• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları Alerji derdi

LarkeTanner

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2020
2.202
2.075
83
34
Merhabalar , ben bu yaz günü alerjik rinitle boğuşmaktan kafamı yemek üzereyim 🤦🏻‍♀️ İlkten sadece burun tıkanıklığı göz yaşarması hapşurma şeklindeyken , bugün itibariyle baş zonklaması , deli gibi geniz akıntısı, boğaz yanması, halsizlik de eklenip resmen hasta olmuş durumdayım. Bugün doktora gittim alerji ilacına da başladım . Ama gerçekten sinirlerimi bozuyor yaz günü bu durum . Hep gripli gibiyim 🤦🏻‍♀️
Sizlerden böyle bir sorun yaşayan var mı ? Ne yapmalıyımm ?? tavsiyesi olanlar yardım ederse çok mutlu olurum 🥺

Ben yasıorum.Ilaclarla ayaktayım .Astımım bar .Insanın çilege fındıga alerjısı olurmu .Her seye alerjjım var .Yapacak bısey yok canım .Yasıoruz bu durumla .Şimdi yıne alerjı testı olucam

Benim alerjim olmayan şey yok .. yıl boyusüren alerjik rinitim,alerjik astım .. burnum akar .hapşırırım ,sürekli gözlerim yanar .. Kulağıma alerji vurdu ,gözümde aynı şekilde zaten onlara da ayrı Damla ,Merhem falan kullanıyorum .

ilaçlara alerjim var , bitkisel bazı çaylara da öyle .. ağaçlara ,polene ,bitkiye ,halı tozuna akarlara böceklere neredeyse herşeye .. Allah kimseyi böyle sınamasın çok zor .. doğaya çıkmak haram ..size de çok geçmiş olsun

Merhaba.
Kocam, ablam, abim dediginiz durumda.
Bir süre ilac kullaniyorlar, sonra kendisi geçiyor.
Mutfak şefi İtalyan Danilo'da da varmış, ilac kullanmayı bırakıp tere otu kullanmaya başlamış (kimyacı İbrahim Saraçoğlu Hoca'nın tavsiyesi üzerine). Artik alerjisi daha hafif ve kısa süreli.
Kaşıntı, akıntı olunca 7-8 tane tere yenecekmis.

Benim alerjim olmayan şey yok .. yıl boyusüren alerjik rinitim,alerjik astım .. burnum akar .hapşırırım ,sürekli gözlerim yanar .. Kulağıma alerji vurdu ,gözümde aynı şekilde zaten onlara da ayrı Damla ,Merhem falan kullanıyorum .

ilaçlara alerjim var , bitkisel bazı çaylara da öyle .. ağaçlara ,polene ,bitkiye ,halı tozuna akarlara böceklere neredeyse herşeye .. Allah kimseyi böyle sınamasın çok zor .. doğaya çıkmak haram ..size de çok geçmiş olsun
Gerçekten çok zor peki siz alerji dönemlerinde böyle baya grip gibi oluyormusunuz ? Baş boğaz ağrısı oluyor mu ?

Merhaba.
Kocam, ablam, abim dediginiz durumda.
Bir süre ilac kullaniyorlar, sonra kendisi geçiyor.
Mutfak şefi İtalyan Danilo'da da varmış, ilac kullanmayı bırakıp tere otu kullanmaya başlamış (kimyacı İbrahim Saraçoğlu Hoca'nın tavsiyesi üzerine). Artik alerjisi daha hafif ve kısa süreli.
Kaşıntı, akıntı olunca 7-8 tane tere yenecekmis.
Bana da alerji için aşı önerildi . Ama bu da güzelmiş deneyelim tereyi teşekkürler 🤩

Gerçekten çok zor peki siz alerji dönemlerinde böyle baya grip gibi oluyormusunuz ? Baş boğaz ağrısı oluyor mu ?
Evet hatta önceleri acaba virüs mi oldum derdim baş ağrısı halsizlik boğaz ağrısı hapşırık hepsi olurdu ,artık kendimi tanıyorum özellikle sabahları ve gece artıyor ..

Bana da alerji için aşı önerildi . Ama bu da güzelmiş deneyelim tereyi teşekkürler 🤩
Ben çapada 5 sene aşı tedavisi gördüm. Pahalı ve İstanbul’da oturmayan birisi için zor bir tedavi. İşe yaradı mı dersen… asla %100 geçmedi Ama mesela polen yağdığında artık bir tık daha rahat dolaşıyorum etrafta. Zaten büyükler için kesin bir tedavi yok. Küçükken fark edilirse her tedavi işe yarıyor.

bir de kortizon iğnesi vurdurmakuran bahdedeyim. 2 ay kadar önce başka bir rahatsızlık için kortizon vuruldum. Hatta ekşi’de filan da okudum, gerçekten alerjimi kesti. Çok uzun süreli bir tedavi Olmasa da o şiddetli polen havasında ne tıkandım Ne sümkürdüm ne hapşırdım. ben aynı zamanda astım hastasıyım da, kortizon bana iyi gelmişti. tabii doktor tavsiyesi ile kullanmak gerekir. bonibon değil sonuçta 😂

Geçmiş olsun, bende de var. Ki bir sürü şeye alerjim var ilaçlar ve yiyecekler gibi. Yolda yürürken nefesim kesiliyor. Doktor tavsiyesi ile kullandığım burun spreyi ve ilacım var. Süreci kolay atlatmama yardımcı oluyor. İlaçlarınızı kullanın. Doğal birşeyler arıyorsanız doktorunuza danışın ilaç tedaviniz etkilenebilir.

