Babam ve kayınvalidem kanser,metastaslarıda karaciger.
Oglumun ogretmeninin ve esinin faydasını gorup tavsiye ettigi bir alternatif tıp ilacından bahsetmek istiyorum.
Halk arasın da pek bilinmeyen fakat mezbaga kasaplarının bildigi bir panzehir.ALAZA adı verilen bu panzehir sıgırların kendi korunma mekanizmalarıyla olusturdukları öd kesesinde olusan safra kesesi tasını andıran bir madde,ancak 1000-1500 hayvanda bir bulunan yaklasık parmak ucu buyuklugunde,degerli birsey.degerli diyorum cunku mezbaga kasapları
bulduklarını saklayıp lazım olanlara tanesi 50-60 ytl.ye satıyorlar.
Bize soylenen aslında bunun sarılık için kullanıldıgıydı.Bizde dolaylı olarak dusunundugumuzde sarılıgın bir karaciger hastalıgı oldugunu bizede yarayabilecegini düsündük.Evlerden ırak olsun ama insanın basına geldigi zaman caresizlikten normal tedavi (kemoterapi)haricinde de heryolu deniyorsunuz.
K.validemin karacigerinde yaklasık 6,5 cm capında bir kanser hucresi tespit edildi ne yürüyebililiyor,nede oturabiliyordu.karnındaki kitle sürekli karnına ve kaburgalarına baskı yapıyordu.yesil receteli agrı kesicilere ragmen ızdırabı coktu.Doktoru cok umit verici konusmasada kemoterapi alması gerektigini fazla şansının olmadıgını ancak agrısını bir nebze azaltabileceklerini söyledi.Biz ilaca(alazaya)baslamadan önce 2 kere kemoterapi almıstık.Fakat karaciger enzim sonucları(ALP,AST,UST)degerleri normal degerleri yaklasık 6-7 katıydı orn.200-400 arasında olması gerekenler 2800 lerde idi.Alazaya basldıgımızın haftasında 4-5 gun sonraki bio kimya sonuclarında degerlerin 1400 lere dustugunu bir sonraki hafta ise 600 lere indigini görduk.Bunun dısında karın bölgesindeki sislik azaldı annem su an cok rahat yuruyebiliyor,hatta ayagını altına alıp bile oturabiliyor.Doktoru bile sonucları hayretler icinde karsıladı.
Kullanımına gelince ;
bize soylenen havanda dovup un haline getirmemiz ve 1 mercimek buyuklugundeki unu 1 tatlı kasıgı bal ile karıstırarak sabahları ac karnına 1 tatlı kasıgı yemek.İçine 1 limonu sıkıp karıstırsanızda mayalanma yapıyor ,biz öyle kullanıyoruz.Zaten kucuk bir sey demistim,yani 4-6 tatlı kasıgı bal ve 1 limonla karıstırmanız kafı geliyor .limonda sulandırdıgı icin 8-10 gün kullanabiliyorsunuz.
İlk kullanmaya basladıgız zaman bir kac gün sonra vucutta kızarmalar söz konusu olabilir,korkmayın olabirmis herhalde zararlı hucreler cıkıyordur.
Sevgili arkadaslar umarım bu maildeki bilgilere hic ihtiyac duymazsınız .Bu arada ben gercekten iyi geldigine inanıyorum.Babamada kullandım onun degerlerinde zaten fazla problem yoktu ama yinede yararlı olduguna inanıyorum.
Not:Oglumun ogrt.eşi 7 yıl once karaciger kanserine yakalanmıs.Kemoterapi aldıktan sonra doktoru alın hastanızı götürün evinde huzur icinde ölsun demisler.hoca hanım SİROZA yakalandıgında kullandıgı ALAZA'yı eşine yedirmis.Allah uzun omur versin eşi hala yasıyor.