- Konu Sahibi minik bebegim
-
Oğlunuz A kan grubu mu ?Merhaba hanimlar. Oglum et ve süt alerjisi olan bir cocuk yedirmedigim halde vucudunda kabarciklar var alerji surubu veriyorum suan fakat sol kolunda üst tarafta cok degisik bir kabarcik farkettim beyaz bi tarafin içi sizce nedir bu.
Yasadigim sehirde ozel alerji bolumu yok normal tarafa goturdugumde ise sadece alerji surubu kan vs aliniyor kanlar hep temiz cikiyor. Korkmali miyim sizce. Resim paylastim suanki kolu bu sekilde sadece bir kısimda
Bu zona diyecektim ağzımdan aldınız. Oğlumun 2 aylıktan beri süt alerjisi var. Şu an 26 aylık ve defalarca lezyon çıkardı hiçbiri buna benzemiyor. Alerji kabarığı böyle bölgesel olmaz, genelde yayılım gösterir. Kanda da bişey çıkmıyorsa bunun alerjiyle alakası yok demektir. Doktorunuzu değiştirin bence acilen. Eğer buna alerji diyorsa bir yerde bir sıkıntı var demektir.Aynısı 2 yaşındaki oğlumun bel bölgesinde çıkmıştı. Doktorlar bir çözüm bulamadı. Rastgele girdiğim bir eczanedeki eczacı bayana resmini gösterdim. Zona olmuş dedi ve ZOVİRAX adlı kremi verdi. Kremi günde 3-4kez uyguladım üzerine. 3 gün içinde kabul bağladı ve geçti.
Ankaradaysanız Başkent Üni. de takip yaptırmanızı tavsiye ederim. Çocuk alerji bölümü de var her türlü test vs. yapılıyor. Yapılmadan da kafalarına göre tanı koymuyorlar. Kaç yaşında bebeğiniz 2 yaştan sonra deri testi de yapılabiliyor kanda çıkmayanlar için.ankarada cok gttim her yere once tahliller kan idrar vs aliniyr ki bu da bir gun demek çiş gaita vs almasi. Snra tahlik cikmasi derken vs hep temiz cikiyor bu nedende farkli arastrmalar yapiliyor cozemediler alerji kan da görünurmus bizde gorunmuyor malesef. O yzden ozel tercih etmek istiyorum direk yapilmasi için. Denerm brde onu ufak sekilde, korkuyorm artk et yedirmeye resmen. evet alerji gbi degl ama bilemedm de degisik geldi. Size de gecms olsn.
Bebeğime 5 aydan itibaren düzenli olarak yaptırıyorum hacamatı. Düşündüğünüz gibi can acıtan bir uygulama asla değil. Bebeğim işlem sırasında hiç ağlamaz çünkü canı yanmıyor.hacamatta atılan çizikler 2günde iyileşiyor. İnanın hastanede kan alırlarken çok daha fazla canları yanıyor ağlıyorlar. Benim bebeğiminde süt ürünlerine ve birçok gıdaya alerjisi vardı hacamat ilk yaptırdığım günden itibaren iyileşme gördük şuan 1 yaşında hiçbir sorunu kalmadı çok şükür.Aslnda haklisiniz fakat eşim hâlâ yok ben kestirip kan aldirtmam oglumdan o sdkilde diyor. Malesfki her goturdugmde kan aliyorlar cok uzuluyorm artik cok korkuyor canı yandigi icin
Evet de nasi bildiniz sasirdm acikcasiOğlunuz A kan grubu mu ?
Kolu daha dun oldu doktora goturmedm vicudundakiler alerji hatta ankarada yasiyordm kirsegire tasindm burdaki de alerji ignesi yazdi hemen gecirmisti. Bu kolundakine ben adlandiramadigm icin alerji başlıgi koydumBu zona diyecektim ağzımdan aldınız. Oğlumun 2 aylıktan beri süt alerjisi var. Şu an 26 aylık ve defalarca lezyon çıkardı hiçbiri buna benzemiyor. Alerji kabarığı böyle bölgesel olmaz, genelde yayılım gösterir. Kanda da bişey çıkmıyorsa bunun alerjiyle alakası yok demektir. Doktorunuzu değiştirin bence acilen. Eğer buna alerji diyorsa bir yerde bir sıkıntı var demektir.
