Akşama Ne Yemek Var ?

Bak pişi demeyin dedikçe... güzel olur ya patlıcanın her hali kabulümdür

Bak pişi demeyin dedikçe... güzel olur ya patlıcanın her hali kabulümdür
Yaa ne yapayım bina da koktu herhalde. Akşam üstü yine biri yapmış. Bina buram buram kokuyordu.
Hamur yoğurma makinen var mı?
Ya da ekmek makinen.
Diye diye seni pişi uzmanı yapıcam.

Dur tarif atıcam sana.
Defterimi alıp geleyim.

Ya biri attı buradan belki sen bile olabilirsin mayalı bi tarif. Akşamdan yoğurucam sabaha yapıcam söz bi yerlerim şişti artık

O Orangegreysky
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz.

Hamuru yoğur hemen oluyor.
İki eşit parçaya böl.
Hafif unlu tezgahta aç.
Kare kare kes kızgın yağda kızart.

Klasik pişi gibi denemedim bu tarifi ben direk kesip içi boş kızartıyorum. Çıtır çıtır oluyor cips gibi.

Bunu yapıyorum ya ben hamur kızartması şeklinde. Ama ben böyle anamın yaptığı o şekli yamuk pofidik içi dolu pişiyi istiyorum

Ya biri attı buradan belki sen bile olabilirsin mayalı bi tarif. Akşamdan yoğurucam sabaha yapıcam söz bi yerlerim şişti artık
Mayalı da kolay yaz günü hemen mayası geliyor zaten.

O da
1 su bardağı su.
1 tatlı kaşığı kuru maya.
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2.5 bardak un.

Yoğur mayalanınca yağlı tabağın içinde elinle yuvarla içine delik aç miss

Sus ölcem

ben bunu biliyorum. güzel oluyor. ben de boş kızartıyorum.

Teflon tencerede kumpir yaptım nefis oldu.
Tarifi veren arkadaşa çok teşekkür ederim.
Bizimkiler bayıldı.

Sadece yanmasın diye arada biraz su ekledim tencereye de zarar vermesin diye doğru mu yaptım yanlış mı bilmiyorum.
Bir de kabuğu ince yumuşak oldu sanırım hafif su koyduğumdan önce soymadan içini açıp yemeye çalıştım sonra soyup yaptım daha pratik oldu.

Patatesleri guzelce yikayip teflon tencerede hic su koymadan kisik ateste pisiriyorum. Alti yanmasin diye 10-15 dkda bir ceviriyorum 1 saat civari pisiyor oyle ayni disarda yedigimiz kumpir gibi oluyor
Tarifi senden almışım.
Tencere zarar görmüyor mu?
Pilav tenceremdi kıyamadım valla az su koydum
Kabuğunu ne yapıyorsun sen?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…