Akşama Ne Yemek Var ?

Dünden pirinç pilavı,dünden tarhana çorbası varr.ohh be artık 2 günlük yapıcam yemekleri.her akşam her akşam pilav yapmaktan bıktım valla.eşim pilavsız çorbasız sulu yemeksiz sofra istemiyorda beyefndi.ne yapayım pilavı artık 2 gün yemelik yapıcam.birde nohut yaparım bugün.birde yoğurt o kadar..

Dünden pirinç pilavı,dünden tarhana çorbası varr.ohh be artık 2 günlük yapıcam yemekleri.her akşam her akşam pilav yapmaktan bıktım valla.eşim pilavsız çorbasız sulu yemeksiz sofra istemiyorda beyefndi.ne yapayım pilavı artık 2 gün yemelik yapıcam.birde nohut yaparım bugün.birde yoğurt o kadar..

Benim de eşim her yemekte pilav ister...

Ekşili karnıbahar çorbası
Etli nohut (dünden)
Domatesli bulgur pilavı
Acı biber turşusu

kööfte patetes kızartmasıı
yanına garnitür biber sogan..
şehriye çorbam
domateslii acılı ezme evde yapıyorum

bugün misafirlerim vardı yemekte yarında aynı yemekleri yiyeceğimiz için yaziim şimdiden dedim..

Arabaşı çorbası -yozgat yemeği-

Beşamel soslu fırında tavuk

Pirinç pilavı

Brokoli salatası

Yeşil salata

Kola - meyve suyu

Ayva tatlısı

Mercimek çorbası (önceki günden)
Etli nohut yemeği (önceki günden)
Pilav
Fırında patates
Salata
Kakaolu minik kekler

Birazdan okula gidicem gelince yaparım yemekleri:

Mantar çorbası
Kıymalı patates dizmesi
Makarna
ırmikli meyveli pasta

Benimde akşama misafirim var ve biraz önce haber verdiler :1shok:
ış çıkışı aynı saatte eve gireceğiz hiç bir hazırlığım yok yemek olarak
Pilav ve köfte yapmayı düşünüyorum yanına salata birazda patates kızartabilirim
çorba için mercimeği falan bi gece önceden ıslatırım normalde şimdi böyle ani haber verildiğinde hazır çorba yapabilirim ancak

bana önerebileceğiniz pratik bir şeyler var mı acaba?

çok yorgunum bugün :umursamaz:
mercimek çorbası
bulgur pilavı yapıcam
yoğurtla yeriz

Benimde akşama misafirim var ve biraz önce haber verdiler :1shok:
İş çıkışı aynı saatte eve gireceğiz hiç bir hazırlığım yok yemek olarak
Pilav ve köfte yapmayı düşünüyorum yanına salata birazda patates kızartabilirim
çorba için mercimeği falan bi gece önceden ıslatırım normalde şimdi böyle ani haber verildiğinde hazır çorba yapabilirim ancak

bana önerebileceğiniz pratik bir şeyler var mı acaba?

çorba olarak soruyorsan süt çorbası yapabilirsin pratik

unu kavur bi bardak sütü yavaşça karıştırarak ekle üstüne suyu ekle şehriye veya pirinç koy bol nane koy karabiberli felan çok güzel oluyor

çorba olarak soruyorsan süt çorbası yapabilirsin pratik

unu kavur bi bardak sütü yavaşça karıştırarak ekle üstüne suyu ekle şehriye veya pirinç koy bol nane koy karabiberli felan çok güzel oluyor

hmmmm ben çok severim bayılırım buğdayla yaparım pirinçle değilde ama kocik sevmiyo yoğutlu ve sütlü çorbaları :sinifsinif:

:kedi: genel anlamda pratik ne yapabilirim diye soruyorum benim aklıma salata köfte patates kızartması ve pilav geldi sadece

X