Günes ve ev tozu alerjim var, aynen böyle oluyor vücutum canim.
Cok zor, 50 faktör kullaniyorum günese hemen hemen hic cikmiyorum
Of öyle bir bünyem var ki her şeyden nem kapıyorum ben ya millet dağa taşa çıkar kampa gider hiçbir şey olmaz ben parkta gezeyim çiçekten böcekten huylanırım kaşınırım kabarır vücudum. yaz mevsiminde çok oluyor işte kışın rahattım hiç olmamıştı
muhtmelen güneştendir.
malesef birkaç yıldır bende bu sorunu yaşıyorum.güneşe karşı alerjim var ve bu yüzden hep kollu elbiseler,gömlekler giymek zorundayım.aksi halde tüm günüm mahvoluyor.
belirtileri nasıl canım.ancak kolunda mı? ve aşırı kaşınıyor mu?
bende genellikle belirli yerlerde kızarma,aşırı kaşıntı ve şışkınlik oluyor.
özellikle kollar,kulaklar,boynum ve alnım.aynı sorun kuzenimde de var ve onda da aynı bu yerlerde oluyor biraz önce saydıklarım.
eğer bu belirtiler varsa o zaman sende de güneşe karşı alerjidir ve malesef tedavisi yoktur.önlem almak için dışarı çıktığında güneş kremi sürebilirsin ama ben onunda faydasını göremedim.
ben de güneş, ısı ve stres olarak düşünüyorum. başka sebebi olsa bu meret kış mevsiminde de olur değil mi yaz geldi mi ortaya çıkıyor resmen. ilginç bir şekilde o kadar kaşınmıyor hatta kollarım hiç kaşınmıyor bacaklarım hafif kaşınıyor onu bile kaşımasam rahatsızlık hissetmiyorum öyle ama şiştiğinde falan sızlama oluyor.
benim de ellerim, avuç içlerim, bileklerim, kollarım bir de diz kapaklarımda olurdu hep bu sefer çok yayıldı ensemde falan ilk defa oldu ama şu an kollarımda kalmadı sadece baldırlarımda hafif var bir de ensemde bir iki tane.
Benim mayis geldimi kollarim kabarir kasinmaya baslar eylule kadar surer.gunesten ve agaclik yerlerde bulunmamdan oturu kasiniyorum.bir cozum bulamadi doktorlar cok uzun yillardir boyleyim.
ben ürtikerin sebeplerine baktım grip enfeksiyonlarında da çok olurmuş bu alerjiyi ilk defa 3 yıl önce oldum o zaman ağır bir grip geçirmiştim onun üzerine alerji oldum. sıcaktan falan arada bir olurdu ama hafif olduğu için önemsemezdim akşam eve giderdim sabaha geçerdi bu sefer kollarım falan aşırı kabardı ve yine soğuk bir yerde çalıştığım için sıcağa falan çıktığımda hava çarpmış olacak ki üşüttüm, bu alerji yine üşüttüğüm akşam azdı.