Tuvalet Eğitimi Alaturka wc ye ve taharet almaya çocuğunuzu nasıl alıştırdınız yardım lütfen...

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
156
Diğer
arkadaşlar çok şükür kızım çişini söylüyor ama bi sorun var şuan kızım klozete onun oturağını koyuyorum büyük idrarını öyle yapıyor tabi bayağı bekliyo yaparken ben de dışarda onu.bekliyorum .faka her gittiğimiz yerde klozet yok...ya da lazımlık..bu nedenle alaturka wc ye alışması lazım ama bir türlü alıştıramadım..daha çişinde doğru dürüst durmasını beceremiyor ..klozete rahat rahat oturmaya alıştığından dengeyi de bilmiyor...hele büyük idrarında bekleyerek yapan çocuk orda nasıl beklicek de yapacak hiç bilmiyorum uğraştım en sonunda pes dedim ama pes edilcek bi konu değil mecburum buna...ne yapabilirm püf noktasını bilen var mı? bir de taharet almasını; tuvalet kağıdı kullanmasını kaç yaşında öğrettiniz 4 yaş erken mi??

Son düzenleme:
hem de çok erken.. aslında artık hemen her yerde klozet var. yoksa, alışana kadar birlikte girip yardımcı olabilirsiniz bence yerimseniben

hem de çok erken.. aslında artık hemen her yerde klozet var. yoksa, alışana kadar birlikte girip yardımcı olabilirsiniz bence yerimseniben

teşekkürler canım..fakat gittiğiniz bazı yerlerde klozet olmayınca ben çok zorlanıyorum zira kızım o kadar titiz ki klozet osa bil o wc kokuyorsa girmez sıkar kıpkırmızı olur da yine yaptıramazsınız bu huyundan nasıl vazgeçireceğimi de bilemiyorum..klozet olmazsa büyük idrarını zaten yapmıyor klozet yok diye...çok işim var bu kızla..

Aslında kızınızın haraketleri çok doğru. Dışarda bilmediği yerlerde wc ye girmemesi çok iyi.
Bence bunu değiştirmeye uğraşmayın.
Diğer konuda tuvalet kağıdı kullanımına ilk andan itibaren başlamanız lazımdı. Temizliğini nasıl yapıyorsunuz başka türlü bilemedim. Taharet almaktan kastınız nedir çocuk için onu anlamadım.
Alaturka wc ye alışması için sadece wc de kullanması cici şık onun beğendiği bir terlik alın. Elbette ev için konuşuyorum. Ama almadan önce bunun o iş için alındığını başka yerde giymesinin mümkün olmayacağını öğretin. Belki bu onu teşvik eder.
En kötü ihtimal klozet kenarları için kağıtlar var yanınıza sürekli ondan bulundurun.

Bende aksine alaturcaya alışsın istemiyorum. ayağına bacağına idrar damlaması, sıçraması riski var.

Aslında kızınızın haraketleri çok doğru. Dışarda bilmediği yerlerde wc ye girmemesi çok iyi.
Bence bunu değiştirmeye uğraşmayın.
Diğer konuda tuvalet kağıdı kullanımına ilk andan itibaren başlamanız lazımdı. Temizliğini nasıl yapıyorsunuz başka türlü bilemedim. Taharet almaktan kastınız nedir çocuk için onu anlamadım.
Alaturka wc ye alışması için sadece wc de kullanması cici şık onun beğendiği bir terlik alın. Elbette ev için konuşuyorum. Ama almadan önce bunun o iş için alındığını başka yerde giymesinin mümkün olmayacağını öğretin. Belki bu onu teşvik eder.
En kötü ihtimal klozet kenarları için kağıtlar var yanınıza sürekli ondan bulundurun.

Bende aksine alaturcaya alışsın istemiyorum. ayağına bacağına idrar damlaması, sıçraması riski var.

ben de çok mecbur kalmadıkça dışarda wc yi kullanmam ama mecbur kalınca insan kullanmak zorunda..kızım ise yüzü kıpkırmız kesiliyor ve ağlıyarak sıkıyorkendini bu da ileride bağırsaklarında ciddi bir problem yaratabilir Allah korusun..tuvalet kağıdından kastım ise elbette ki tuvalet kağıdıyla temizlik yapılır...benim demek istediğim tuvalet kağıdını onun kullanabilmesini temizliği kendinin yapıp taharet yani o bölgeyi su ile yıkayabilmeye alışması..ayağına bacağına sıçraması çok normal çünkü orda bu kaçınılmaz ama her tuvalet kullanım sonrası ayağını bacağını ılık suyla yıkamak da şart..benim alaturkayı öğrenmesini istemem her yerde alaturka bulunmayışı..fakat işte tbir türlü nasıl alıştıracağımı kestiremedim....kolaylığını bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum cevap için teşekkürler a.s.

