How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası akşamları çocuklarınızı aldığınızda ne tepki ile karşılaşıyorsunuz?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
yarın 10.ayını bitirecek canım.daha çok küçük bende mecburiyetten çalışıyorum.bugün süt iznime gittiğimde çok sinirliydi kendine bana vuruyordu.daha önceden yapmazdı böyle hareketler.ortamdan hoşlanmadığını düşünüyorum.bakıcısı iyi bir insan ama onun için yeterli değil.daha çok oyun istiyor ilgi istiyor oğlum.zaten bu sebeble kendi evimde ve sadece onunla ilgilenecek birini düşünüyorum artık.

ayyy kıyamam yaa nasılda tepki vermiş öyle.
bir insanın iyi olması bir çocuğa bakmaya ve yetmeye yetmiyor malesef.
benim kızımda bana tepkisini sinirle gösteriyor ve sürekli huysuzluk yapıyor.doktorumuz bunun sebebinin benden çalıştığım için onu bıraktığım için intikam olarak yorumladı.
canım çok haklısın biran önce bakıcını değiştirmelisin daha çok küçük sana böyle anlatıyor sıkıntısını
hiç akraban falan yokmu bakabilecek?

ne yazıkki yok.keşke olsa inan insanın bebeğine kendi kanından daha iyi bir başkası bakmıyor.ne kadar iyide olsa.bu sebeble sende kayınvaliden baktığı için çok şanlsının yaşadıklarında fazla sahiplenmelerinden.bu da o kadar kötü değil üzülmene gerek yok.zamanla bebeğin ayrımı anlamaya başlayacak.zaten anladığı için ya bu tür cezalandırmaları.

haklısın canım ben o konuda gerçekten şanslı hissediyorum kendimi
ama ben yapı gereği böyle şeyleri kabullenemiyorum ama onada alıştırdım kendimi sadece kızımın tepkileri bazen canımı yakıyor.
ama şu konudada içim çok rahat aklım evde kalmıyor nasıl davranılıyor diye düşünmüyorum.gerçekten sevdiklerini ve kızımında onları sevdiğini görebiliyorum.

işte önemli olanda bu.hiçbir endişen yok.bakıcıda olunca iyi olduğunu bilsen bile aklına çok şey takılıyor.çalışan anne olmak zor.benim mesaim çok uzun böyle olunca durum dahada zorlaşıyor.

ah kızlar yaramı deştiniz resmen :delphin:
benim sıpa kızıma babanne bakıyor 20 günlükten beri
ben çalışıyorum.. bi dönem anneyi babanne sanıyordu
tabi moralim bozuluyor ama k.valideme söylüyordumda
sonra o biraz daha titiz davrandı şimdi beni ayırıyor
ama aynı ortamda babannede bulunursa
ona sarılıyor, babanneşş diyor bi ara anne diyodu
özellikle uyuyacağı zaman ona sarılıp uyuyor..
canımı yakmıyormu yakıyr hemde deli gibi
ve dedesiin arkasından deli gibi ağlıyor dede dede
kimi zaman zor ayırıyıoruz akşam eve giderken
yıkıyor ortalığı, ama hiç bırakmam gece onlarda
kalıversin çok ağladı ... ağlarsa ağlar diyorum
onun bi evi var zaten gündüz görmüyorum birde akşam görmezsem
iyice unutr artık bizi diye diye.. kimse ısrar etmiyor ...
ve beni görünce çok nazlanıyor
babannesine yapmadıkalrını bana yapıyor
siz gelince nazlanıp şımarıyor dio...
kızım şimdi 18 ayın içinde ve çok rahat anneyibabayı babanneyi dedeyi ayırıyor
büyüdükçe kavrıyorlar canım...
ve onlar bizden iyi bakıyor... Allah razı olsun

inan bir an beni anlatıyorsun sandım.
canım ben artık akşamları eve giderken cazip hale getirmek için bahaneler buluyorum.
işte sabahki gördüğün köpek seni bekliyormuş;ben gidiyorum gelmek istermisin?gibi evde bana yemek yapacakmısın(aklınca yemek yapıp bana yediriyor akşamları) birde babanneyi falan tembihledim anne senin için çalışıyor akşamada gelecek demelerini istedim işe yarıyor.
doktorumuzda sadece arabaya binerken ağlamasınıda beni cezalandırmak ve üzmek için olduğunu söyledi artık ağlasada ben müzik dinleyip yola devam ediyorum bir süre sonra susuyor.

tüm çalışan annelerin allah yardımcısı olsun çok zor ama napalım hayattt....

