Akşama nepişirsem derdi beni yaşlandırıyo

MarryRoss

Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2018
158
139
18
32
Eşim et tavuk sever sebze yemez meyve yemez bu yüzden ne pişirsem derdi beni bitiriyor hergün tavuk eti nerden bulcen bulsan yiyemiyorum artık kurban bayramı yeni geçti beni benim dondurucuda et kalmadı ha bu arada kışlık kurutma konservede yimez beyim şaştım kaldım:KK34:

Benim esim de et tavuk mudavimi, sebze agzina surmez. Ama allahtan bakliyat yiyor. Haftada 2 kez tavuk, 2 kez bakliyat, 2 kez de makarna patates yapiyorum. 1 kez de annesine gidiyoruz, o ne pisirdiyse artik. Tavuk yaparken de soteliyorum bol sebze ile. Sebzeleri minik dograyinca ayirmakla ugrasmiyor pilavla beraber direkt kasikliyor benimki. Bu vesileyle vucuduna vitamin lif girmis oluyor.

Yemek secen koca zor ya, allah sabir versin.
Allahtan benimki yemek yoksa tost yapip yer ses etmez.

ayy bizim dügünümüz ekimde ve ben yemek yapmasini hic sevmem. Esimde sizinki gibi et yemegini sever. Birde illa yaninda pilav olacak. Spor yaptigi icinde masAllah güzel yiyio. Ben pratik firin yemekleri yapmayi düsünüyorum. Birde nohut, kuru fasuyle falan ama muhtemelen bu konuda beni sinir edecek :)

Saglikli beslenmek icin ne gerekiyorsa onu yapin.

Et balik bakliyat sebze her gruba yer verin sirayla.

Yemiyorsa yemesin. Kendi bilir.

Valla benim eşimde evlenmeden önce sebzelerin nerdeyse tamamını ağzına sürmezdi. Alıştırdım. Yanına pilav makarna tarzı şeyler yapıyorum. Yanyana koyuyorum alıştı şimdi sevmeye bile başladı. Kereviz hala yemez güya sebze çorbasında veriyorum onu bile :) belki ben şanslıydım bilemem ama sürekli et tavuk kızart patates kızart makarna ye nereye kadar. Sebze de lazım yani. Şunu yiyo musun yada yer misin diye sormuyorum çünkü sorduğumda onu yapmasan der ama önüne koyduğumda yer. Karnıyarık severdi mesela ben kabak ile de yapıyorum karnıyarık afiyetle yiyor. Adım adım alıştırmak lazım

Eşim de sebze ile pek arası yok et yemeği yapmıyorsam sebzelere mutlaka biraz ya kavurma ya kıyma atıyorum. Kıymalı taze fasulye gibi
Hamburger yapsan sever mi ? Şöyle kalın köfteli
Yapımı basit ve çok lezzetli oluyor

Eşim et tavuk sever sebze yemez meyve yemez bu yüzden ne pişirsem derdi beni bitiriyor hergün tavuk eti nerden bulcen bulsan yiyemiyorum artık kurban bayramı yeni geçti beni benim dondurucuda et kalmadı ha bu arada kışlık kurutma konservede yimez beyim şaştım kaldım:KK34:
Biran ben mi actim konuyu dedim..aynen benim esim de ayni..

Benim sevgilim de ben de ayniyiz. O yine surat düşse de yer ayip olmasin diye de ben sebze yemiyorum :anne:
Her gun tavuk, bi gun butu bi gun gogsu bi gun sotesi bi gun panesi bana da gina geldi :halay:
Yazin allahtan kizartmayla makarna karpuzla gecistiriliyor da kisin bana da illallah geldi

aynı dert bizdede var. hem eşim, hem oğlum yemek seçer...Babadan oğula geçiyor tabi bu durum...ben genelde tavuk şinitzel, tavuk sote vb..Köfte olarakda kadın budu, sulu köfte, kuru köfte, patetesli köfte, kızartma, makarna, patetes püresi,dolma gibi yemekler yapıyorum...

Sebze yemeklerinin içine et tavuk eklediğinizde yiyorsa eğer kolay işiniz aslında ama yemiyorsa sırasıyla bakliyat-et-tavuk yapacaksınız arada balık köfte çeşitleri olacak. Fırın yemekleri kurtarıcınız olur Hoppa

Ya adam et yemegi yaptıgım günler gözleri parlıyor bende nasıl bi miden var yeter artık bıktım diyorum sebze yapıyorum fasulye patlıcan falan doymadan kalkıyo sofradan kabak bezelye pişirmeye çekiniyom bize siz istediginizi pişirin bana bakmayın diyo ama o zaman da ben rahat edemiyorum suyuna falan banıyo böyle dert görmedim ya nasıl alışmış ben aramam herşeyi yerim çocuklarımı da öyle alıştırdım aramazlar kızıyorum bide şımarıksın diye

Sebze yemeklerinin içine et tavuk eklediğinizde yiyorsa eğer kolay işiniz aslında ama yemiyorsa sırasıyla bakliyat-et-tavuk yapacaksınız arada balık köfte çeşitleri olacak. Fırın yemekleri kurtarıcınız olur Hoppa
Kuru fasulye pilava bayılır fırında da arada bir yaparım etli patates etli patlıcan tavuk sote valla bazende kafam atıyo kahvaltılık koyuyom menemen kızartma falan bazen hamur işi ay yaşlandım diyom aslı var

