akraba birliktelii

sinirlerim bozuldu lütfen konu ilgili kimse kapatılsın kendini bilmezler konuyu sapıttırdı ve kendi seviyelerine düşürdü

ooo,şeker şeymi... bakın bir yazıyla nasıl kişilikler ortaya çıktı... çok ilginç. o yumruğu görmemiş olayım. ben sadece düşüncemi yazdım. ama böyle saldırıya gerek yok
dengesizde diyemezsin bana .hakaret edemezsin..kendine gel hemen..

sana brda saygı duyuluyor yorum yapılıyor ama senin üslubuna bakılırsa sana yazılanlara yazık

[/burada akraba evliligine karsi gelipte konu sahibini yereden yere vuran bizler ayni bizler degilmiyiz her hafta dört gözle aski mumnu dizisini bekleyen ve ayni bizler degilmiyiz nihal ile behlül beraber olmali diyen???

o diziyi hiç izlemedim

Ayrıca burası maç sahası değil kaydirigubbakcemile
Kimse kişiyi tutmuyor,düşünceleri tutuyor sadece...
Bu durumda olumlu yazanlar sizin yanınızda,olumsuz yazanlar size karşı gibi görmeyin lütfen konu sahibi!!!:1closedeyes:

Bence bu konuya burada çözüm arayacağına ciddiysen duygularında bu duruma ailene aç aileler en doğru olanı sana söyleyecektir.Zaten biz ne desek ailen onay vermezse boş

Son düzenleme:
evet bir konunun daha sonuna geldik, saygı sınırları aşıldı yine
yine hoşumuza gitmeyen yorumlar polemiklikle, dengesizlikle suçlandı, yine amaçtan saptık
yine hiç yakışmadı lmaz:
burda yorum yazıyorsak bazı yanlışları düzeltmek, kardeş yaşında birine doğrular göstermek içindi
ama kardeşim sen de kardeş gibi saygılı olmayı bileceksin lmaz:

Arkadaşlar lütfen sınırları zorlamayın,
böyle bir konuda her türlü fikre saygı duymak zorundayız...
kullandığımız kelimelere dikkat edelim,
böyle devam ederseniz,artık biliyorsunuz sonuçta neler olduğunu...
hadi arkadaşlar ,bakın genç kızlarımız var,bekarlar var,
hatta çocuk yaştakiler bile okuyor,
yapıcı olalım lütfen...olumlu ve doğru bilgilendirelim ...
sevgiler...

arkadaşlar size ters gelebilir ama bu arkadaşımızın yaptığı hiçbir şekilde bir suç veya hata değil sevdiyse bırakın istediği gibi davransın
çocukların sakat olma meselesine gelince bu sadece anne ve babada bu genler varsa olur ve yapılan istatistiklere göre sakat doğum oranı akraba evlilikleri ile normal evliliklerde eşit oranda yani akraba evliliğinde illa sakat olacak diye bir olay yok bizim tanıdığımızın 3 çoçuğunun 3 de sakattı ve bırakın akraba olmayı aynı memleketten bile değildi şimdi bunları neye dayanarak söylüyorsun derseniz ben bir biyologum ve bu konularda araştırmalar yaptım

Ya arkadaşlar siz niye böyle gereksiz polemiklere giriyorsunuz?. Herkesin kendi kararı fikrini söylersin olur biter. Burada ağız dalaşına girmeniz hiç hoş değil!!

yazmicam yazmicam diyorum ,dayanamiyorum

son kez söylüyorum kuzen evliliklerine ikide bir ensestdir deyip durmayin

burda kuzenleriyle evli insanlara hic mi sayginiz yok sizin ?

ne demek yani sapikca bir iliski icindemidirler yani

ise dini karistirmak istemiyorum simdi

hala ensest ve igrenc demeye devam eden olursa feci kalbini kirarim !

ama sunu diyebilirsiniz ,yapmayin sakat ve riskli dogum ortaya cikariyor diye

ama yukardakini demeye hic birinizin hakki YOK !

akraba evliliklerini onaylamam...
doğru bulmam, hiçbir zaman da bulmayacağım...,
bile bile ladestir bana göre...
ama;
çok fazla aşşağılayıcı yorum yapılmış...bu kadarına da gerek yok...
hepimizin unuttuğu şey burada yazılanların kimsenin kararını %100 değiştirmeyeceği...
konu sahibi kuzenini sevmekten vaz geçmeyecek...
he geçmeyecekse konuyu niye açtı, belki olumlu bişeyler duyarım diye açtı...ama duymayavak tabiki...en azında çoğunluktan duymayacak...
ve; konu sahibi de eğer haklısın duymak için konu açtıysanız üzgünüz...sadece işinize gelen cevaplara teşekkür ederim ablacığım demek de hiç hoş değil...eğer tartışıyorsak karşı fikre de saygı çerçevesinde cevap verin...insanlar, beğenin ya da beğenmeyin sizi dikkate alıp cevap veriyorlar...

biz illa olacak demiyoruz.ama riskin akraba evliliklerinde daha fazla olduğunu belirtiyoruz.