Bana kalırsa bir kez tutması bağırsak problemi yaratmaz. Ama bilmediği biryerde (dışarda) wc ye girmesi çok daha büyük sorunlara yol aşabilir Allah korusun.
Wc kağıdını kendi kullanabilmeyi en baştan öğretmeniz lazımdı. Şu an yapılacak şey kağıdı eline vermeniz ve kendi silmesini sağlamanız. Ama sonra siz silmeyin. Temiz olmayacaktır ilk başlarda ama bunu yapmanız lazım. Wc den 15 dakika sonra banyo yapmayı önerin ve bu sayede bahaneyle yıkamış olursunuz. O bölgeyi su ile yıkamayı öğrenmesi çok zor. Ya her seferinde banyoya girecek yada kağıtla temizlikle yetineceksiniz. Ama bu da ilerde titizlik hastalığına yakalanması sebep olabilir. Takıntılı bir çocuk olmasına sebep olabilir.
Biraz oluruna kızınıza bırakın derim. Zaten kendi karakterini ortaya koyacaktır bu konuda.

Wc kağıdını kendi kullanabilmeyi en baştan öğretmeniz lazımdı.
bişi merak ettim cidden ;en baştan kağıdı vermekle 2/2.5 yaşında 3 yaşındaki çocuğa tuvalet kağıdı kullanmayı nasıl öğeretiyorsunuz ?anlayabilmiş değilim .siz gerçekten tuvalete başlarken eline kağıdı verdiniz mi sil diye?benim midem almaz ay sileyim derken eline falan bulaşır...

Benim kızım 16 aylıkken bezi bıraktı.
Pişik olmuştu annemde altını açık bırakmış hava alsın diye ve o gün çişini söyledi.
Sonra da devam etti.
2 Yaşına geldiğinde kendisi silmek istedi bende izin verdim. Eline bulaştı normal olarak ama wc den sonra bulaşsa da bulaşmasa da elleri yıkadığımız için sorun olmadı bu.
Zaten bu tarz işleri kirlenmeden nasıl öğrenecek ki.

Sanırım siz kırılıyorsunuz yazdıklarıma. Tepkili gibisiniz. Halbuki amacım sadece size yardımcı olmak.

Kolaylıklar dilerim.

Benim kızım 16 aylıkken bezi bıraktı.
Pişik olmuştu annemde altını açık bırakmış hava alsın diye ve o gün çişini söyledi.
Sonra da devam etti.
2 Yaşına geldiğinde kendisi silmek istedi bende izin verdim. Eline bulaştı normal olarak ama wc den sonra bulaşsa da bulaşmasa da elleri yıkadığımız için sorun olmadı bu.
Zaten bu tarz işleri kirlenmeden nasıl öğrenecek ki.

Sanırım siz kırılıyorsunuz yazdıklarıma. Tepkili gibisiniz. Halbuki amacım sadece size yardımcı olmak.

Kolaylıklar dilerim.

ne yalan söleyim kağıtsız nasıl temizlik yapıyorsunuz demenize biraz kırılmıştım ama tabi ki yardımcı olma amacında olduğunuz için de çok teşekkür ediyorum tepkilii falan değilim estağfurullah...ben biraz bu konuda gereğinden fazla titizim eline bulaşır diye midem almıyor...tuvalet temizliği konusuna çok dikkat etmeme rağmen idrar yollarında enfeksiyondan kızıma 4.5 aylık hamileyken çok ağır sancı ve 40 derece ateşte yoğun bakımda yattım ateşimi düşürmek için o iğneler buzlu pansumanlar kabus vericiydi..o günden beri her büyük idrarda özel bir sabunum vardır ve tuvalet kağıdı işleminden saonra sabunlarım orayı...çok saçma gelebilir ama inanın günlerce o 40 derece ateşte buz pansumanı gözümü fena korkuttu..yani mikrop kalsın istemiyorum.bu olaydan sonra wc temizlik konusunda hassas oldum aynı şeye kızım da maruz kalacak korkusuyla onun da her kakadan sonra kağıtla sildikten sonra sabunlu su ile yıkarım...ah ben de sizin gibi olup akışına bıraksam çocuk da bazı şeyleri benim yüzümden geç öğrenmek zorunda kalmasa...örneğin bu seneye kadar parka rahatça götüremezdim aman üstün çamur oldu şuran batı diye diye çocuğa rahat vermedim..baktım ki "ben ne yapıyorum böyle çocuk oyun oynamadan zevk almalı rahatça oynamalı "diye etrafımdaki anneler hiç umursamıyordu batsın çünkü orası oyun yeri değiştiririm diyordu..çocuk da aman batacak demeye başladı ..bu sene "batsın kızım canın sağolsun makinede yıkarız"dedikçe "anne üstüm battı lekelendi "diye çığlık atmalardan kurtuldu..aslında dışarıda wc ye girmek istemeyişinin temelinde yine ben varım :bbo: ..bu sene bunu öğretmem lazım..hatta kendisinin silip suyla yıkamasını bilmesi lazım o nedenle önce alaturka wc de bunu öğrenmeli..klozette silmeyi öğrenmesi zor olacak yüksekte kaldığı için...sanırım önce denge problemimizi normal odada wc ye çömeliyormuş gibi aşmakta fayda var..teşekkürlera.s.a.s.

Back
X