Kuru fasulye pilava bayılır fırında da arada bir yaparım etli patates etli patlıcan tavuk sote valla bazende kafam atıyo kahvaltılık koyuyom menemen kızartma falan bazen hamur işi ay yaşlandım diyom aslı var
Kahvaltılık türünü yiyorsa öyle de kurtarırsınız bazı günleri herkeste var ne pişirsem derdi ama bir şekilde günler geçiyor işte :KK48:

Ay sizi çok iyi anlıyorum, benim eşim de kırmızı et ve hamur işi dışında bir şey yemiyor. Tost,makarna, kıymalı yumurta, kavurmalı yumurta, sucuklu yumurta, köfte,kek börek, et çeşitleri menüm bunlarla sınırlı. Yemezse yemesin diyor arkadaşlar da evde bir tencere yemek varken adamın pizza ısmarlayıp yemesi insanın kanına dokunuyor. Ben kendim için ayrı yapıyorum, onun için de işten geldiği zamana göre bu tarz pratik şeyler yapıyorum.

Valla benim eşimde evlenmeden önce sebzelerin nerdeyse tamamını ağzına sürmezdi. Alıştırdım. Yanına pilav makarna tarzı şeyler yapıyorum. Yanyana koyuyorum alıştı şimdi sevmeye bile başladı. Kereviz hala yemez güya sebze çorbasında veriyorum onu bile :) belki ben şanslıydım bilemem ama sürekli et tavuk kızart patates kızart makarna ye nereye kadar. Sebze de lazım yani. Şunu yiyo musun yada yer misin diye sormuyorum çünkü sorduğumda onu yapmasan der ama önüne koyduğumda yer. Karnıyarık severdi mesela ben kabak ile de yapıyorum karnıyarık afiyetle yiyor. Adım adım alıştırmak lazım

Eşinizin damak tadında varmış demek ki, babam da öyleymiş ama benim eşim asla alışmadı. Direkt bu ne ya der ve kalkar pizza ısmarlar. Eşim evlendiğinde 35 yaşındaydı yani çok geçti belki de damak tadını değiştirmek için. Kv falan da hiç sebze yesin diye uğraşmamış çünkü akşam 2 dk da et kızartıp önüne koymak varken kim uğraşacak tencere yemeğiyle değil mi :)

Eşinizin damak tadında varmış demek ki, babam da öyleymiş ama benim eşim asla alışmadı. Direkt bu ne ya der ve kalkar pizza ısmarlar. Eşim evlendiğinde 35 yaşındaydı yani çok geçti belki de damak tadını değiştirmek için. Kv falan da hiç sebze yesin diye uğraşmamış çünkü akşam 2 dk da et kızartıp önüne koymak varken kim uğraşacak tencere yemeğiyle değil mi :)
Aynen olabilir :) nişanlıyken konuşurduk annem patates kızartmış yanında makarna derdi. Ya derdim öyle menü mü olur. Kv diyordu napıyım yemiyor. Çok şükür kırmadı beni o konuda. Kv uyuz oluyor içten içe hissediyorum. Ben herkese ayrı yemek hazırlardım kimse aynı şeyi yemezdi diyor. Hazırladığın yemek tavuğu haşla yada fırına at. Aaa şimdi B yiyor mu yada bu çorbayı o içmez. Diyorum içer. Şöyle bir göz süzüyor :)) bi iki yemek harici seve seve yemez pilava karıştırıp yiyor ama neticede yiyor. Öyle bırakıp pizza yese cıngar çıkarabilirim belki ondan bilemem :KK76:

Aynen olabilir :) nişanlıyken konuşurduk annem patates kızartmış yanında makarna derdi. Ya derdim öyle menü mü olur. Kv diyordu napıyım yemiyor. Çok şükür kırmadı beni o konuda. Kv uyuz oluyor içten içe hissediyorum. Ben herkese ayrı yemek hazırlardım kimse aynı şeyi yemezdi diyor. Hazırladığın yemek tavuğu haşla yada fırına at. Aaa şimdi B yiyor mu yada bu çorbayı o içmez. Diyorum içer. Şöyle bir göz süzüyor :)) bi iki yemek harici seve seve yemez pilava karıştırıp yiyor ama neticede yiyor. Öyle bırakıp pizza yese cıngar çıkarabilirim belki ondan bilemem :KK76:

Eşime hiç sökmez çıngar çıkarmak, susar ve oturur öyle inat ki. Benim için de kolay oluyor ses etmiyorum artık.Ama pilav düşkünlüğü yok Allahtan hiç yapmam pilav ben. Salata çok sever, her gün yapsam yer. Onun dışında sıfır sebze. Salatayı da kv alıştırmış ondan yani. Görümcem de aynısı. Ben de tam tersi hiç et yemezdim şimdi bayıla bayıla yiyorum, meğer alışkın olmadığımdanmış sevmediğimden değil.

Ay sizi çok iyi anlıyorum, benim eşim de kırmızı et ve hamur işi dışında bir şey yemiyor. Tost,makarna, kıymalı yumurta, kavurmalı yumurta, sucuklu yumurta, köfte,kek börek, et çeşitleri menüm bunlarla sınırlı. Yemezse yemesin diyor arkadaşlar da evde bir tencere yemek varken adamın pizza ısmarlayıp yemesi insanın kanına dokunuyor. Ben kendim için ayrı yapıyorum, onun için de işten geldiği zamana göre bu tarz pratik şeyler yapıyorum.
Yok öyle bişey falan ısmarlamaz da aç kalır bende dayanamam ertesi güne etli bişey yaparım kahrolsun içimdeki insan sevgisine :KK48:

Back
X