2 bucuk yasnda oglum ankaradaydm her yere goturdm resmen delik deşik olmustu yavrm kan almaktan.Ankaradaysanız Başkent Üni. de takip yaptırmanızı tavsiye ederim. Çocuk alerji bölümü de var her türlü test vs. yapılıyor. Yapılmadan da kafalarına göre tanı koymuyorlar. Kaç yaşında bebeğiniz 2 yaştan sonra deri testi de yapılabiliyor kanda çıkmayanlar için.
Brn karşi degilim eşim karsi bu konuda ben iyilesme surecinde faydali ise yaptrmayi cok isterm fakat cok ön yargili eşim bi sefer ben yaptrdm coj kotu bsy dedi hayr dedi direkBebeğime 5 aydan itibaren düzenli olarak yaptırıyorum hacamatı. Düşündüğünüz gibi can acıtan bir uygulama asla değil. Bebeğim işlem sırasında hiç ağlamaz çünkü canı yanmıyor.hacamatta atılan çizikler 2günde iyileşiyor. İnanın hastanede kan alırlarken çok daha fazla canları yanıyor ağlıyorlar. Benim bebeğiminde süt ürünlerine ve birçok gıdaya alerjisi vardı hacamat ilk yaptırdığım günden itibaren iyileşme gördük şuan 1 yaşında hiçbir sorunu kalmadı çok şükür.
Bekleyin lutfen bazen gec olabilir kendinizi kasmayn lutfenArkadaslar bugun doktora gittim bebegi gordu 5+5 mis ama kalp atisini goremedi 10 gum sonra gene cagirdi korkuyorum kizlar daha onceki bebekleride kalp atisi yok diye kaybettim
Kurdeşen alerjidende olur strestende. Kremleri var zaten geçirsede alerji olduğu sürece tekrar çıkarır. Böcek ısırığıda olabilir ama ben benzetemedim. Eşimde var kurdeşen böyle kabuk bağlayan yaralar çıkarıyor sadece yaranın şekli benziyor. Doktor değilim tabi bilemem. Krem kullanıyorsanız prospektüsüne bakıp ürtiker yada kurdeşen yazıyormu bakabilirsiniz. İkiside aynı hastalık.Tesekkur ederm size de gecms olsn. Peki sizde sadece belli yerlerde mi cikiyor yksa yaygn şekilde mi?
nAsil ogrenebilirim peki ve ne yapmam gerek gecmezse eger
Saf hali haric peynir, muhallebi, tatlilarda vs yediginde bir sorun yasamadik. Bunu doktora soyledigmde ise bu sekilde olabilir icerisine giren diger malzemelerden dolayi yapısı degisiyor demisti. Her takviye ediciyi de kullanamadik malesef ozellikle propolis iceren brsey o da alerji yapti
Tesekkur ederm. Zona yı ilk defa duydm yorunlardn snra baktim dediginiz gibi cok ağrılı bir süreçms hatta diger yan etkileri de yok bizde sadece kolundaki şey benziyor denilene o kdar. Uçuk ta da iyi oluyor dedigi icin almak istedm eşim de devamli oluyor uçuk
Alerji testi yapıldı mı emin misiniz sadece bu ürünlere alerjisi olduğuna ? Bir çok alerjik yiyecek var onların hepsinin ayrı testi oluyor vücuda sürülüyor vs öyle biliyorum. Ayrıca oğlunuz kaç yaşında? 1 yaşından küçükse genelde 1 yaşından sonra besin alerjisi geçiyor. İnşallah sorunu bulursunuz. İmkanınız varsa detaylı bir alerji testi yaptırın derim. Gerekirse şehir dışıdnaMerhaba hanimlar. Oglum et ve süt alerjisi olan bir cocuk yedirmedigim halde vucudunda kabarciklar var alerji surubu veriyorum suan fakat sol kolunda üst tarafta cok degisik bir kabarcik farkettim beyaz bi tarafin içi sizce nedir bu.
