akraba birliktelii

bu kuzenlerde o evliliğin aşkın meyveleri oluyo şikerim...zemuszemus

ya o değilde benim şimdi aklıma geldi benim annemle babamda kardeş çocukları, hala dayı çocukları oluo hattakaydirigubbakcemile3 ya deminden beri ne konuşuorum anca aklıma geldikaydirigubbakcemile3

wala bizde bi sakatlık yok çokşükür (ben 10 aylığım okdar oda rahatsızlık sayılmaz dimikaydirigubbakcemile3), 30 yıllık ewliler boşanma gibi durumlarıda olmadı çok şükür, gül gibi geçinioruz ailecek, ne bilim yaa düşünün aklıma bile gelmdi şimdiye kadar kardeş çocukları olduğu..

göreceli görecelii bide kimisine göre normal tabi :1closedeyes:

benim düşüncelerim bunlar..

böle bi durum için ne aa çok normal herkes akrabasıyla ewlensin tabi derim nede çok anormal.. ensest we sapıklık gibi yakıştırma ise hiç yapmam, ağır kaçır bence:umursamaz: dediğim gibi kişisel we ailesel durumlara göre farklılık gösterir, herkesin yetişme tarzı farklı..

akrabasıyla ewlenip mutluluk örneği olan insanlarada, we bu duruma aa ne ayıp demeyenlerede "mide bulandırıcı we özendirici" gözüyle hiç bakmam:1closedeyes:

önemli olan mutlu olmak, doğru insanı bulmak, teyze çocuğuysa teyze çocuğu, komşu oğluysa komşu oğlu, 2sokak aşağıdaki adamsada o...

herkes mutlu olsun huzurlu olsun a.s.

mutluluklar canim benim :1hug:

mutluluk dileyen herkese çooooook teşekkür ederim,
insan kiminle,nerde ,nasıl mutlu olacağını az çok anlar,
mutluluk kapınıza kadar gelmişse fazla kılını,çöpünü aramayın,
açın kapıyı girsin içeri,
kolay bulunmuyor,kolay olunmuyor mutlu.
gönül eğitim falan dinlemiyorkaydirigubbakcemile3
ben kolej mezunuyum,aptallıkla mı kazandım okudum o okulu,
doktor babam ,ebe annem yeteri kadar eğitemedi mi beni,
o okul bana 7 yıl hiç mi birşey vermedi,
paşa gönlüm böyle istedi,kader bana bunu uygun gördü,
beyin ayrı,kalp ayrı çalışır.
seven herkese mutluluklar...a.s.

sizin konunuz olmadıgı için sizi elestiremeyiz yada dogru veya yanlıs yapmısınız diyemeyiz ayrıca aile büyüklerinin mesleği ile ben bir alaka kuramadım heleki kolej mezunu olmanızla ne alakadır acaba?
tarzınızda direkt akraba evliliğini dogru bulmayanlara yönelik ama sizin yapmıs oldugunuz size göre dogru bana göre hala yanlıs lütfen özendirici olmayalım herkes sizin kadar sanslı olmayabilir

özenme kısmını ilk mesajda yazdım,
doğru bişey diyemem herkes yapsın diyemem dedim,
dikkat edelim,
eleştri yapılırken bu konu hep kırsal kesimle,eğitimsizlikle bağdaştırılmıyor mu,
ayrı konuları mı okuyoruz biz anlayamadım,
sabahın dörtbuçuğunda reklam olsun diye yazmadım
...

sizin açınızdan yanlış olabilir,
benim açımdan doğru,
herkes için doğru olmaz tabii ki,doğru da demedim zaten
yani ben yazdım diye millet özenip yarın kuzenlerinin kucağına atmayacak kendini herhalde...

kimse bu konuyu kırsal kesim olarak elestirmedi siz baska konudasınız sanırım
ayrıca sizin cevrimdısı oldugunuz zamandada biz bu konudaydık

kaydirigubbakcemile3 neyse ben yatıyorum,
aynı konuda olduğumuza eminim,
çevrimdışı olayı espriydi,oruç konusunda çevrimdışıyım,konuyla alakası olmasa da,
bu konu bitmez,hayatımla ilgili bir konuda ,
kimseyle ağız dalaşına girmem.
yine yazıyorum,
herkes yapsın demedim demem,
ben kardeşimden başka kimseyle kardeş gibi falan büyümedim,
kardeş gibi de görmedim o yüzden,
aynı karından çıkmayan kişi benim nereye kadar kardeşim olabilir.
herkes ne biliyorsa onu yapsın...

