• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

akraba evliliginin zorlugu (kaynana)

aygulhnm23

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2019
33
19
3
29
Merhaba bayanlar, ben yengemin ablasina gelin geldim gorucu usulu kaynanam begenmis aldi ama simdi yengem bizim tarafta anlasmazlik yasadigi zaman bani azarliyor demedigini birakmiyor aman ne bicim akrabalarin vardan basliyor gozuni kapatiyor agzini aciyor
Ben esimle cok iyi anlasyorum o da farkinda durumun ama kaynanam o kadar dedigini yaptiran biri ki bisey deyemiyor zaten de de demiyorum anne ogul iliskinisini bozmak veya esimi aramizda birakmak istemiyorum kaynanamlada diger vakitlerde cok cok guzel anlasyoruz ama yengemle konusdumu sikayet ettimi basliyor evde huzursuluk ben cevap verince daha beter seyler soyluyor o yuzden susuyorum artik ama coooook kiriliyorum
Boyle akraba evliligi yapipta zorlananlar varmi cok bunaldim artik biraz dertleselim

Gelin gelmek,almak vs.. Bilmiyorum..
Bu arada yenge ablası kim oluyor?
Yenge zaten akrabanız olmuyor. Amca karısı ve ya dayı karısının ablasi didinin didisi olmuş gibi
Ben mi anlamadım? Mesafe iyidir
Ayrıca esin bisey diyemiyormus,sen de demesin zaten anne ogul arası açılmasın diyorsun. Sen de bir garipsin.

Şu görücü usulünü çok saçma buluyorum. Koskoca yetişkin insanlar neden evlenmek için başkalarının seçtiği insanlarla olur. Kendiniz seçin kendiniz beğenin, anlaşırsanız da evlenin. Onun amcası bunun yengesi ötekinin bilmen nesi, karışık işler bunlar insanı yorar.

Merhaba bende akraba evliliği yapan biri olarak şunları söyleyebilirim en mantıklı davranış yengen konuşmaya başladığı anda o mekanı terk etmek ( bir bahaneyle) yada dinliyormuş gibi yapıp cevap vermemek... Ben şahsen öyle yapıyorum.

Nasıl yani kaynanam aldı , sanki kapıyı çaldı açtık beni aldı gittik gibi saçma bişey .
Akrabalık ilişkisinide çözemedim vallahi , yengenin ablasıdamı akraba .

Merhaba bayanlar, ben yengemin ablasina gelin geldim gorucu usulu kaynanam begenmis aldi ama simdi yengem bizim tarafta anlasmazlik yasadigi zaman bani azarliyor demedigini birakmiyor aman ne bicim akrabalarin vardan basliyor gozuni kapatiyor agzini aciyor
Ben esimle cok iyi anlasyorum o da farkinda durumun ama kaynanam o kadar dedigini yaptiran biri ki bisey deyemiyor zaten de de demiyorum anne ogul iliskinisini bozmak veya esimi aramizda birakmak istemiyorum kaynanamlada diger vakitlerde cok cok guzel anlasyoruz ama yengemle konusdumu sikayet ettimi basliyor evde huzursuluk ben cevap verince daha beter seyler soyluyor o yuzden susuyorum artik ama coooook kiriliyorum
Boyle akraba evliligi yapipta zorlananlar varmi cok bunaldim artik biraz dertleselim
Kan baginiz yok ki nasil akraba evliligi yapmis oluyorsunuz onu anlamadim
Ve kv beni begenmis aldi yazmissiniz kendiniz icin böyle seyler söylemeyin siz esya misiniz ki sizi alabiliyor ..?
Ve sadece tanidik evliligi degil yedi kat yabanci evliligindede sorunlar cikiyor bu tanidik evliligine has bisey degil .. burdaki konulari az cok okuyorsunuzdur hepsi yabanci kv sorunlarini anlatiyor .. önemli olan iyi Insanla karsilasmak .. Allah iyi insanlarla karsilastirsin

Nasıl yani kaynanam aldı , sanki kapıyı çaldı açtık beni aldı gittik gibi saçma bişey .
Akrabalık ilişkisinide çözemedim vallahi , yengenin ablasıdamı akraba .
Sizi alırken size sordumu yoksa öyle cat kapi gelip çantaya atıp kactimi?
Birde yenge ne yengesi?Amca eşi,dayı eşi,abi eşi?Ay ne çok kişiye yenge diyoruz ya yazarken fark ettim..

Tek ben mi takilcam acaba demiştim yalniz degilmisim devamini okuyamadım. Bu nasıl laf.

Merhaba bende akraba evliliği yapan biri olarak şunları söyleyebilirim en mantıklı davranış yengen konuşmaya başladığı anda o mekanı terk etmek ( bir bahaneyle) yada dinliyormuş gibi yapıp cevap vermemek... Ben şahsen öyle yapıyorum.
Ohh sonunda beni anlayam cikti suna buna takilmadan zaten umursamizliga saliyorum ama bir deil iki deil insani bunaltiyor

Yengenin ablasi kaynanan mi oluyor.

Eger oyleyse , yengen aslinda kocanin teyzesi.

Hic anlamam bu islerden.

Kaynana ile anlastiktan sonra sorun olmamali. Kimin ne konustugu onemli degil.
Evet yengem esimin teyzesi kaynanamlasa yengem dertlesmedigi zamanlar anlasyoruz onlarin konusmasindan rahatsizlik duymuyorum kaynanam yengemle konustuktan sonra bana soyleniyor surekli laf sokuyor fln bir iki keresinde cvp verdim daha beter seyler soyledi evdeki herkese beni kotu gosteriyor kusuyor konusmuyor ev onun beni disliyor resmen

Siz alınacak veya verilecek bir eşya değilsiniz.
Siz evlenmişsiniz, kimsenin sizi aldığı yok.

Back