akraba birliktelii

teşekürler yorum için kedi hem mantıkla hem kalbimle hareket etmeye calışıyorum bazen beceremiyorum bazıları bazı şeyleri bilmeden okadar kötü yorumlar yapmışki bi an keşke açmasaydım dedim ya

meraba cenebaz bendekide sorun sanırım bende ortada anormal bişe göremiyorum çünkü onu halaoğlu olarabk görmüorum
benneyaptımki

meraba cenebaz bendekide sorun sanırım bende ortada anormal bişe göremiyorum çünkü onu halaoğlu olarabk görmüorum
benneyaptımki

hayatım bir ilişki sadece bugünden oluşmaz
yarını da vardır bunun, bunu hiç düşünüyomusun ??? nolacak sonunda
asla cinsel anlamda bişey yaşamamış olabilirsiniz, ilerde yaşamıcakmısınız, öyle ya da böyle
her ilişkinin sonu evlenerek veya evlenmeyerek ilişki değil midir ? yani sonradan bişeyler yolunda gitmez ayrılınır, bu ayrı
ömür boyu sadece öpüşücez evlenmicez diyosan ilişkine devam et
ama bilimsel gerçek olan akraba evliliğinden olan çocukların akıbetini yadsıyamayız değil mi
daha çok küçüksün, bu yaşta herşey abartılır, bidaha kimseyi sevmem sanarsın
ama emin ol sonradan mantıklı bakmaya başlıyosun, şimdiden o mantığı biraz çalıştır, yarınını düşün, benden sana abla nasihatı

din ve hukuk buna izin veriyor mu ? -veriyor

Bitti ... şutarafagitti

ben din ve hukuktan bahsettim mi peki?CADIARZU
hayır.
bana göre tolare edilebilecek birşey olmadığını söyledim.
din ve hukuk benim kişisel düşüncelerimle ortaya çıkmıyor.
ya da din ve hukukun izin verdiği herşeye katılmam gerekmiyor değil mi??

büyük lokma yiyin büyük laf konusmayin sengözlerimebaksanab

en büyük konuşacağım konudur bu.
dünya üzerinde tek erkek benim kuzenim kalsa ve dünyanın soyunun devam etmesi bizim elimizde olsa dönüp de bakmam bakamam.
bana göre ağabeydir, kardeştir.
öyle bildim öyle yaşadım.

tekrar söylüyorum;
bana göre kuzen ilişkisi ne olursa olsun tolare edilebilecek birşey değil.

hee kuzenimle kendimi karı-koca olarak düşünememek ve bunu kimseyi aşağılamadan yazmak eksi rep sebebiyse buyurun.
üzgünüm sizin için kuzenden bana koca olur diyemeyeceğim..

Son düzenleme:
birde genetik benzerlik yok denmiş. ya arkadaşlar var. olmazmı.. dnalarda benzerlikler var. nede olsa ortak atalardan geliyorlar anne yada baba...
bu sakat çocuklar neden oluyor..genetik sorunları 2side taşıyorda ondan. anne ve baba. bunlar ikisindede olunca 2 katına çıkıyor, o sorun... anne ve babada görülmeyen bu rahatsızlık, çocukta çıkıyor...
ben karşıyım. benim kuzenlerim benim kardeşimdir. yok aynı karından doğması gerekiyormuşta..
peki o zaman baba aynı anne ayrı olanlar kardeş değil mi. nede olsa aynı karından doğmamışlar.kardeş elbette.
babamın kardeşi annemin kardeşi. genlere bakın. yokmu oluyor bu genler sanıyorsunuz... tamamen...
hayır...
dinde yasada doğal olması benim düşüncemi de asla değiştirmiyor... bana ters .o kadar..
teyzem benim anne yarım ya.. bundan ötesi var mı. annem 2ci annem.. onun oğlu ..düşünemiyorum bile...

