• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alerji :(

sosally

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
323
11
38
Ankara
Arkadaşlar 2-3 yıldır ara sıra oluian bu alerjiyle başım dertte alerji testi yapıldı bir şey çıkmadı :/ uzun bir süre ortadan kayboluyor 5-6 ay sonra yine hortluyor ve çok rahatsız edici bileklerim şişiyor resmen. Bundan başına gelen var mı ya da bilgisi olan :( Kışın hiçbir şey yok bahar yaz geldi mi özellikle kollarım kabarıyor :( polen alerjisinden de olur dediler ama bilemedim

:43:

$unnamed.jpg

tek doktorla sınırlı kalmayın bence
bi kaç doktora daha gözükün
gecmiş olsun

Arkadaşlar 2-3 yıldır ara sıra oluian bu alerjiyle başım dertte alerji testi yapıldı bir şey çıkmadı :/ uzun bir süre ortadan kayboluyor 5-6 ay sonra yine hortluyor ve çok rahatsız edici bileklerim şişiyor resmen. Bundan başına gelen var mı ya da bilgisi olan :( Kışın hiçbir şey yok bahar yaz geldi mi özellikle kollarım kabarıyor :( polen alerjisinden de olur dediler ama bilemedim

Eki Görüntüle 1171466

Ürtikere benziyor,yakın zamanda ben de geçirdim bu rahatsızlığı.. Ah ne zordur bilirim, kesin bir tedavisi yok, neden oluştuğuna dair kesin bir sebep yok.. Canım baharatlı şeylerden, kabuklu kuru yemişlerden, asitli içeceklerden ve koruyucu,renklendirici içeren gıdalardan bir süreliğine uzak durmaya çalış, tabi ki stresten de.. ne kadar zor olsa da.. Bunun dışında la roche posay termal suyu bana cok iyi gelmişti rahatlatmıştı, kaşıntı ve yanma varsa onu engellemişti. Kullanabilirsin, termal su sonucta ilac değil.. Bende de oldu bu rahatsızlık kac tane doktora gittim kac tane test yapıldı tahmın edemezsin.. En sonunda doktor aspirine alerjim oldugunu söyledi, aspirin içmiştim reglim söksün diye, sonra aspirini ve tüm ağrı kesicileri bıraktım, doktor ağrı kesici olarak sadece parol içebileceğimi söyledi, ondan beri olmuyor bu rahatsızlık cok sükür.:nazar: Mutlaka vücudunun tepki verdigi bir şeyler olmalı, bence tekrar doktora git ayrıntılı tetkiklerin yapılsın, ben nacizane fikrimi soyledim, sonucta doktor degilim ürtiker olup olmadıgını bilemem ama benzettim sadece.. Acil şifalar dilerim..

benim kardeşimdede oluyor gezmediğimiz dr kalmadı kardeşimin yüzü şişiyor
bir dr. adet döneminde vucudun gösterdiği bi reaksiyon olabilir dedi sonunda
takip ettik hep ya regl olmadan 1-2 gün önce yada regl oldugu zaman oluyor
başka bir dr da karaciğerden kaynaklanan bir rahatsızlık dedi daha ondan bişey çıkmadı bakalım sonucu bekliyoruz
çok gçmiş olsun

yalniz cok enteresan şekilde kabarmis sanki harfler var gibi.benim de gecen sene kollarimda alerjik bj durum olustu. sadece kollarim kabarip kasiınıyordu. dr. dermatit teshisi koymustu. bir tane merhem verdi onu kullandım hemem gecmisti.cok gecmis olsun bi cildiyeye görün mutlaka

Ürtikere benziyor,yakın zamanda ben de geçirdim bu rahatsızlığı.. Ah ne zordur bilirim, kesin bir tedavisi yok, neden oluştuğuna dair kesin bir sebep yok.. Canım baharatlı şeylerden, kabuklu kuru yemişlerden, asitli içeceklerden ve koruyucu,renklendirici içeren gıdalardan bir süreliğine uzak durmaya çalış, tabi ki stresten de.. ne kadar zor olsa da.. Bunun dışında la roche posay termal suyu bana cok iyi gelmişti rahatlatmıştı, kaşıntı ve yanma varsa onu engellemişti. Kullanabilirsin, termal su sonucta ilac değil.. Bende de oldu bu rahatsızlık kac tane doktora gittim kac tane test yapıldı tahmın edemezsin.. En sonunda doktor aspirine alerjim oldugunu söyledi, aspirin içmiştim reglim söksün diye, sonra aspirini ve tüm ağrı kesicileri bıraktım, doktor ağrı kesici olarak sadece parol içebileceğimi söyledi, ondan beri olmuyor bu rahatsızlık cok sükür.:nazar: Mutlaka vücudunun tepki verdigi bir şeyler olmalı, bence tekrar doktora git ayrıntılı tetkiklerin yapılsın, ben nacizane fikrimi soyledim, sonucta doktor degilim ürtiker olup olmadıgını bilemem ama benzettim sadece.. Acil şifalar dilerim..

