaldebağışıklıksistemlerimiz ilk defa karşılaştıkları yabancı maddelere karşı,savunmamekanizması olarakantikorüretirler ve bu yabancı maddeler ile daha sonra karşılaştıklarında bu antikorlar devreye girer. Alerji bir mevsime bağlıysa, tetiklenmesinin mevsime bağlı gerçekleşmesinin sebebi budur.

Belirtileri

Alerji belirtileri, etkiyen organa ve şiddete bağlı olarak farklılık göstermektedir.Genelitibariyle bakılacak olursa:nefesdarlığı, burun akıntısının meydana gelmesi, öksürük veya solunum yolunda hırıltı, göz bölgesindekızarıklıkve yanma, dudaklarda şişme ve deriseldöküntülerolarak sıralanabilir.

Nedenleri

Bu durumun oluşmasına sebebiyet veren bir çok çevresel faktör vardır. Kalıtımın alerji rahatsızlıklarında rolü büyüktür. Alerjinin başlıca nedenleri arasında: polenler, tozlar, küf vemantaroluşumları ve bunun yanında kedi köpek gibi hayvanların tüyleri gösterilebilir. Bazıalerjikdurumlar hassasiyete bağlı olmakla birlikte, sigara dumanı, herhangi bir besin,kokuve hava kirliliği şeklinde de gerçekleşebilir.

Tedavi Yöntemleri

Herhangi bir tedavinin uygulanabilmesi için öncelikle yakınmaya sebebiyet veren durumun belirlenmesi gerekmektedir. Tanı konduktan sonrailaçbazlı antihistaminin uygulamalarına gidilebilir. Eğer antihistaminin uygulanmasının yan etkileri hayatınızı olumsuz yönde etkiliyorsa bu durum başka ilaç bazlı tedavilerle de sağlanabilmektedir. Bunun için en uygun yöntemlerden bir tanesikortizontedavileridir.

İlaç tedavisinden fayda görülememesi durumunda aşıyla alerji tedavisine geçilmelidir.Dikkatedilmesi gereken durum ise dozaj miktarıdır. İmmünoterapi yöntemi ile vücudun alerjiye sebebiyet veren maddeye bağışıklığının sağlanması esasına dayalı bu yöntem, 3 veya 5 sene aralığında devam edilmelidir. Bu alerjinin etkisine, şiddetine ve hastaya bağlı olarak değişebilmektedir.

Bu durumun uzun vadeli olması kişilerin gözünü korkutabilmektedir çoğu zaman bu yöntemler dışında bir uygulama ise, alerjinin tanısının konmasından sonra, sebebiyet veren maddelerden uzak durmak,alternatifbir yöntem teşkil edebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstanbulluyum. Üniversite için Antalya'ya geldim. Alerjim falan yoktur, ama Antalya'da çikolata bile yesem beni bu hale getirdi. Kollarım bacaklarım, dilim bile... Çok kötüydü. Doktor bir krem verdi, alerji kremi, sabah sürdüm akşama geçirdi. Birdaha da sıcaklarda kabartacak şeyler yemiyorum. :KK51:

kızlar mrb bende siteye yeni üye oldum.Alerji konusundan bende sıkıntılıyım.son ıkı haftadr doktorlardayım.çapada alerji testim yapıldı sadece toza ve neme cktı. aslında ben yiyeceklerden alerji oluyorum duşüncesiyle doktora gıtmıstım.ama hıc bır besıne alerjım cıkmadı.ama sunu belirtmek ısterım gıttıgım tum doktorlar besın alerjısı testı tam cıkmaz deneme yanılma yap senı ne rahatsız edıyorsa onu yeme dedıler.daha yenı yenı yemek yemeye basladım.bu arada ılaclarlada ılgılı ogrendıgım konu ılaclar her daım alerjı yapabılrmıs istersenız sureklı kullandıgınız bır hap bıle olabılr.ayrıca ılacın alerjı yapması ıcın alerjı hastasıda olmamıza gerek yokmus her ınsanın ılac ve bocek sokmasına karsı alerjısı bırden ortaya cıkabılrmıs doktorlardan ogrendıklerım bunlar :) hepınıze gecmıs olsun allah sıfa versın.

Sinek bocek isirmasina karsi olabilir bu. Benim de baharda sineklerin arttigi donemlerde elim ayagim siser kolumun bir yerini isirsin bikac saat icinde o sislikten on onbes tane olur kocaman kocaman. Bacaklarimda hep izleri kaldi mesela bacaklarim cok hassastir kasiyinca morarir mesela. Gecmis olsun

Benim yaz başlarında güneş alerjim oluyor.
Bir süre güneşe çıktıkça kızarıyorum, kabarıorum ve kaşınıorum 50 faktör güneş kremine rağmen...

Benim de geçen yıl böyle olurdu cildim, kaşıntıdan duramazdım bide. 2 kere acillik oldum, iğne vuruldum o derece.
Doktora gittim demir eksikliğine bağlı ürtiker olduğunu söyledi. Ilaç kullanımı sonrası geçti Allaha şükür
Yorumların hepsini okumadim doktora gittin mi bilmiyorum ama cildiye doktoruna gözükmelisin

Benim yaz başlarında güneş alerjim oluyor.
Bir süre güneşe çıktıkça kızarıyorum, kabarıorum ve kaşınıorum 50 faktör güneş kremine rağmen...

benmde annem aynı dertten sıkıntılı.gunese cıkamıyor krem dogru soyluyorsun ıse yaramıyor dıyo.dısarı cıktıgında mumkun oldugunca ınce uzun bır ust gıyıyo rahatladıgını soyluyo.

Back