:1shok: bir biyolog bunu nasıl söyler :1shok:
lütfen o istatistiği gösterin, lütfen tam bilmeden konuşmayın

çok yanlış çoook yasakkelime

yazmicam yazmicam diyorum ,dayanamiyorum

ben diyorum ensesttir.. geçmişte hatalar yapılmış olmasını burda örf bas edecek değiliz! hata hatadır. akraba evliliği yanlıştır. benim fikrimde zikrimde bu buyur kır kalbimi kırabiliyorsan

he bişey daha...
ben kızıma o senin kuzenin kardeşin deyip ne aynı yatakta yatmalarına izin veririm, ne de tatile gönderirim...
evet kardeştir ama o kadar da değil...

Akraba evliliğine bende sıcak bakmıyorum.Ben akrabayla evlenmeyi hep çok itici buldum ve kardeşimin veya kızımında bu tarz evlilik yapmasını onaylamam.Ama burda çok önemli bir nokta var,akraba evliliği ensest ilişki asla! değildir.Eğer dinimiz bu konuda izin veriyorsa,kanunlar izin veriyorsa bu sadece kişinin kendi tercihine kalmıştır.Mesela benim tercihim asla olmaması.Etrafımda 2 arkadaşım var biri teyze çocukları,diğer arkadaşım hala dayı çocukları eşleriyle.İkisininde 2 şer tane gayet sağlıklı evlatları var.İllaki akraba evliliğiolunca sakat olur diye bişey yok ama tabi risk daha yüksek olabilir.Ayrıca ailelein akraba olması aile huzurunada olumsuz yansıyabilir,bunlara katılıyorum.Ama asla yok sapıklık yok ensest ilişki yok kardeşim o benim,kuzenden kardeş falan olmaz birkere,bunlara katılmıyorum..Olmazsa iyi olur ama kişinin tercihine görede olabilir akraba evliliği.Yani kişiye göre değişen esnek bir konu bu,fazla abartmış arkadaşlar bence..

ınsanlar birçok kalıtsal hastalığın genini taşır. Normal aile yapısında da hamilelikte çocuğun hastalıklı doğma olasılığı %25, taşıyıcı olma olasılığı %50, genin bozuk kopyasını hiç almamış olma olasılığı ise %25'tir. Akraba evliliklerinde aynı soydan geldikleri için anne ve babanın aynı genin bozuk kopyasını taşıma, yani hastalığın taşıyıcısı olma olasılığı çok yüksek olduğundan çocuklarında hastalıkların oluşma şansı çok daha fazladır.

ışte akraba ile evlenme, zararlı baskın ve çekinik genlerin üst üste gelerek frekanslarının çakışması sonucu ortaya çıkma ihtimalini artırdığından genetik hastalıkların görülmesine yol açabilmektedir. Bunların çocukta görülmesi için ana ve babanın her ikisinin de en az bir zararlı çekinik gene sahip olması gerekir. , mavi göz renginin çekinik genleri, hem anneden hem babadan gelirse, çocuk mavi gözlü olacaktır. Dolayısı ile akraba evliliklerinde aynı gen yapısına sahip olan ailede , zararlı (resesif) genlerin birbirleriyle karşılaşma olasılığı fazla olacaktır. Akraba ile evlenme, kalıtımla geçen hastalıkların bulunduğu ailelerde bu yönden sakıncalıdır. Böyle durumlarda bazı çekinik genler çakışabilecek ve böylelikle hasta çocukların doğma ihtimali artacaktır. Hastalığın çıkması, iki resesif genin karşılık olarak bir araya gelmesi demektir. Bilindiği üzere resesif genler hastalık taşıyan genlerdir.

Ailede genetik dağılım ,erkek ve kız kardeşlerde, genellikle genlerin yarısı birbirinin aynıdır. Gen ortaklarının oranları, akrabalık uzaklaştıkça küçülür. Torunlar, dede ve ninelerin dörtte bir genine sahiptir. Yeğenlerin genleri ise, genellikle amca ve halalarının, dayı ve teyzelerinin dörtte bir genine eşittir. Daha uzak akrabalıklarda bu oran, kardeş çocuklarında olduğu gibi sekizde bire düşmektedir

Son düzenleyen: Moderatör:

ben diyorum ensesttir.. geçmişte hatalar yapılmış olmasını burda örf bas edecek değiliz! hata hatadır. akraba evliliği yanlıştır. benim fikrimde zikrimde bu buyur kır kalbimi kırabiliyorsan

ensest mi:1shok::1shok:yok artik bu konuyu yine enseste bagladiniz ya helal olsun sizevereliniortak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…