aynı durumdayım.6 aylık olduktan sonra kayınvalidem bakmaya başladı ama bizimkilerin sevgisi bi başka.haftada 3-4kez görüştürüyordum işe başlamadan önce.o zaman bana düşkündü.işe başladım kayınvalidem annecim annem diye severdi hep oğlumu.baktım hala devam ediyor.uyardım anne ben artık işe başladım zaten az görecek ve artık dillenme zamanı.eğer bana değil de sana anne derse bu beni çok yaralar diye.tamam dedi.arada bi ağzından kaçıırıyordu bir oldu iki oldu tekrar dedim anne lütfen kendine hakim ol sen iki çocuk büyütmüşsün hem de kendin.yani anneliği doyasıya yaşamışsın.ben mecburityetten çalışmak zorundayım ve başka da çocuk düşünmüyorum ege de benim bebeğim lütfn diye.ondan sonra bir daha olmadı.lafımdan çıkmıyor sağolsun ama...
ben de bir de kayınvalidemin annesi var.dede var kaynım var.şu an taşınma aşamasında olduğumuz için geçici bir süre kayınvalidemde kalıyoruz.sürekli onları görüyor yani.ilk zamanlar onları istemeye başladı benimle oynamak istemedi.bu bir çeşit tepkiydi.zaten rahat da bırakmıyorlardı.işten geliyorum oğlumu alıyorum ege ege diye sürekli seslenip dikkkatini dağıtıyorlar çocuk tam bana yoğunlaşacakken.gelip kucağımdan alıp gidiyorlar mal gibi bakıyorum arkalarından daha neler neler...dişimi gösterdim ben de bu benim bebeğim ne olursa olsun ben ona gözüm gibi baktım.gebeliğimde öyle şeyler yaşadım ki onlkar ve oğulları yüzünden şimdi oğlumu benden koparmalarına izin veremem.resmen çocuğu benden alıyorlar sadece uyurken veriyorlardı.hepsiyle konuştum şimdi işten gelir gelmez oğlumu alıp ayrı odaya geçiyorum.sadece uyutmadan önce onlara iyi geceler demek için yanlarına gidiyoruz.gün boyu görüşüyorlar zaten fazlasına gerek yok.

offf ne dolmuşum benkonu benimmiş gibi yazdım:)))

hı bu arada oğlum şimdi 7,5 ayık ve beni istiyor.ben olmadan uyumuyor.önce eve geldiğimde ilk 5 dakika naz yapıyor sonra yapışıyor bana.

anneye çok düşkünlük iyi değil ama benim bu hayattaki tek sebebim bebeğim o yüzden ihtiyacım var böyle olmasına...

canım sen kayınvalideni uyarmakla en doğrusunu yapmışsın.hemde işe yaramış.bence tepkilerini doğru zamanda verip uygulamaya geçmişsin iyide olmuş.bizler onların annesiyiz çalışsakta gündüz yanlarında olamazsakta kimse onları bizim kadar ne sever nede korur.
canım ben bu konuyu zaten bu sorunları benim gibi yaşayanlar için açtım tabikide yazıp rahatlayacaksın aksine çok memnun oldum detaylı yazmana.

canım eşim bu aralar bizimle yani sabah birlikte çıkıp akşam birlikte eve gidiyoruz bununda etkisi sanırım fazla.kızım artık evimize gitmek için kendisi talepte bulunuyor.buda beni son derece memnun ediyor.

oh çok iyi:)) benim eşim de 1 aydır şehir dışında.biz de kayınvalidemlerdeyiz kendi evmize gidemiyoruz ben çalıştığımdan.oğlum kendi evini odasını unuttu tabi.sabır deyip oturuyoruz bakalım:)

bu yazılar yazılalı çok olmuş ama bende çok dertliyim bukonuda 15 aylık oğlum için işimi bıraktım sırf ona ben bakayım anne sevgisinden eksik kalmasın enazından 3 yaşına kadar diye düşündüm ama oğlum tam bir babaanne bağımlısı yakında oturuyoruz o gelince beni babasını asla gözü görmüyor kucağından inmiyor ağlasa bişey olsa gene bana değil ona koşuyor onunda tabi çok hoşuna gidiyor bırak burada kalsın diyo ikidebir:( ne yapacağımı şaşırdım sadece emmek için geliyor yanıma onun arkasından ağlıyor ama benim arkamdan değil ağlamak umurunda bile olmuyo çok üzülüyorum ve çaresizim :(

canım aynısı olmasada benzer zorlukları yaşadım.
ben buna kızımla kaliteli zaman geçirmekle çözüm buldum.
mesala ev işi falan bırakacaksın sadece onunla belki 1 saat oynayacaksın ama dolu dolu zaman olacak.
hep onun ilgisini çeken babaanesinin yapamayacağı şekilde güzel oyunlar olacak.
birde birden hadi dışarı çıkalım seninle gezelim parka gidelim falan diyin.başbaşa zaman geçirin ve bu zaman içinde ikinizde gerçekten eğlenin.
birde sürekli anne baba seni çok seviyor ,burası bizim evimiz biz bu evde yaşıyoruz diyin.bir süre sonra inan istediğiniz yönde tepki alacaksınız.
yalnız babaaneyi uyarmak lazım çocuk her istediğinde gelsin demesin en azından çocuğun yanında.ne bileyim çok gelmek istiyorsan annene sor bakalım izin verirse gelsin diyebilir ama sizde şunu hatırlatın ben yaptım çünkü;zorunlu haller dışında kızım başka bir yerde kalamaz o evini bilmeli lütfen kızımın yanında bu teklifi yapmayın dedim ve sağolsunlar uydular.
ama ne olursa olsun unutmayıon bir çocuğun ilk tercihi annesinden yanadır canınızı sıkmayın sadece demekki evde sıkılıyorki bunuda size tepki olarak istiyor.

çok teşekkür ederim biraz rahatladım ama ben kayınvalidemi azda olsa uyarmaya çalışıyorum da hemen küsüyor ve hemen eşine anlatıyor olayı büyütüp bizimle konuşmuyor devamlı laf sokuyor dediklerinzi uyguluycam umarım işe yarar

Back