En güzeli düzenli asi olmak. Düzenli diyorum çünkü 2 sene olup bırakmış biri olarak söylüyorum ki tekrar başlıyor. Bana doktorum 5 yıl olmam gerektiğini söylemişti.

En güzeli düzenli asi olmak. Düzenli diyorum çünkü 2 sene olup bırakmış biri olarak söylüyorum ki tekrar başlıyor. Bana doktorum 5 yıl olmam gerektiğini söylemişti.
Peki nerede oldunuz aşıyı ? Pahalı demiş bir arkadaş ne kadara yapılıyor ? Bana eylül ayında yapılıyor dendi şimdi olamıyormuşum

Ben çapada 5 sene aşı tedavisi gördüm. Pahalı ve İstanbul’da oturmayan birisi için zor bir tedavi. İşe yaradı mı dersen… asla %100 geçmedi Ama mesela polen yağdığında artık bir tık daha rahat dolaşıyorum etrafta. Zaten büyükler için kesin bir tedavi yok. Küçükken fark edilirse her tedavi işe yarıyor.

bir de kortizon iğnesi vurdurmakuran bahdedeyim. 2 ay kadar önce başka bir rahatsızlık için kortizon vuruldum. Hatta ekşi’de filan da okudum, gerçekten alerjimi kesti. Çok uzun süreli bir tedavi Olmasa da o şiddetli polen havasında ne tıkandım Ne sümkürdüm ne hapşırdım. ben aynı zamanda astım hastasıyım da, kortizon bana iyi gelmişti. tabii doktor tavsiyesi ile kullanmak gerekir. bonibon değil sonuçta 😂
Bana da kortizonu söyledi doktor kortizon iğnesi vurmadan tedavi etmeye çalışıcam seni dedi . Kortizon tehlikeli değil mi zaten kilo fln aldırıyor diye biliyorum 🥺

Peki nerede oldunuz aşıyı ? Pahalı demiş bir arkadaş ne kadara yapılıyor ? Bana eylül ayında yapılıyor dendi şimdi olamıyormuşum
Ben kocaeli deyim alerji doktorum başlamıştı. Şöyle oluyo doktor asiyi yazıyo sen firmadan sipariş veriyosun asi geliyo 6 ay kadar gidiyo asi 600 civarıydı en son. Ama ücretini verip sgk dan aliyosun ücretini geri. Ama hepsini vermiyo. Bi kısmını aliyo sgk. Ilaç ücreti gibi düşün. Ayda 1 vuruluyorsun asiyi. Benim böyleydi.

Bana da kortizonu söyledi doktor kortizon iğnesi vurmadan tedavi etmeye çalışıcam seni dedi . Kortizon tehlikeli değil mi zaten kilo fln aldırıyor diye biliyorum 🥺
Ya abartılmadığı sürece bir etkisi yok. ben 5 tane arka arkaya vuruldum. Üstelik yanında kortizon içeren başka iğnelerle birlikte. yüzüm şişti biraz. Sonra geçti 🤷🏻‍♀️ Azıcık da tüylerim coştu. Öyle kilo almak filan yaşamadım 🤷🏻‍♀️ Tüyler için de doktor 5-6 ay bekle. Kortizon etkisi geçince tüylerin eski haline döner dedi. Dönmese de lazer var. Çok da dert değil 🤭

Tam 4 yildir alerjik rinitim var. Sosyal hayatimi etkiler hale geldi. Sürekli burun akintisi, hapsirik ve göz kaşıntisi. Ne yaz dinliyor ne kış. En çok yazin eziyet oluyor, klimada uyudugum icin. Hapsirmaktan, burun akintisindan yüzüm, gözüm, burnum şişiyor, kizariyor. Mahvoluyorum. Alerji haplari ve spreyler hicbir ise yaramiyor. En son dr bir igne verdi kortizonlu, 1 ay koruyuculugu var dedi. Peki hocam bu hic gecmeyecek mi dedim, gecmesi icin cukurovayi terketmen lazim dedi 🤦🏻‍♀️
Igneyi de vurulmadim kortizonlu oldugu icin, var mi aranizda igneyi olup etkisini gören. Artik dayanamiyorum, cildiricam.......

Tam 4 yildir alerjik rinitim var. Sosyal hayatimi etkiler hale geldi. Sürekli burun akintisi, hapsirik ve göz kaşıntisi. Ne yaz dinliyor ne kış. En çok yazin eziyet oluyor, klimada uyudugum icin. Hapsirmaktan, burun akintisindan yüzüm, gözüm, burnum şişiyor, kizariyor. Mahvoluyorum. Alerji haplari ve spreyler hicbir ise yaramiyor. En son dr bir igne verdi kortizonlu, 1 ay koruyuculugu var dedi. Peki hocam bu hic gecmeyecek mi dedim, gecmesi icin cukurovayi terketmen lazim dedi 🤦🏻‍♀️
Igneyi de vurulmadim kortizonlu oldugu icin, var mi aranizda igneyi olup etkisini gören. Artik dayanamiyorum, cildiricam.......
Ben vuruldum işte. Ne akıntı ne kokuntu ne hapşırık ne göz yaşarması… 2 ay bi şey yaşamadım. Genzim bile akmadı. Şimdi yavaş yavaş geçiyor etkisi.

Back