Yasadigim sehirde ozel alerji bolumu yok normal tarafa goturdugumde ise sadece alerji surubu kan vs aliniyor kanlar hep temiz cikiyor. Korkmali miyim sizce. Resim paylastim suanki kolu bu sekilde sadece bir kısimda
A kan grupları bu hastalıklara yatkın olurlar inek sütü ürünleri de iyi gelmez vücutlarına. Çok iyi bir diyetisyenin yanında çalıştım uzun süre. Oğlunuza inet sütü ürünleri yerine bitkisel sütler tükettirin. Rahatlayacaktır.Evet de nasi bildiniz sasirdm çicin alerji başlıgi koydum
Cok geçmiş olsun cocuk hastalıklarına gidip cocuk alerji ve immünoloji bölüme kayıt açmasını istemeniz gerek ve deri testi şart eğer alerjiyse bu... Ancak orda veya özel hastanelerde yaparlar deri testlerini umarım iyi olur oğlunuz tekrar cok geçmiş olsunMerhaba hanimlar. Oglum et ve süt alerjisi olan bir cocuk yedirmedigim halde vucudunda kabarciklar var alerji surubu veriyorum suan fakat sol kolunda üst tarafta cok degisik bir kabarcik farkettim beyaz bi tarafin içi sizce nedir bu.
Geçmiş olsun çok Can sıkıcı bir durum bı okadar da çok zor.... Maalesef benim oğlum da alerjik bünyeli süt ve süt ürünleri birde paketli gıda buğday unu salcaya kadar birçok gıdaya alerjisi var. Birde bu sene 1. Sınıfa gidiyor akranları çikolata süt ve paketli gıda getirince çok zorlanıyoruz.bizde isenefes alıp vermede siklasma, terleme, yüzünde pütürük oluyor. Alerjik reaksiyonu bu tarz gösterdiği zamanlardan en az 3 ay dokunan gıdaları tuketmemeye özen gösteriyoruz. Alerjik surubunu ise çok çok hastalandığında, acil durum etkisini göstersin diye o zamanlar da kullanıyoruz. Biz acil durumunu yaklaşık 3 senedir yaşamadık. Yani alerjik surubunu tuketmedik. Daha çok gıda diyeti yaptık. Her gün 1 tatlı kaşığı soğuk sıkım çörek otu yağı tüketiyoruz.Merhaba hanimlar. Oglum et ve süt alerjisi olan bir cocuk yedirmedigim halde vucudunda kabarciklar var alerji surubu veriyorum suan fakat sol kolunda üst tarafta cok degisik bir kabarcik farkettim beyaz bi tarafin içi sizce nedir bu.
Komsumda bi krem vardi alerji ve kaşıntı icin o da bebegine kullanmisti sürdüm ve söndü tam geçmedi ama azalma oldu şükür eger tekrar ederse goturecegm korkar oldm resmen iz kalacak kavlatacak diyeKurdeşen alerjidende olur strestende. Kremleri var zaten geçirsede alerji olduğu sürece tekrar çıkarır. Böcek ısırığıda olabilir ama ben benzetemedim. Eşimde var kurdeşen böyle kabuk bağlayan yaralar çıkarıyor sadece yaranın şekli benziyor. Doktor değilim tabi bilemem. Krem kullanıyorsanız prospektüsüne bakıp ürtiker yada kurdeşen yazıyormu bakabilirsiniz. İkiside aynı hastalık.
Test yapilmadi sadece kan idrar gaita aldilar hepsi. Hastahaneye sabah gidip aksam donuyordum ankarada alerji bolumune cok gittim. Oglum 2 bucuk yasnda. Birisi ankarada ozel bir doktor ismi soyledi onu dusundm acikcasi. Doktr onayli degl ama yedkten snra farkettim eti ve sütü o yuzden 2 snden de uzak tutuyorumAlerji testi yapıldı mı emin misiniz sadece bu ürünlere alerjisi olduğuna ? Bir çok alerjik yiyecek var onların hepsinin ayrı testi oluyor vücuda sürülüyor vs öyle biliyorum. Ayrıca oğlunuz kaç yaşında? 1 yaşından küçükse genelde 1 yaşından sonra besin alerjisi geçiyor. İnşallah sorunu bulursunuz. İmkanınız varsa detaylı bir alerji testi yaptırın derim. Gerekirse şehir dışıdna
sÜt denemeye korkuyorum aslnda. Et kabarck kasinti yapiyor fakat süt kaka da mukus yapiyor ve gunde abartisiz diyorum 20 bez degistirdigimj biliyorum devamli kaka yapiyor vr bunlar mukusluA kan grupları bu hastalıklara yatkın olurlar inek sütü ürünleri de iyi gelmez vücutlarına. Çok iyi bir diyetisyenin yanında çalıştım uzun süre. Oğlunuza inet sütü ürünleri yerine bitkisel sütler tükettirin. Rahatlayacaktır.
