hem de çok erken.. aslında artık hemen her yerde klozet var. yoksa, alışana kadar birlikte girip yardımcı olabilirsiniz bence yerimseniben
Aslında kızınızın haraketleri çok doğru. Dışarda bilmediği yerlerde wc ye girmemesi çok iyi.
Bence bunu değiştirmeye uğraşmayın.
Diğer konuda tuvalet kağıdı kullanımına ilk andan itibaren başlamanız lazımdı. Temizliğini nasıl yapıyorsunuz başka türlü bilemedim. Taharet almaktan kastınız nedir çocuk için onu anlamadım.
Alaturka wc ye alışması için sadece wc de kullanması cici şık onun beğendiği bir terlik alın. Elbette ev için konuşuyorum. Ama almadan önce bunun o iş için alındığını başka yerde giymesinin mümkün olmayacağını öğretin. Belki bu onu teşvik eder.
En kötü ihtimal klozet kenarları için kağıtlar var yanınıza sürekli ondan bulundurun.
Bende aksine alaturcaya alışsın istemiyorum. ayağına bacağına idrar damlaması, sıçraması riski var.
Benim kızım 16 aylıkken bezi bıraktı.
Pişik olmuştu annemde altını açık bırakmış hava alsın diye ve o gün çişini söyledi.
Sonra da devam etti.
2 Yaşına geldiğinde kendisi silmek istedi bende izin verdim. Eline bulaştı normal olarak ama wc den sonra bulaşsa da bulaşmasa da elleri yıkadığımız için sorun olmadı bu.
Zaten bu tarz işleri kirlenmeden nasıl öğrenecek ki.
Sanırım siz kırılıyorsunuz yazdıklarıma. Tepkili gibisiniz. Halbuki amacım sadece size yardımcı olmak.
Kolaylıklar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?