Alay konusu olan soyadını değiştirdi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Soyadını değiştirdi...
Zonguldak'ta üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Onur Kuduz, alay konusu olan soyadını mahkemeye başvurup 'Kıvanç' olarak değiştirtti.
Sitene Ekle

Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 2'nci sınıf öğrencisi Onur Kuduz,Zonguldak 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne soyadı değişikliği davası açtı. Onur Kuduz dava dilekçesinde, "Okulda arkadaşlarım yüksek sesle 'Kuduz geliyor kaçın' diye bağırıyor. 'Senin tedavin yok mu? Tedavi olsana' diyerek dalga geçiyorlar. Bu nedenle 'Kuduz' olan soyadımı 'Kıvanç' olarak değiştirmek istiyorum" dedi.

MAHKEME HAKLI BULDU

Mahkeme heyeti Onur Kuduz'u haklı bulup mevcut soyadının iptaline ve 'Kıvanç' olarak değiştirilip nüfusa bu şekilde tescil edilmesine karar verdi. Adliye çıkışında soyadının değiştirilmesi talebinin kabul edilmesiyle büyük sevinç yaşayan üniversiteli genç, 15 günlük yasal sürenin ardından yeni nüfus cüzdanını alacağını söyleyerek, şöyle konuştu:

KARİZMATİK OLSUN İSTEDİM

"Sadece çevrem değil, okuduğum okullarda öğretmenlerim de soyadımı alay konusu edinmişti. Bir tanesi 'Böyle bir şey var mı?' diye gülerdi. Benim de suratım düşünce benden özür dilerlerdi. Gereksiz yere kalp kırmaya, gereksiz yere de özür dilemeye bence hiç gerek yoktu. Bu yüzden yeterince bunaldığım için soyadımı değiştirmek istedim. 21 yıldır rezil bir soyisimle yaşadım. Karizmatik bir soyadım olsun diye 'Kıvanç'ı tercih ettim. Şimdi çok mutluyum. Gelecekte işim olduğunda bana 'Sayın Kıvanç' denecek. 'Sayın Kuduz' demekten daha iyidir."

http://www.milliyet.com.tr/soyadini-degistirdi--gundem-2192652/

Adı Roket, soyadı Atar
Bursa’da yaşayan iş adamı Roket Atar, her gün meraklı vatandaşlar tarafından da telefonla aranıyor.
Sitene Ekle
AA

Bebek tekstili üzerine 16 yıldır üretim yapan Atar, resmi yazışmalarında “Roket” adı ve “Atar” soyadını görenlerin güldüğünü belirterek, “İnanmayıp kimliğime bakıyorlar. Gerçeği görünce de nedenini soruyorlar” dedi. Atar, “Rahmetli babam askerliğini çavuş olarak yapmış. Erlere roketatar dersi veriyormuş. Bir arkadaşı ‘Oğlun olursa adını Roket koyar mısın, nasıl olsa soyadın Atar’ demiş. Babam o an için, ‘Olursa vereceğim’ diye cevaplamış. Babam 28 gün bu ismi verip vermemeyi düşünmüş” dedi.

Şu haber aklıma geldi

Anne babalar neden çocuklarının psikolojisini düşünmezler merak ediyorum.Şimdiki anneler önceye bakarak daha temkinli,günlerce düşünüyorlar ne koyayım diye.Gerçi çoğu da değişik olsun diye garip isimler koyuyor ya neyse.

isim seçiliyoda onuda seçemeyen de çok, soyadını çoğunluk ataya saygısızlık olur diye değiştirmiyor, çok garip soyisimleri var, geçen gün karşılaştıklarımdan biri, kocakafa

isim seçiliyoda onuda seçemeyen çok, soyadını çoğunluk ataya saygısızlık olur diye değiştirmiyor, çok garip soyisimleri var, geçen gün karşılaştıklarımdan biri, kocakafa
bi arkadasım vardı soyadı '' bobi''ydi çok dalga gecerdık

Kuduz ne ya böyle soyisim mi olur, adam haklı isminden, soyisminden memnun olmayan değişmeli...

Adı "bir" olan bir amcayla tanışmıştım yıllar önce. İlk çocukmuş kendisi, devamı iki üç diye geldimi bilmiyorum.
Perişan diye bir akrabam var.

Sülaledeki soyadlara gelirsek zaten yerlere yatarsınız, tavasapı, dayar, tip, parmak... Devam eder gider.

Kızım olursa koymak istediğim tek bir isim var; hare... Onu da fare diye dalga geçecekleri için koymam muhtemelen.

Lisede sınıf arkadaşımın soyadı otuzbir'di.
Aklıma o geldi birden. Her adı soyadı söylendiğinde bu çocuk hiç rahatsız olmuyor mu derdim.
Sanırım çok art niyetliyim.

Benim soyadım ismimden daha kullanışlı geliyor insanlara galiba. Öyle ki ismim söylendiğinde üstüme almazdım lisedeyken. Üniversitede azaldılar ama hala devam ediyor bir grup. Soyadım kuduz olsa depresyona girerdim herhalde. O nedir. Zaten dalga geçmeyi meziyet sayan bir toplumuz. Zoe olmuştur çocuk için.

Bu kadar içerlemek çok saçma sanırım. O karizmatik soy adı istemiş belli.
Çok enteresan soyadları var gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…