• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alaza: Kanser tedavisi için

• Konu Sahibi Konu Sahibi AYN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

AYN

SİDİKLİ
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.489
7
641
Şanlıurfa

Babam ve kayınvalidem kanser,metastaslarıda karaciger.

Oglumun ogretmeninin ve esinin faydasını gorup tavsiye ettigi bir alternatif tıp ilacından bahsetmek istiyorum.

Halk arasın da pek bilinmeyen fakat mezbaga kasaplarının bildigi bir panzehir.ALAZA adı verilen bu panzehir sıgırların kendi korunma mekanizmalarıyla olusturdukları öd kesesinde olusan safra kesesi tasını andıran bir madde,ancak 1000-1500 hayvanda bir bulunan yaklasık parmak ucu buyuklugunde,degerli birsey.degerli diyorum cunku mezbaga kasapları

bulduklarını saklayıp lazım olanlara tanesi 50-60 ytl.ye satıyorlar.

Bize soylenen aslında bunun sarılık için kullanıldıgıydı.Bizde dolaylı olarak dusunundugumuzde sarılıgın bir karaciger hastalıgı oldugunu bizede yarayabilecegini düsündük.Evlerden ırak olsun ama insanın basına geldigi zaman caresizlikten normal tedavi (kemoterapi)haricinde de heryolu deniyorsunuz.

K.validemin karacigerinde yaklasık 6,5 cm capında bir kanser hucresi tespit edildi ne yürüyebililiyor,nede oturabiliyordu.karnındaki kitle sürekli karnına ve kaburgalarına baskı yapıyordu.yesil receteli agrı kesicilere ragmen ızdırabı coktu.Doktoru cok umit verici konusmasada kemoterapi alması gerektigini fazla şansının olmadıgını ancak agrısını bir nebze azaltabileceklerini söyledi.Biz ilaca(alazaya)baslamadan önce 2 kere kemoterapi almıstık.Fakat karaciger enzim sonucları(ALP,AST,UST)degerleri normal degerleri yaklasık 6-7 katıydı orn.200-400 arasında olması gerekenler 2800 lerde idi.Alazaya basldıgımızın haftasında 4-5 gun sonraki bio kimya sonuclarında degerlerin 1400 lere dustugunu bir sonraki hafta ise 600 lere indigini görduk.Bunun dısında karın bölgesindeki sislik azaldı annem su an cok rahat yuruyebiliyor,hatta ayagını altına alıp bile oturabiliyor.Doktoru bile sonucları hayretler icinde karsıladı.

Kullanımına gelince ;

bize soylenen havanda dovup un haline getirmemiz ve 1 mercimek buyuklugundeki unu 1 tatlı kasıgı bal ile karıstırarak sabahları ac karnına 1 tatlı kasıgı yemek.İçine 1 limonu sıkıp karıstırsanızda mayalanma yapıyor ,biz öyle kullanıyoruz.Zaten kucuk bir sey demistim,yani 4-6 tatlı kasıgı bal ve 1 limonla karıstırmanız kafı geliyor .limonda sulandırdıgı icin 8-10 gün kullanabiliyorsunuz.

İlk kullanmaya basladıgız zaman bir kac gün sonra vucutta kızarmalar söz konusu olabilir,korkmayın olabirmis herhalde zararlı hucreler cıkıyordur.

Sevgili arkadaslar umarım bu maildeki bilgilere hic ihtiyac duymazsınız .Bu arada ben gercekten iyi geldigine inanıyorum.Babamada kullandım onun degerlerinde zaten fazla problem yoktu ama yinede yararlı olduguna inanıyorum.

Not:Oglumun ogrt.eşi 7 yıl once karaciger kanserine yakalanmıs.Kemoterapi aldıktan sonra doktoru alın hastanızı götürün evinde huzur icinde ölsun demisler.hoca hanım SİROZA yakalandıgında kullandıgı ALAZA'yı eşine yedirmis.Allah uzun omur versin eşi hala yasıyor.