Ankarada yasarken cok goturdm ama deri testi yrrine hep kan idrar gaita istendi resmen boş gidip geliyordm cok gttim o sıralar alerjisi de fena halde coktu kaka resimleri cekmemi isyediler sut icir bakalm bi dediler snra resm vs. Ama test uygulamadilar hic. Ozel dusunuyorum bu yuzdrn butun besinlrri denemeleri icin. Tesekkur edermmCok geçmiş olsun cocuk hastalıklarına gidip cocuk alerji ve immünoloji bölüme kayıt açmasını istemeniz gerek ve deri testi şart eğer alerjiyse bu... Ancak orda veya özel hastanelerde yaparlar deri testlerini umarım iyi olur oğlunuz tekrar cok geçmiş olsun
tesekkur ederm sjze de cok gecmis olsn.Geçmiş olsun çok Can sıkıcı bir durum bı okadar da çok zor.... Maalesef benim oğlum da alerjik bünyeli süt ve süt ürünleri birde paketli gıda buğday unu salcaya kadar birçok gıdaya alerjisi var. Birde bu sene 1. Sınıfa gidiyor akranları çikolata süt ve paketli gıda getirince çok zorlanıyoruz.bizde isenefes alıp vermede siklasma, terleme, yüzünde pütürük oluyor. Alerjik reaksiyonu bu tarz gösterdiği zamanlardan en az 3 ay dokunan gıdaları tuketmemeye özen gösteriyoruz. Alerjik surubunu ise çok çok hastalandığında, acil durum etkisini göstersin diye o zamanlar da kullanıyoruz. Biz acil durumunu yaklaşık 3 senedir yaşamadık. Yani alerjik surubunu tuketmedik. Daha çok gıda diyeti yaptık. Her gün 1 tatlı kaşığı soğuk sıkım çörek otu yağı tüketiyoruz.
Dedigim gibi bioderma atopik herkesin kullanabileceği bir krem benim çocuklarında her yerinde degil belli bölgelerde zaman zaman oluyor du kaşıntı ve yara denerseniz emin olun memnun kalırsınız. Yan etkisi zararı olan bi krem degil sonuçta sadece alerjik vücüt lar için özel nemlendirici bir kremBunda suan su toplamasi yok sadece iltihap gbi beyazlik var bi ksminda kasinti da var malesef eli de durmuyor anne kaşı diyor devamli yarayi acmasndan korkuyorum yayılırsa diyerek. Kremi eşime soyledm alalm dedik uçuk vs bzde de oluyor kullaniriz gecer insallah
Cilt kurulugu var malesef benm oglumda da ama ilk defa yasadim ondan mıdir bilemedm bocek ısırıgı vs diyen de oldu kafam da karisti ufack bi yerde olmasi ozellikle de
Cok tesekkur ederim. Aynen emziren anne dahi yememesi gerekir alerji cok zor oluyor gercekten de Rabbim cocuklarimiza şifa versin
Eşime dedim hayir dedi direk cok zor olur dedi korktu acikcasi o ama ben eger iyilesecekse yaptirma taraftariyim. Kuyruk sokumu hacamati nasil oluyor peki farkli mi
Çörek otu yağı ni aç vermedim hiç. Bununla alakalı veya başka bir nedenle karın ağrısı olmadı. Sadece şöyle bir olaya şahit oldum. Pandemi de kapanma olduğunda, çörek otu yağıni güvendiğim yerden olmayınca almadım. Çünkü gözümün önünde çörek otunun presleyip yağını cikartigi için, başka yerden hiç almadım. O dönemde pütürük baya aşırı arttı. Sonra bir şekilde yagimizi tedarik edince, pütürük tamamen gitti diyemem ama minimum seviyede yani yok denilecek kadar az kaldı pütürüğü. Yani bize çok iyi geliyor.Komsumda bi krem vardi alerji ve kaşıntı icin o da bebegine kullanmisti sürdüm ve söndü tam geçmedi ama azalma oldu şükür eger tekrar ederse goturecegm korkar oldm resmen iz kalacak kavlatacak diye
Test yapilmadi sadece kan idrar gaita aldilar hepsi. Hastahaneye sabah gidip aksam donuyordum ankarada alerji bolumune cok gittim. Oglum 2 bucuk yasnda. Birisi ankarada ozel bir doktor ismi soyledi onu dusundm acikcasi. Doktr onayli degl ama yedkten snra farkettim eti ve sütü o yuzden 2 snden de uzak tutuyorum
sÜt denemeye korkuyorum aslnda. Et kabarck kasinti yapiyor fakat süt kaka da mukus yapiyor ve gunde abartisiz diyorum 20 bez degistirdigimj biliyorum devamli kaka yapiyor vr bunlar mukuslu
Ankarada yasarken cok goturdm ama deri testi yrrine hep kan idrar gaita istendi resmen boş gidip geliyordm cok gttim o sıralar alerjisi de fena halde coktu kaka resimleri cekmemi isyediler sut icir bakalm bi dediler snra resm vs. Ama test uygulamadilar hic. Ozel dusunuyorum bu yuzdrn butun besinlrri denemeleri icin. Tesekkur edermm
tesekkur ederm sjze de cok gecmis olsn.