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis​

benim annemle babamda teyze cocukları.anneme diyorum birbirinize o gözle nasıl baktınız diye.cocuktuk asık olduk büyüyünce aklım basıma geldi ama o zamanda vazgecemedim seviyordum diyor..evlendiklerinde korkmuslar evlatlarımız sakat olur mu diye.annem 9 aylık hamilelik korkudan bana 9 yıl gibi geldi der hep.annem diyorki ayrıca su sorunda var;babanla tartıssak dertlesmek için ablama anlatırdım oda hemen anneme anlatırdı,annemde dayanamaz hemen babanneni arardı.dünürlerde kardes olunca olaya herkes dahil olurdu.hiç iyi bisey degil der.anneme görede yanlıs akraba evliligi ama onlar evlenmiş.kendimi kuzenimle düsündümde bi an aman allahım kabus akannehir asla olacak iş degil.benden 3 yas büyük olmasına ragmen abi dedigim kuzenime nasıl o gözle bakılırki.

ben uyuyamayacağım galiba,
hangi dilden yazsam anlamadım,
konu da sapıyor,saptı zaten,
kardeş kelimesi köken olarak karındaştan gelir,
aynı karından çıkan manasında.
ben kardeşimden başka kardeş bilmem,
hiçbir kuzenimle ya da konu komşunun çocuğuyla ,
ayy onlar kardeş,ne yaparlarsa yapsınlar falan diye bişey de yaşamadım,
ne yani diyelim ki benden büyük ya da yaşıtım bir kuzenim var,
misafirliğe geldiler ya da gittik,
bizi ayy onlar kardeş diye beraber yatıracaklar ,
babam ne yapardı adamı var ya ...
kardeşim kardeştir,mecbur kalınca aynı yatakta yatarım,
ama herhangi bir akrabamla aynı yatakta yattığım olmamıştır.
dolaysıyla da kimseyle kardeş gibi falan büyümedim,hep mesafe vardı,olmalıydı,
fazla içli dışlı olmadım,
sonuçta tam oldum gerçi içli dışlı,kaydirigubbakcemile3
yani durum bu bana göre,
bu devirde baba kızına baba gibi bakmıyor,başkasına ben neden kardeş gözüyle bakayım ya...

bu devirde baba kızına baba gibi bakmıyor,başkasına ben neden kardeş gözüyle bakayım ya..

bu söz cok yanlıs olmus sayın marul.hemde cooook lmaz:

kardes gibi görmemek akraba evliligi yapmaya bi sebep olamaz bence.kardes gibi büyünmesede aynı kan tasınıyor.kuzenini 10 yıl bile görmesen aradan gecen zaman kan bağını koparıyor mu?bence asla..

bence sizin hangi dilde yazdıgınız önemli değilde uslubunuzu değiştirin lütfen !!!
sizin karsınızda kardesiniz yok ayrıca bana türkçe dersi vermek size düşmedi!!!
beni sizin uykunuz ilgilendirmez gidin yatın niye bu kadar kendinizi ifade etme duygusu anlamadım madem size göre dogru neden bu kabul ettirme kaygısı? kalkmıs bana dilbilgisi dersi veriyorsunuz ne haddinize anlamadım?
toplumun büyük cogunluguna yanlıs gelen belkide uygun görmedikleri bir konuyu sizin bu uslupla anlatmanız banada anlamsız cephe alarak satasmanız cok itici geldi ben sizin muhatabınız değilim hanımefendi lütfen bana cevap yazmayınız !!!
bu konuda kimseyle tartısmak istemiyorum ,konu sahibi arkadas fikrimizi sormus bende cevap verdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…