• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Albayrak: Marketlerle konuşacağız

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
1037146704.jpg

Albayrak: Marketlerde istediğimiz rakamlar yok, konuşacağız
© AA / Mustafa Çiftçi
EKONOMİ
13:37 17.01.2019(Güncellendi 13:57 17.01.2019)URL'yi kısaltın
118
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mali disiplini kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini belirterek, "2019'da daha güçlü adımlar atacağız" dedi. Albayrak, marketlerde istenilen rakamların olmadığını, bunu konuşacaklarını söyledi.

Antalya'da düzenlenen 'Adım Adım Ekonomi' programında konuşan Albayrak, enflasyonla mücadele programının devam ettirileceğini açıkladı.

1035719552.jpg

© REUTERS / MURAD SEZER
Albayrak, "Enflasyonla mücadele programını devam ettireceğiz. Programa az katılım gösteren sektörleri de gözlemliyoruz. Marketlerde istediğimiz rakamlar yok. Marketlerle konuşacağız, pazarla aralarında fark varsa demek beklenen katkıyı yapmıyorlar" ifadelerini kullandı.

Albayrak, hal yasasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, bu noktadaki kaygıları da not ettiklerini ve bunları dikkate alacaklarını söyledi.

Faizlerdeki gerilemeye de dikkati çeken Albayrak, "Özellikle 2 yıllık gösterge kağıdın yüzde 18.22 seviyelerine düşmesi çok ciddi bir gelişme. Borçlanmada enstrüman çeşitliliğini artıracağız. Japon Yeni cinsinden samuray bono ihracı için görüşmelere başladık" dedi.

"Avrupa, Türkiye için birinci öncelik olmaya devam edecek" diyen Albayrak, AB ile ticari, ekonomik ve siyasi işbirliğini güçlendirmek için adımlar atılacağını da ifade etti.
https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201901171037145919-berat-albayrak-market-fiyat/

valla benim istediğim rakamlar hiç yok, taze fasülye 19.9, tamam mevsimi değil ama o ne yaw:KK53::KK53::KK53: hatta bi karnıbahara 15 lira verdim geçen, onun mevsimi... yani sadece tavuk yesen daha karlı:KK53:

Yaw hee hee herşey marketin suçu, pazarlar çok ucuz ya.
Ülkede herşey 3-4 kat arttı ama tek suçlu halk, esnaf, dış güçler o bu şu.
Biz nerede yalnış yapıyoruz aman demeyin.

sorun bu zaten adamlar hiç bişeyden sorumlu değil, sorumluluk hep başkalarının ve fedakarlık(!) yapmayanların

Boş laf, çiftçi bittiyse tüketicide bitmiştir,
Politikalarınız yanlış seka
Kağıt fabrikasını kapattınız şimdi tekrar açıyorsunuz ne yaptığınız belli değil
Herkes mağdur
Bir yandaşlarını zengin

Sebze meyvede markette yetişiyordu zaten bdv ye her gün konu açılıyor hepsi de kapatılıyor bu pahalılıği nerde konuşacağız biz peki asıl dert bu değilmi parasızlık geçim zorluğu
Tvde yasak ya bdvde de bu yuzden yasak bence:KK53:konusmayalim istiyorlar, akpliler gibi ahaber acip ekonomimiz cok boyuk, sukredelim tasarruf edelim, israf etmeyelim armutu sapiyla sogani copuyle yiyelim :KK70: corbaya 2 mercimek neyimize yetmiyor taneleri sayarak yapalim corbalarimizi istiyorlar:olamaz: yoksa maazallah sattiklari fabrikalarin hesabini sorariz

Tvde yasak ya bdvde de bu yuzden yasak bence:KK53:konusmayalim istiyorlar, akpliler gibi ahaber acip ekonomimiz cok boyuk, sukredelim tasarruf edelim, israf etmeyelim armutu sapiyla sogani copuyle yiyelim :KK70: corbaya 2 mercimek neyimize yetmiyor taneleri sayarak yapalim corbalarimizi istiyorlar:olamaz: yoksa maazallah sattiklari fabrikalarin hesabini sorariz
2 çok dedin malum pahalı :27:

Marketlerle konusacakmis.. Hee.. Marketlerle konusunca onlar da fiyatlari indirip zararina satislara baslayacaklar.. Zugurt tesellisi.. Ne yazik ki boyle dedi diye inananlar var hala, hem de girla..
Yakinda millet marketleri yaglamaya baslar bu gidisle.. Gidisat onu gosteriyor.. Aclik hicbirseye benzemez.. Hele de "baba yiyecek ne getirdin, karnim ac" diyen bir cocugun bakisi adama herseyi yaptirir.
Hala otekini berikini suclamaya calistiklarina gore bunlarin bu gidisata bir cozum aradiklari yok cunki.. Kendi kabahatleri degil ne de olsa..

Çözüm bu mu???:KK57::olamaz::mad:
Bence takas ekonomisine geçelim o zaman daha çok şansımız var, nasıl fikir?
Benim çözümüm daha gerçekçi bence.. :KK70::cool::KK66:

Son düzenleme:
Önceden "soğan ekmek yemek" diye bı tabir vardı. Fakirliği anlatmak için soğan ekmek yeriz geçiniriz vs. şeklinde. Hatta eski Türk filmlerinde de kullanılır. Şimdi soğan lüks oldu şaka gibi.

Marketteki adam elektrik, doğalgaz faturasi ödeyecek hepsine zam geldi. Çalışanlarına asgari ücret ödese ona da zam geldi. Her şey bu kadar pahalanmisken marketteki ürünlerin pahalanmamasi mümkün mü? Pahalandiysa da bundan marketi sorumlu tutmak nedir? Cidden şu lafı hiç sevmiyorum ama yani aklımızla alay ediyorlar.

Back