- 12 Temmuz 2022
- 25.196
- 3
- 89.896
- 528
Bak pişi demeyin dedikçe...Kv ler senin harcın benzerini çiğden minik doğrayıp pişinin içine koyup yağda kızartıyor. Et gibi değişik güzel bir tadı oluyor. Net malzeme listesine emin değilim. Kırmızı biber yoktur mesela. Ama arar öğrenirim.kızartmayıp belki direk gözleme gibi pişiyor da olabilir. Uzun zamandır yemiyorum çünkü. Ama şimdi ondan da canım çekti ya.
Yaa ne yapayım bina da koktu herhalde. Akşam üstü yine biri yapmış. Bina buram buram kokuyordu.Bak pişi demeyin dedikçe...güzel olur ya patlıcanın her hali kabulümdür
Ya biri attı buradan belki sen bile olabilirsin mayalı bi tarif. Akşamdan yoğurucam sabaha yapıcam sözYaa ne yapayım bina da koktu herhalde. Akşam üstü yine biri yapmış. Bina buram buram kokuyordu.
Hamur yoğurma makinen var mı?
Ya da ekmek makinen.
Diye diye seni pişi uzmanı yapıcam.
Dur tarif atıcam sana.
Defterimi alıp geleyim.
Bunu yapıyorum ya ben hamur kızartması şeklinde. Ama ben böyle anamın yaptığı o şekli yamuk pofidik içi dolu pişiyi istiyorumO Orangegreysky
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz.
Hamuru yoğur hemen oluyor.
İki eşit parçaya böl.
Hafif unlu tezgahta aç.
Kare kare kes kızgın yağda kızart.
Klasik pişi gibi denemedim bu tarifi ben direk kesip içi boş kızartıyorum. Çıtır çıtır oluyor cips gibi.
Mayalı da kolay yaz günü hemen mayası geliyor zaten.Ya biri attı buradan belki sen bile olabilirsin mayalı bi tarif. Akşamdan yoğurucam sabaha yapıcam sözbi yerlerim şişti artık
Sus ölcemMayalı da kolay yaz günü hemen mayası geliyor zaten.
O da
1 su bardağı su.
1 tatlı kaşığı kuru maya.
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2.5 bardak un.
Yoğur mayalanınca yağlı tabağın içinde elinle yuvarla içine delik aç miss
ben bunu biliyorum. güzel oluyor. ben de boş kızartıyorum.O Orangegreysky
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz.
Hamuru yoğur hemen oluyor.
İki eşit parçaya böl.
Hafif unlu tezgahta aç.
Kare kare kes kızgın yağda kızart.
Klasik pişi gibi denemedim bu tarifi ben direk kesip içi boş kızartıyorum. Çıtır çıtır oluyor cips gibi.
O keşkeği ben bir de fırına verip kızartıyorum on numara oluyor.akşama komşu getirmiş kurban etiyle yapılmış keşkek vardı.
ayrıca hamburger köftesi, bulgur pilavı, köz biber
Tarifi senden almışım.Patatesleri guzelce yikayip teflon tencerede hic su koymadan kisik ateste pisiriyorum. Alti yanmasin diye 10-15 dkda bir ceviriyorum 1 saat civari pisiyor oyle ayni disarda yedigimiz kumpir gibi oluyor
tavuklu pilav salataAkşam yemeklerinde neler yapacaksınız gelin burada paylaşalım birbirimize fikir danışalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?