Benim tavsiyem velayet ön planda ise anlaşmalı boşanman. Çünkü anlaşmalı boşanmada boşanma protokolünde velayet, nafaka vb. İstemlerini eşinle anlaşarak belirleyebilirsin. Aksi takdirde hakim takdir eder ve velayeti eşine verebilir. Maddi tazminat ise ayrı olarak istenir bunun için eşinin kusurlu olduğunu delillerle( mail, sms, facebook veya diğer sosyal medya kayıtları vb.) ispatlamak zorundasın. Dava devam ederken hakim re'sen(kendiliğinden, isteme gerek olmaksızın) eş ve çocuk için geçici önlemler(nafaka, vs.) alır. Bu önlemler dava devam ettiği sürece geçerlidir. Boşanma kararından sonra nafaka istemlerin;
1- kendin için: eşinden talep ettiğin( anlaşmalı boşanırsan protokolde kararlaştırdığın) yoksulluk nafakası
2- çocuğun için yardım nafakası ( hakim belirler, velayet kendisine verilmeyen eş öder)
Maddi tazminat: kusuru ispatlamak zorundasın.
Manevi tazminat: kişilik haklarının saldırıya uğradığını ispat etmek zorundasın. Ayrıca karşı tarafın(eşinin kusuru şart)
Not: bunlar benim size fikir beyanımdır. Eğer dava açmakta kararlıysanız kesinlikle bir avukata danışın