anneleri babaları akraba olanlara soruyorum. onların evlendiği dönemde kadın-erkek ilişkileri bu kadar rahat mı yaşanıyormuş? zaten gördükleri karşı cins akrabaları oluyor.. e kime aşık olacak bu insan kaç tane kadın ya da erkek tanımış.. hala yada teyze dediğiniz birinin çocuğuyla evlenmek nasıl bir mantıktır benim aklım almıyor.
şimdi karşı cinsle olan ilişkiler gayet rahat yanlış anlamayın yatıp kalkmak değil söylemek istediğimn (konuyu başka yerlere çekmeye meraklı insanlar çok o yüzden yazıyorum bunu) ama ana babalarımızın devrine göre daha rahat konuşup iletişim kurabiliyoruz.. e erkek soyuna kıran mı girdi de akrabalara göz dikilioyr.

Sen burda haksızsın arkadaşım ne demek dudaklarımız birleşti.. sen bu kadar rahat davranırsan karşındaki erkeğin kendini tutması ne kadar kolay olabilir ki? Üstelik eskerden gelmiş..bence bir auroya girmişsiniz ikinizde. Allah tez zamanda gözleriniz açsın.. hayat i,nsana daha çok seçenekler sunuyor 40 yıl öncesine göre.. Lütfen iyi düşünüp taşınıp doğru olanı seçmeye çalışın..

umud ediyorumki dediğin gibi olur teşekür ediyorum ablacım tavsiyeniz içinakannehir

http://www.kadinlarkulubu.com/8881105-mesaj1.html
bakın bir arkadaşımızın güzel bir yazısı var..
enine boyuna tartışılması gereken bir konu,
hatta içimizde akraba evliliği yapmış arkadaşlarımızda
olabilir,lütfen kırıcı olmadan,konuyu dine bağlamadan
seviyeli bir şekilde tartışalım...bakın yıl 2009 ve hala tartıştığımız konu...
sevgiler...

Sülalemizde akraba evliliği hiç olmamış ve ben de akrabaya aşık olma durumunu anlayamayan birisi olarak, arkadaşa bu konuda 2 önerim olacak..Hoş, başka yolu da yok bence..

Aşkınızdan ölüyorsanız, herşeyi göze alarak, konuyu ailelere açmaktan başka çareniz yok..

Ya da bunun geçici bir heves olduğunu düşünyorsanız ve aileler asla onaylamaz diyorsanız, tez yoldan bitirin bu olayı..

Seçim sizin.

umud ediyorumki dediğin gibi olur teşekür ediyorum ablacım tavsiyeniz içinakannehir

rica ederim canım birçok konuda olduğu gibi bu konuda da umursamaz davranıyoruz malesef
düz mantık yürüt, bu insanla geleceğim var mı, yok
er geç ayrılmam gerekmeyecek mi, gerekecek
o halde işler büyümeden, içinden çıkılmaz hal almadan, kimse yıpranmadan bitsin...

ben bitiremem oda bırakmaz biz herşeyin farkındayız ama

benim çok yakın arkadaşımda halasının oğlunu seviyordu ilk başlarda oda aynı senin gibi kıorkuyordu ama svgi herşeyin önüne geçtii ve daha yeni evlendiler ve çoook mutluuu ... imkansız değill.. kardeş gibi büyürsen zordurr ama uzak şehirlerdesin diyelim ve yabancı gibi büyümüşsün... sevdikten sonra neden olmasınkii... dinde böyle birşey varsa var demektir..

bence zaten konunun dinle, ahlakla ve hukukla alakası yok. çünkü kuzenle evlilik dinen caiz , hukuken yasal.ayrıca ahlak dışı da değil.
bu tamamen kişilerin bakış açısına göre şekillenecek bir durum.
bana çok çok ters.
ama görüyorumki pek çok arkadaşıma göre de gayet normal.
ben yapmadım, yapmam. ama yapana da ters bakmam. kendi tercihidir.

