Cilt Bakımı Ürünleri Aktifoks kullanan varmı

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri

Parafin ağdalarda vazelinlerde falan da oluyo,o zararlı değil bildiğim kadarıyla,

Balmumunun bi çeşidi galiba,

Senin dediğin paraben olsa gerek,

O zararlı ama Aktifoksun içinde yok paraben,

İyi şimdilik kullanıyorum ben memnunum ...
boshayallersmile

hayır canım parafinden bahsediyorum gözenekleri tıkıyormuş diye okumuştum

hayır canım parafinden bahsediyorum gözenekleri tıkıyormuş diye okumuştum

Canım içinde parafin olduğunu nerden okudun?

Ben kendi sitesinde baktım hiç öyle bişey yazmıyo,

Canlı destek hattı var ordan sorcaktım ama bugün pazar ya kimse yok,yarın sorup

öğrenirim,yazarım buraya...

kremin kutusunda yazıyor canım ben destek hattından sordumda onlar tabiki zararı yok diyo kim yoğurdum acı derki

kremin kutusunda yazıyor canım ben destek hattından sordumda onlar tabiki zararı yok diyo kim yoğurdum acı derki

Parafin nedir? Nerelerde kullanılır?

--------------------------------------------------------------------------------
Kimyasal açıdan tepkime gücü düşük olan doymuş hidrokarbonların oluşturduğu katı bir karışımdır. Daha geniş anlamda, yağ dizisindeki doymuş hidrokarbonların genel adıdır.

DOYMUŞ HİDROKARBONLARIN KATI KARIŞIMI

Parafin, mum kıvamında katı bir maddedir. Karbon bakımından çok zengin olan bir yağlı doymuş hidrokarbonlar karışımıdır. Ozokerit, fosil mum, hatchettin genellikle bitümlü maddelerle kirlenmiş doğal parafinlerdir. Petrollerin çoğu, ayırımlı damıtmayla elde edilen parafin içerirler. Doğal vazelin, bazı petrollerde (sözgelimi, Akitanya petrolü) az miktarlarda bulunan yumuşak bir parafindir. Odun katranı, hayvansal maddelerdeki katranlar, mum ve çok sayıda organik maddeden de parafin elde edilebilir.
Ham parafin, renkli ve kokulu ürünler içerir; sülfat asidiyle işlemden geçirildikten sonra suyla yıkanarak arıtılır. Kalıntıya hafif yağlar katılır, sonra sıkıştırılır, istenen ölçüde, hayvan kömürüyle rengi giderilir ve aşırı ısınmış buhar akımıyla temizlenir. Arı parafin, renksiz, yansaydam, kokusuz ve tatsız, suda çözünmeyen bir katıdır. Kaynamış alkolde çözünür; elde edilen çözeltinin soğuması sırasında, uzun, gevrek parafin billurları çökerler. Parafin, eterde, benzende, katran, şist ve petrol yağlarında da çözünebilir. Kökeni ve hazırlanma yöntemine göre özgül ağırlığı 870 ve 910 kg/m3 arasında, ergime noktası 30 ve 63°C arasında, kaynama noktasıysa 350 ve 450 °C arasında değişir. Havada 160 °G’a doğru tutuşur ve çok parlak bir alevle yanar. Bazlardan ve seyreltik asitlerden etkilenmez. Kromik karışım ve nitrik asit, parafini yağ asitlerine yükseltirler.

KULLANIM ALANLARI

Sanayi çok büyük miktarda parafin tüketir. Sert parafinler, yani ergime noktaları 50°C’ın üstünde olanlar, mum yapımında kullanılırlar. Yumuşak parafinler kükürtsüz kibrit üretiminde, kumaşların ve derinin su geçirmez hale dönüştürülmesinde kullanılırlar. Laboratuvarlarda, sabit sıcaklıklı banyolarda parafin, sıvıyağın yerini alabilir. Parafini petroldeki ağır yağlarla karıştırarak, petroldeki doğal vazelinle aynı kullanımları bulunan yapay vazelinler elde edilir. Kükürtle birlikte ergimiş parafin, bir elektrik yalıtkanı olan dielektrini verir. Plastik cerrahide de parafin kullanılır. Parafin yağı ya da vazelin yağından tıpta mekanik yumuşatıcı olarak yararlanılır. Parafinli boyalar, bir benzen ve white spirit denen bir çözücü karışımında çözülmüş parafinden oluşmuşlardır ve sıcakta (80 °C) kullanılmalıdırlar.

