ALERJİ İLACINI KESİNCE BAŞLAYAN HAPŞURUK VE GRİP BENİM GİBİ OLAN VAR MI?

karpuzum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2014
342
49
48
32
Merhaba kızlar, ben alerji ilacını kullanmayı bıraktığım zaman gün içinde çok fazla hapşuruyorum ve de grip gibi oluyorum hep benim gibi olan var mı ilacı da uzun süre kullanmak istemiyorum bir zararı falan olabilir diye başka türlü çözüm bulan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

neye karşı alerjiniz var? Örnegin benim akar ve polene bahar aylarında bir hoş oluyorum

bende öyleydim ev ve başka ile geçince düzeldi. Rutubetsiz yerlerde olman lazım çok etkiliyor. Haftasonu mesela yalovaya gittim çok berbat oldum evime geldim düzeldim

ya açıkçası alerji testi yapılmadı ama doktor mevsim dönüşlerinde bu ilaçları kullanmam gerektiğini söyledi alerjileriminde dediğiniz gibi polene parfümlere deterjanlara ve yünlü şeylere olduğunu söyledi ama neye dayanarak söyledi test yapılmadan bunu bilmiyorum

ama ben rutubetli bir ortamda değilim mesela evdeykende çok hapşuruyorum iş yerimde de

Bende bahar geldi geleli alerjik nezleyim. Daha önce böyle bir rahatsızlığım yoktu bu sene başladı. İlk 2 3 hafta grip oldum sandım ama geçmeyince anladım doktora gittim. Göz ve burun için ayrı spreyler (damla) verdi birde hap verdi. Burun için kullandığım spreyi bırakınca 2 3 gün sonra sabahları acayip burnum akıyor. Göz için olanı bırakırsamda gözlerim acayip kaşınıyor. Sürekli hapşırıyorum. Velhasıl ilaçlara aynen devam ediyorum. Herhangi bir yan etkisi yok. Olsa doktorum yazmazdı.

benim eşim böyle yaz aylarında klimalı ortamlar eşimi mahvediyor hapşuruyor girp gibi dolşaıyor çözüm bulamadık ona... yazın klimalı hiç bir mağazaya dahi giremiyor... kapıda bekler ben gezer gelirimm...çözüm varsa bene takipteyim )

Spreyden çok küçük bir hap var alerji ilacı gece yatmadan önce yutuyorum o çok iyi geliyor ama işte kışa kadar o hapları mı kullanacaz gerçi kışın da geçtiği pek söylenemez

Ben de sizin gibiyim ama ben ilaç kullanmıyorum, sevmiyorum ilaçları
Öyle çekiyorum
Daha iki gün önce hapşırmaktan burun silmekten helak olmustum bi sonraki kriz de yine yakındır

Var tabi ki de . Örneğin ben . Alerjik rinitim var. Bu yıl tam 1. yıl dönümünü kutluyorum. Daha önce hiç böyle bir problemim yoktu. 30 yaşındayım bu arada. Geçen yaz başladı grip oldum zannedip grip ilaçları içtim. 1 buçuk ay geçmeyince dr gittim. Tahlil yaptı grip olmadığımı alerjik rinitim olduğunu söyledi. Aureus diye bir hap verdi İçince tamamen düzeliyorum. 1 Gün kesim, ertesi gün hapşuruğum başlıyor. Aslında Zyrtec diye bir ilaç var onun yan etkisi daha az daha doğal ama tek sorun uyku yapıyor. O yüzden ben Aureus'u kullanıyorum. Sanırım hep kullanmak zorundayım. Bu hastalık öldürmüyor amaresmen süründürüyor. İlacı içmediğimde hapşurup , burnum akıyo , tıkanıyo ,gözlerim yaşarıyor. Baya hasta oluyorsun. Hayat kaliteni ciddi anlamda düşürüyor. Bende neyin sebep olduğunu bulamadılar. Tek iyi gelen şey üzerlik otu. Onu kaynatıp kaynarken de burnuna dumanını çekiyorsun asla içmiyorsun. Ama onu her akşam yapmaya üşendiğim için ilaç içiyorum Sen üşenmezsen yap . Oda çok etkili...

singular ve nazonex miydi neydi isimleri yıllar önce düzenli kullanmıştım. Ama bana deri testleri yapıldı. Şimdi 2 3 senedir ara sıra hapşırık oluyo ama çok rahatsız etmiyor. Bu rahatsızlık kronik malesef grip gibi hemen geçmiyor yıllarca sürüyo tedavisi

Aynen benimki de aynı sizinki gibi inşallah denerim o otu da iyi gelir

zararı şöle var bir akadasımın burn koku yetenegını kaybetmsti alerji ilaçlarndan ve bnmde alerjik rinitim var direniyorum ilaca başalamamak için sağlıkcıyım hiç dogru bulmuyorum

bnm klimaya bahara toza polene deterjana kısacası hava ile ilgili herseye var her sbaah en az 5 kere hapsırırım iş yerındede günde en az 3

Benim de burnum pek saglikli sayilmaz zaten normalde de kokuyu pek alamam kemik egriligi de var o yuzden duzgun nefes bile alamıyorum

bende öyleyim sürekli hapsuruyorum grip gibiyim burnumu silmekten helak oluyorum doktora gittim alerjik dedi ama neye alerjim oldugunu söylemedi sanırım klıma da dokunuyo iş yerime geldigimde baslıyorum hapsurmaya

Benim de alerjim var. Polenlere, çayırlara, kedi köpek tüyüne. Bana alerji testi yapılmıştı yıllar önce, bu yıl yine yapıldı. Bende bir de bronşiyal astım vardı. Her yıl bahar döneminde alerji kaynaklı şikayetlerim olduğu gibi bir de kuru ve çok şiddetli öksürüğüm oluyordu. Bu yıl çok daha fazlaydı rahatsızlığım. Doktora gittim ayrıntılı olarak incelesinler diye. Benim mevsimsel dediğimiz bronşiyal astımım normal astıma çevirmiş. İlaçlarım olmadan nefes bile alamıyorum. Yapacak bir şey yok kullanacağız. Hatta bana bazen bir hap yetmiyor çok rahatsız olduysam 2.yi de alıyorum. Alerji ilaçlarının ortak problemi uyku yapması. Bunun için crebros önerebilirim. Uyku yapmıyor. Bu zamana kadar onu kullanmıştım bu yıl levmont verdi doktorum. Bu gerçekten bıçak gibi kesip atıyor tüm şikayetlerimi.

Geçmiş olsun diyelim hepimize.

Ya bu dediklerinizin bir cogu bende de var 2 3 yildir bir öksürük basladi onceden hic olmazdi ve o kadar uzun sürüyor ki bir turlu gecmek bilmiyor bana da faranjitin cok fazla buda zaten gecmez dediler dikkat etmezsem aynen astima cevirir dedi doktor

Alerjik rinit, alerjik astim ve cilt alerjilerim var. Testlerde birçok alerjim çıktı. Uzak durmaya çalışıyorum. Hamilelikten önce rinit ilaçlarımı alıyordum. Hissetmiyorum ama şimdi sabahları grip gibiyim. Geniz akıntısı ve hapşıruk oluyor.

Astım da devam. Yapacak birşey yok çekiyorum malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…