Bakayım canım dediğin ürüne, aslında dün ben de acaba ağrı kesiciden mi oldu diye düşündüm çünkü regl sancım için majezik içtim arkasına alerji oldu ama önceden de ağrı kesici içtiğim zamanlar oluyordu böyle bi tepkimeyle karşılaşmadım :( çok teşekkür ederim

benim kardeşimdede oluyor gezmediğimiz dr kalmadı kardeşimin yüzü şişiyor
bir dr. adet döneminde vucudun gösterdiği bi reaksiyon olabilir dedi sonunda
takip ettik hep ya regl olmadan 1-2 gün önce yada regl oldugu zaman oluyor
başka bir dr da karaciğerden kaynaklanan bir rahatsızlık dedi daha ondan bişey çıkmadı bakalım sonucu bekliyoruz
çok gçmiş olsun

benim de bu sefer regl olduktan 2 gün sonra oldu ben de aynı şekilde takip edeyim bakayım onunla mı alakalı. bir de bu alerjiyi ilk defao lduğumda ağır bir grip geçirmiştim o zaman olmuştu bütün vücudum kabarmıştı bu sefer olduğumda da alerjiden hemen sonra grip oldum yüksek ateş falan vardı

yalniz cok enteresan şekilde kabarmis sanki harfler var gibi.benim de gecen sene kollarimda alerjik bj durum olustu. sadece kollarim kabarip kasiınıyordu. dr. dermatit teshisi koymustu. bir tane merhem verdi onu kullandım hemem gecmisti.cok gecmis olsun bi cildiyeye görün mutlaka

hmm benimki ilginç bir şekilde kaşınmıyor da sızlıyor böyle :44: pazartesiyi bekliyorum artık çok sağol canım

yumurtadan olabilir.

her kahvaltıda haşlanmış yumurta yiyorum aslında öyle olsa hep olurdu bu -
ay hiç olmuyor sonra hortluyor

Şimdi ürtikere baktım internettende gerçekten ona benziyor ya :26:

Eki Görüntüle 1171466

Bana ödem ve ürtiker gibi geldi malesef bende alerjik bir bünyeye sahibim :50: Bende pikniğe gittigimizde toprağa bastıgımda otlara falan temas edersem ayak bileklerim aynı senin kolun gibi olur.Acaba şampuan,sabun,krem,parfüm falan mı alerji yaptı?

Öncelikle geçmiş olsun sanki polen gibi ama siz yine başka bir doktora daha borunun tabiki. benim de baharda kaşınır sizinki gibi polenlerden dedi bana da doktor.papatya özellikle bana çok dokunuyor.

Bana ödem ve ürtiker gibi geldi malesef bende alerjik bir bünyeye sahibim :50: Bende pikniğe gittigimizde toprağa bastıgımda otlara falan temas edersem ayak bileklerim aynı senin kolun gibi olur.Acaba şampuan,sabun,krem,parfüm falan mı alerji yaptı?

hep aynı şampuanı falan kullanıyorum zannetmiyorum ama ödem olduğunu düşünüyorum ben de. 2 gün belki 2 bardak su içtim anca dudaklarım falan kurudu hep ödem birikti o yüzden kesin. ama bu ürtiker onda karar kıldım :)

Öncelikle geçmiş olsun sanki polen gibi ama siz yine başka bir doktora daha borunun tabiki. benim de baharda kaşınır sizinki gibi polenlerden dedi bana da doktor.papatya özellikle bana çok dokunuyor.

polene alerjim var zaten hapşururum falan bu alerji de kışın olmaz hiç hep bahar yaz mevsiminde olur, polenin böyle bir alerjiye sebep olabileceğini düşünmemiştim ama polen diyenler de oldu :/ çok teşekkür ederim

Günes ve ev tozu alerjim var, aynen böyle oluyor vücutum canim.
Cok zor, 50 faktör kullaniyorum günese hemen hemen hic cikmiyorum :50:

muhtmelen güneştendir.
malesef birkaç yıldır bende bu sorunu yaşıyorum.güneşe karşı alerjim var ve bu yüzden hep kollu elbiseler,gömlekler giymek zorundayım.aksi halde tüm günüm mahvoluyor.
belirtileri nasıl canım.ancak kolunda mı? ve aşırı kaşınıyor mu?
bende genellikle belirli yerlerde kızarma,aşırı kaşıntı ve şışkınlik oluyor.
özellikle kollar,kulaklar,boynum ve alnım.aynı sorun kuzenimde de var ve onda da aynı bu yerlerde oluyor biraz önce saydıklarım.
eğer bu belirtiler varsa o zaman sende de güneşe karşı alerjidir ve malesef tedavisi yoktur.önlem almak için dışarı çıktığında güneş kremi sürebilirsin ama ben onunda faydasını göremedim.

Eki Görüntüle 1171466

Benim mayis geldimi kollarim kabarir kasinmaya baslar eylule kadar surer.gunesten ve agaclik yerlerde bulunmamdan oturu kasiniyorum.bir cozum bulamadi doktorlar cok uzun yillardir boyleyim.

Back