YAĞLI DİZİNİN DOYMUŞ HİDROKARBONLARI

Parafin sözcüğü, doymuş hidrokarbonlar bütününü de belirtir. Bunların arasında, özellikle düz (normal alkanlar, n-alkanlar, n-parafinler) ya da dallanmış (izoparafinler) olabilen alkanlar, yani genel formülü n = 1,2,3, vb. olmak üzere C„H(2n + 2) olan halkasız doymuş hidrokarbonlar ve tek halkalı sikloalkanlar seçilirler. Parafinler, bileşenlerini oluşturdukları doğal karışımlardan (doğal gazlar, petrol yağı) ayırımlı damıtma yoluyla çıkarılırlar. 1 ve 4 arasındaki n için (metan, etan, propan, bütan), n-parafinler, olağan koşullarda gaz halindedirler, n değeri 5 ve 15 arasındaysa renksiz ve devingen sıvılar, bu sayının ötesindeyse katı maddelerdir (bu durumda genel olarak “parafin” adı verilen karışımın görüntüsüne sahiptirler). Bunlar tepkime gücü düşük maddelerdir. Krakingleri (ısıl, katalitik ya da buharlı) parafin ve olefin karışımları verir. Hidrokarbonların denetimli yükseltgenmesi, kimi kez sanayide bu yolla hazırlanan asitlere yol açar. Parafinler, patlamalı motorlarda kullanılan yakıtların da bileşenleridirler; parafinlerin yanmasıyla oluşan şiddetli bir ısı açığa çıkışı, bunların, evlerde ısıtma aracı olarak da kullanımlarını sağlar.

Arkadaşım bak netten araştırdım biraz bunlar yazıyo,

Kullandığımız vazelinin içinde mumların,ağdaların içinde de var parafin,

Ama çeşitleri varmış,kozmetikde kullanılan en zararsız olanı galiba,

Zatan evde kullandığımız deterjanlar bile kansorejen madde içeriyomuş,sıvı sabunlar,diş macunları vs.

Hayret ettim ben de,CADIARZU

Saf doğal bir ürün bulmamız imkansız heralde bu zamanda,boshayallersmile

Neyse herkesin kendi tercihi,kullanıp kullanmamak size kalmış tabi

teşekkür edrim tatlım bende kullanmaya devam ediyorum zaten

bu konu varmış zaten bilmiyodum.bende almak istiyorum bu kremi.nasıl izlere etkisi varmı ?bide nemlendiriciden sonramı sürüyosun?benim cildim yağlı çok fazla yağlımı krem?

bu konu varmış zaten bilmiyodum.bende almak istiyorum bu kremi.nasıl izlere etkisi varmı ?bide nemlendiriciden sonramı sürüyosun?benim cildim yağlı çok fazla yağlımı krem?

Evet yağlı biraz,çünkü zaten zeytinyağ var içinde,

Cildini temizleyip tonik sürüp nemlendirici olarak sürüyosun arkadaşım,

ızlere etkisi biraz zamanla oluyo galiba,

Ben bir buçuk aydır kullanıyorum,yeni yeni fark ediliyo etkisi sanki,

Düzenli kullanmaya devam ettikçe ve peeling maske ile de destekledikçe izleri
gidereceğine inanıyorum,

Çünkü peeling ölü deriyi aldığı için lekelerin gitmesine de yardımcı oluyor...

benim gözeneklerim açık biraz buna faydası olurmu?ben de haftada bir peeling ve kil maskesi yapıyorum iyi geliyo
SıTESıNDE OKUDUM NEMLı CıLDE UYGULAYIN YAZIYOR.ÇÜNLÜ OZONLAR NEMLı CıLTTE DAHA ETKıN OLUYOMUŞ
bu sebeple sordum

Son düzenleme:

Canım onu bilemiyorum açıkcası,

Bak Ayşenur Yazıcının sitesi var ,

Oraye herkes soru soruyo bu tür konularla ilgili,

Sen de gir bi sor istersen,

Kadın cilt bakımı konusunda baya bilgili herkese doğal seçenekler öneriyo,

Ben de zaten onun sitesinde görüp aldım Aktifoksu,

Sen bi sor ne yapabilirm diye ,yardımcı olacaktır...

sordum zaten kullandığım ürünleride yazdım umarım cevap verir.
çok teşekkür ederim.inş.faydasını görürüz hep beraber

bende 20 gündür kullanıyorum akne kremini
şimdilik izler bi etkisini göremedim
ama kullandığımdan beri sivilcede çıkmadı
devam ediyorum bakalım

arkadaşlar mrb yorumlarınızı okudum bende akne içinm olanı kullanmak istiyorum ama yaglı bır krem oldugu için korkuyorum akne problemi olan arkadaslar memnunmu kac günde etkisini gosterdi cok zor durumdayım dermatologa gitmekten bıktım artık bide bunu denemek istiyorum ama korkuyorum daha beter olur die

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…