duvarıma alçıyla taş desen verip boyamak istiyorum bilgisi olan varmı
merhabalar bana ulaşmak istiyormuşsunuz sanırım :))
elimden geldigince yardımcı olmaya çalışayım.
ilk olarak alçı uygulayacagınız duvara alçının tutması amacıyla yapı marketlerede sorarak bi astar çekmeniz gerekli
öncelikle alçımızı bir kaba koyun büyükçe bir kap olabilir fakat unutmayınki alçı çabuk kuruyan bir ürün oldugundan dolayı duvarı yaparken az az alçı karıştırılarak yapılmalıdır.
alçıyı bir kaba koyduktan sonra üzerine su ekleyin kıvamı ne çok katı nede çok sıvı olmalıdır ki şekil verebilesiniz.
suyla karıştırdıgınız alçının kıvamını tutturduktan sonra elinizin dış tarafına yani tersine bir miktar alçı alıp duvara yakın bi mesafeden fırlatın bu işlemi yapacagınız duvarın alt kısmından başlayarak hızlı bir şekilde duvarı doldurun yanlız dikkat edeceginiz husus alçıları fırlatırken fırlattıgınız alçıların aralarının dolması yani bitişik bir şekilde olması önemli degildir.
bu işlemi hızlı bir şekilde bitirmeniz oldukça önemli çünkü alçı duvara degdikten sonra sertleşmeden şekil vermeniz lazım.
kabınızdaki alçıyı bitirdikten sonra yine hızlı bir şekilde elinizle düzeltmeye başlayın yanlız bu işlemi yaparken asla dümdüz bi görüntü olmasın elinizin tersiyle ve saglı sollu hareketlerle alçıyı hem aralarındaki boşluklara dogru iterek şekil verin ve arkasından parmagınızla kafanıza göre ayrımlar yapın.
bu işlemi bütün duvara uygulayıp bitirdikten sonra markayı hatırlamıyorum ama akrilik boya alarak suyla karıştırarak duvarınızı çizdiginiz yerler hariç boyayın.bu işlemi yaparkende dikkat edeceginiz husus yine alçıda oldugu gibi boya işleminide parça parça yapmak.
boyadıgınız yeri ya bir banyo yada bulaşık süngerinin süngerli kısmını ıslatıp boyanızı silmeniz lazım nazikçe bastırmadan.daha sonra farklı bir renk akrilik boya ile arada çizdiginiz çizgileri boyuyorsunuz ve işlem bitiyor.
dilim döndügünce anlatmaya çalıştım fakat görsel olarakta anlatabilmem için mail adresimi özel olarak gönderiyorum arzu ederseniz kamera yardımıyla gösterebilirim.