Arkadaşlar bu Alaza hakkında bilgisi olan varmı,
Özellikle istanbul da olanlar etrafındaki kasaplara sorabilirler mi
bi abimiz kanser ve durumu çok ciddi

sana çok teşekkür ederim yasemin,en azından ilgilendin,

tabiki ilgilenicem canım sen emek verip yazmışsın. evet belki bugun kanser değiliz ama HEPİMİZ GELECEĞİN KANSER ADAYLARIYIZ. iyilik yapmak ya da ilgilenmek için illa ki o hastalığa yakalanmak gerekmiyor. ben mail adresimdekilere bu yazıyı gönderdim. umarım herkes okur ve üzerine düşeni yapar.

ayn yazıyı ben de gönderdim.kasap olan bir velim var.akşam aradım ama ulaşamadım,yeniden arayacağım.gerçi ist.da yaşamıyorum ama en azından bilgi sahibi olurum.
sevgiler...ayrıca teşekkürler.

ayn başka kanserlerede iyi gelirmi canım acaba mesela çok sevdiğim arkadaşamın annesi rahim ağzı kanseri sence iyi gelirmi. bence gelir gibi geliyor bana ama. senin bilgin varmı canım ayn??????

2 yıl önce arkadasımın babası lenf kanseri oldugunda ısırgan otu tohumu ile balı karıstırıp 1 sene boyunca kullanmıstı son kontrolünde doktor kanseri yendigini söyledi simdi gayet iyi. Bence etkili olması icin bal ile karıstırarak yemelisin.

canım ısırgan tohumu bölümünde böyle bir yazı var istersen VANİLYA isimli arkadaşla bi konuş. buda linki tıkla istersen 14. cevap vanilyanınki

Link Silinmiştir.

Canıım paylaşımın için çok teşekkürler.. Biz de heryerde deva arayanlardanız.. Acaba akciğer kanseri için kullanılabilir mi?? Ya da bu konuda bize yardımcı olabilecek var mı??

Arkadaşlar bu Alaza hakkında bilgisi olan varmı,
Özellikle istanbul da olanlar etrafındaki kasaplara sorabilirler mi
bi abimiz kanser ve durumu çok ciddi

merhaba ayn
ben de lenf kanseriyim.durumum çok ciddi değil şükürler olsun ki ama bu alazayı ben de araştıracağım.bir bilgim olursa muhakkak haber veririm.geçmiş olsun...

hemşire olan bi tadık ablamız hastaneden sarılık mikrobunu kapmıştı ve yukarda anlatılan tedaviyi yaptı çok şükür kurtuldu gerçekten sonuç verdi kansere faydası olduğunu duymamıştım çok teşekkür ederim Allah razı olsun Allah kimseyi o derde süşürmesin hastalara da acil şifalar versin

canım istersen şu adrese bak belki faydası olur.

Link Silinmiştir.

birde kanser belirtileri diye bir başlık buldum bunu okuyup önlemimizi erkenden alalım lütfen

Link Silinmiştir.

merhaba ayn
ben de lenf kanseriyim.durumum çok ciddi değil şükürler olsun ki ama bu alazayı ben de araştıracağım.bir bilgim olursa muhakkak haber veririm.geçmiş olsun...

çok geçmiş olsun hayatım,allah şifalar versin,
bu konulara lütfen duyarlı olalım,malesef biz hastamızı 2 ay önce kaybettik,gencecik abimizi toprağa verdik,mekanı cennet olsun.

Ama ben inanıyorum ki bu tür hastalıkların tedavisi yine doğa da,
allah dermensız dert vermesin hiç kimseye

yazınızı okusum ve benimde babam aynı hastalıkla mücadele ediyor alazyı dayım kasap olduğu mezbahalarımız olduğu halde cok zor bulduk ama nasıol kullanılacağını bilmiyorduk yardımların ız için tşk ederim

sevgili ayn ogretmenın eşinden alaza yı nerden buldugunu ogrenebılırmısın?yesko yada dayından baska temın edebılırmıyız.bu arada herkese acil şifalar diliyorum..

Back
X