Sizdeki durum daha zor aslnda bende hep onu dusunuyorum doktorlar smdi gecmezse 3 yda 7 yasnda atlatan var eger grcmezse kalıci oluyor demislerdi alerjileri. Bizde kirmizi et urunleri karnindan basliyor alerjisi yedigi miktar cok oldugnda tum vicudu derisi gorunmeyecek halde kabariyor. Süt ise kaka da mukus sekilde ve gunde abartisiz 20 bez degistrdigimj biliyorum o beni daha cok yoruyor. Bez degistiruyorm 10 15 dk snra yine yapiyor ve az miktar da degil. Corek otu yagi ne işe yarıyor? Annem ac karnina migdesi agrimasn diye tuketirdi cocukta ne etkisi oluyor
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun konuyla ilgili bi bilgim yok malesef. Bu aralar Barış Muslu takip ediyorum belki biliyorsunuzdur hastalıklar ve travmalar üzerine kitaplar yazıyor. Kitaplarını okumaya başladım iyileşme hikayeleri de var kitaplarda. Çocuğunda ya da kendinde alerji olan insanların çok fayda gördüğünü iyileştiğini okudum. Instagram da canlı yayın da açıyor insanlar yayına katılıp iyilesmelerini anlatıyor. Siz bilirsiniz ama bi araştırın isterseniz. Rabb im şifa versin.Merhaba hanimlar. Oglum et ve süt alerjisi olan bir cocuk yedirmedigim halde vucudunda kabarciklar var alerji surubu veriyorum suan fakat sol kolunda üst tarafta cok degisik bir kabarcik farkettim beyaz bi tarafin içi sizce nedir bu.
Benim kızımında süt alerjisi vardı poposundan kan geliyodu etrafı kanıyodu yara oluyordu içinde süt olan hiç bir şey yedirmeyin 1 yaşından sonra geçiyorMerhaba hanimlar. Oglum et ve süt alerjisi olan bir cocuk yedirmedigim halde vucudunda kabarciklar var alerji surubu veriyorum suan fakat sol kolunda üst tarafta cok degisik bir kabarcik farkettim beyaz bi tarafin içi sizce nedir bu.
Oglm 2 bucuk yasnda 1 yasina kdar inek sutu vermemistm zten. Bizde saf haliyle icildignde kakada mukus yapiyor ama sutlu tatlilarda vs sorun yasamadik hicBenim kızımında süt alerjisi vardı poposundan kan geliyodu etrafı kanıyodu yara oluyordu içinde süt olan hiç bir şey yedirmeyin 1 yaşından sonra geçiyor
Merhaba Ferhat hocanın hastası mısınız memnun musunuz kendisinden. Online muayensk var mı yardımcı olabilir misiniz banaOnline destek alın. Ankara’da Ferhat Çatal var belki uzaktan tetkik isteyerek teşhis koyabilir. Alerji, alerjik şurup içerek geçmez. Besin diyeti yapması gerekir.
Cilt pirik testi yapıldı
Merhaba bizim alerjimiz geçtiği için kendisi ile görüşmedik. Kreş dönemi akarlarından oluyordu, sonrasında geçti.Merhaba Ferhat hocanın hastası mısınız memnun musunuz kendisinden. Online muayensk var mı yardımcı olabilir misiniz bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?