Akşama Ne Yemek Var ?

:lepi:Kızım için mercimek çorbası yapmıştım. Yanına ne yapayım derken eşim aradı pizza istiyor bugün canım bişey yapma dedi oleyyyyyyyyyy

Mercimek çorbası (dünden)
Kabak köftesi (mücver)
Patates kızartması
Bulgur pilavı (dünden)
Salata

bilmıyorum ne yapsam bugün kahvaltıyı çok geç yaptık..
dünden çorbam var...
yanınada bilmıyorum allah ne verdıyse artık...

Mercimek çorbası (Önceki günden)
Kıymalı kuru fasulye
Pirinç pilavı
Salata
Ayran

kaşarsız mantarsız güveçte tavuk tarifi bilen varmı güveçde tavuk denemk istiyorum ama bulamadım istediğim gibi bişi

Fırından çıktığı gibi resmini çektim. Nasıl güzel kokuyordu anlatamam. Nihat da (eşim) yanımda sabırsızlıkla bekliyordu. Hemen çekte yiyelim diyordu.
Güveçteki yazımda tepsimde var, tavukları, köfteleri, patatesleri de bazen yapıyorum demiştim. Şimdide tepsi de yaptım. Kesinlikle lezzet farkı var fırın tepsisinde yada tavada kızartılanla.
Tavuğun istediğiniz bir tarafı farketmez( küçük but (baget), pirzolası, kanadı, ne olursa) önce terbiyesini hazırladım :

• Tavukların üzerine tuz, karabiber, kekik, biber salçası, sarmısak, sıvıyağ gezdirerek karıştırıyorum. Miktarlarını yazmadım çünkü ne kadar istiyorsanız size kalsın. Ben kekik ve sarmısağı çok severim bolca koydum.
  • Bu sosun içinde tavukları epey bekletiyorum. 3 saat kadar diyelim.
  • Toprak kabın içine tek tek dizdim ve fırına verdim.
  • 220 derecede 1,5 saat kadar fırında kaldı.
Yanında da tekerlek makarna ( en sevdiğim ) ve atom salata yaptım. Eşim Nihat'ın fıkralarıyla güzel bir akşam yemeği oldu :) AFıYET OLSUN :)

esramutfakta61_makarna_tavuk.JPG

ALINTIDIR

X