yani bunlarda kuzen...
bizim teyze çocukları evlendi ikinci çocuk ne yazık ki sakat beyinden oda bir sürü testlerden geçtiği

halde ilk çocuktata hormon sorunu var, hayat zaten zor ve birde bu gibi durumlar, açıkca ben aşk uğruna

sakat çocuğum olmasını asla istemezdim her an göz önünde annem sakat olur dediğinde ona düşman

kesildiler şimdi ailecek herkes üzülüyor kızın annesi üzüntüden şeker hastası oldu.

sana söylenicek çok ŞEy varda söylemicem :) tartışma yaratmak seviyemi bozmak istemiyorum

ben bitiremem oda bırakmaz biz herşeyin farkındayız ama

bak canım o zaman sana diyecek tek lafım var,
bunun bilimsel açıklamasını yapmak bana düşmez belki ama bana cevap verdiğin dinlediğin için söylemeyi görev bildim
eminim okulda görmüşsündür hepimizin her özelliği genlerde taşınır, bazı genlerimizde de hastalık taşıyan bilgiler bulunur
bu gözle görülmese de bilgilerimizde bu zararlı genler taşınır ve akrabaların gen yapısı birbirine benzer
dolayısıyla sendeki bir zararlı genin akrabanda olması da kuvvetle muhtemeldir
ve bu beraberlikten doğan çocukların anne babada çekinik dahi olsa taşıdıkları zararlı genleri baskın olarak taşımaları ihtimali çok yüksektir
akraba olmayanların genleri birbirine benzemediği için bu ihtimal daha düşüktür

bunları bil, sonra kendi kararını kendin ver canım
verdiğin karar bir insanın ya da belki doğuracağın bütün çocukların hayatını karartabilir :çok üzgünüm:

Bilmiyorum,hiç bilmiyorum...
Gerçekten hiç aklım almıyor..
Benim ailemde kuzen=kardeş değildir..
Hemen hepimiz aynı şehirde olmamıza rağmen kardeş gibi değil de arkadaş gibi büyütüldük.Birbirimize dertlerimizi,sevinçlerimizi anlattık. Aşklarımızı,acılarımızı paylaştık,güldük de ağladık da.. Sabahlara kadar içtiğimizi bilirim.. Ama hiç bir zaman o olmadıysa sen ol,bak yalnızım benim ol gözüyle bakmadık..
Sizin durumunuz çok ilginç bence.. Biraz boşluktan bu hisleri duyuyormuşsunuz gibi geldi bana
...

Ben de fikrimi belirtmek istiyorum.

Benım annemle babam üvey kardeş çocukları, yanı akraba evliliği...
Ben bakar mıyım bole bır durumda hayır...
Ha olmadı mı isteyen oldu...
Teyzem, annemin amcası düşünmediler mı benı oğullarına düşündüler...
Ben ne dedım...
yok ben onu hep bir ağabey oalrak gördüm ve bırakın öyle kalsın...
Ama bakın burada bir fark var o benım kardesım degıl ben ole gordum, tamamen bakıs acısı bana gore

kuzen kardes degıldır
kuzen kardes olsaydı adı kuzen degıl kardes olurdu

tamamen tercıh meselesi bana gore
dıleyen evlenebılır...
yorumlar cok rencıde edıcı...

kızlar bu mevzu dini veya hukuki yönüyle değerlendirilecek bir mevzu değil
bu bilimsel yönüyle değerlendirilmesi gereken bir mevzu
lütfen din/hukuk hoş görüyorsa falan demeyin, dinin/hukukun hoşgördüğü de yok hoşgörmediği de
din veya hukuk kanserojen madde içeren ürünler kullanmayın da demiyor ama kullanmıyoruz değil mi
ayrıca tercih meselesi denecek kadar basit bir mevzu da değil
cahilliğimiz yüzünden ömrü boyunca yatalak yaşayan veya özürlü veya gelişim bozukluğu olan çocuklar dünyaya geliyor
bunların vebalini kim çekecek ???

bencede bazıları kendini göstermek adına çok kırıcı yorumlar yapıyor
yazıcaksan mantıklı bişe yazda okuayalım hı doğru SÖylüyor bak diyelim
yada hiç yazma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…