AKP'nin kurucusundan itiraf: Cemaat'i Emniyet'e askere ve MİT'e karşı biz yerleştirdi

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
cemaati-emniyete-askere-ve-mite-karsi-biz-yerlestirdik-0308141200_m.jpg

AKP'nin kurucusundan itiraf: Cemaat'i Emniyet'e askere ve MİT'e karşı biz yerleştirdik

03.08.2014 12:36
Karakter boyutu :
font_02.gif
font_04.gif

AKP'nin Kurucu isimlerinden Mir Dengir Mehmet Fırat Bugün gazetesine verdiği röportajda çarpıcı itiraflarda bulundu. Hükümet-Cemaat kavgasını yorumlayan Fıray Hükümetin de Cemaatin de masum olmadığını söylerken, Cemaat'i Emniyet istihbarat'a TSK ve MİT'e karşı Hükümet'in yerleştirdiğini söyledi.
İşte Fırat'ın söyleşisinden o bölüm:
"İlk yıllarda Sayın Başbakan, “Bürokratik devletten, demokratik devlete geçeceğiz” demiştir. Bu süreci aşabilmenin kolay bir yöntemi yoktu. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara geldiğinde birçok tehdit aldı. Yeni bir anayasa çalışması yapıldığında, AB’ye tam üyelik için imzalara atıldığında, bunlardan vazgeçilmesi için bunlardan vazgeçmesi talepleri iletildi. Bu olmadığı takdirde, partinin kapatılacağı söylendi bize.
*Askerler tarafından mı?
Askerlerdi; ama bugünkü bir bakanımız tarafından bize iletilmişti. Bunu Başbakan’a götürdüm. “Böyle saçmalık mı olur? Bizi niye kapatsınlar?” dedi. Aynı kararlılıkla devam ettik; ama çok kısa süre sonra kapatma davası geldi. Kuyruğu zor kurtardık! Bir mücadele gerekiyordu ve bunu hukuk içinde yapabilmek pek mümkün değildi. Çünkü karşınızdaki, hukuki bir yapılanma değildi. Bir altyapı hazırlanmaya başladı.
*Nasıl bir altyapı?
Polis istihbarat biriminin güçlendirilmesi… MİT o gün askerin denetimi altındaydı. Sivil iktidarla hiçbir ilişkisi yoktu. Emniyet içinde bir istihbarat örgütünün hem hukuken, hem personel olarak güçlendirilmesi hedeflendi. O mekanizmanın aynı ideolojiyi, aynı inancı paylaşan insanlardan oluşmasının doğru olmadığı kanısındaydım. Sayın Başbakan’a, bunun yarın komplikasyonlar yaratacağını söylediğimde, “Kıblemizin aynı olduğu insanlardan bize zarar gelmez” demişti. O gün destek verilen kişilerle, bugün düşmanlık seviyesinde, hukuk dışı bir mücadele içine giriliyor. Bu insanları atayan, Başbakan’ın ifade ettiği gibi, Pennsylvania değil! Üçlü kararnameyle yapılan o atamalarda İçişleri Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın imzaları var.
Artı, Ceza Kanunu’nda yapılan değişikliklerle, bilinçli olarak, hukukun dışında teknik takip, ortam dinlemesi gibi imkânlar verilmiştir. Buna da karşı çıktım. Topluma ve bize zarar vereceğini söyledim. Ama dinletemedim. Türkiye öyle bir hal aldı ki, sokaktaki ayakkabı boyacısı bile devletin kendisini dinlediği korkusuna kapıldı. Büyük Birader’in (Big Brother) sizi dinlediği korkusu var ise o korku yeter!
*Büyük Birader’den kastınız, Hizmet Hareketi mi?
İkisi de masum değil aslında. Cemaat’e mensup polisler, Emniyet’in önemli birimlerinde bir hâkimiyet sağladılar, bu doğru. Ama oraya yerleştiren, üçlü kararname; Pennsylvania değil. Kanunlar da Pennsylvania’da değil, Meclis’te çıkarılır. Çünkü orada hukukun ihlal edilerek, denetlenemeyecek yetkilerin verilmesi, Meclis’ten geçti. Belki ben de oy vermişimdir, bilmiyorum! Ama o zaman bunun yanlış olduğunu ifade ettim.
Odatv.com

http://odatv.com/n.php?n=cemaati-emniyete-askere-ve-mite-karsi-biz-yerlestirdik-0308141200

etmesine gerek yoktu zaten görünen köy kılavuz istemez.çıkarlar ters düşünce birbirlerini gagalamaya başladılar :9:

Biliyoduk anam zaten, bize bilmedigimiz itiraflarla gel beyefendi :ssz:

etmesine gerek yoktu zaten görünen köy kılavuz istemez.çıkarlar ters düşünce birbirlerini gagalamaya başladılar :9:

gagalamak demişken senin kuşta pek şirindi avatarda..:9:
allah aklı fikirversin bunlara..:ssz:

biz biliyoruz da birilerinin erdoğana ve çevresine hatırlatması işe yarayabilir:1:
ama işlerine gelmez tabii ki:27:

Eskiden canķuşuydu recep tayibin simdi kesin paralelci olur mir firat.

Yillar sonra oyle itiraflar gelecekki.Ozaman da biz bunlari zaten biliyorduk diyecegiz.Simdi kıs uykusuna devam Turkiye.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

gagalamak demişken senin kuşta pek şirindi avatarda..:9:
allah aklı fikirversin bunlara..:ssz:

evet tatlım bizimki bile böyle gagalamıyor avatarımı değişemiyorum evde pc de tuş bozuk böle kaldı :9: yine yapcam sora..

Allah akıl vermiş bunlara da istediği yönde kullanıyorlar.

Bu insanları atayan, Başbakan’ın ifade ettiği gibi, Pennsylvania değil! Üçlü kararnameyle yapılan o atamalarda İçişleri Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın imzaları var.

Ama oraya yerleştiren, üçlü kararname; Pennsylvania değil. Kanunlar da Pennsylvania’da değil, Meclis’te çıkarılır. Çünkü orada hukukun ihlal edilerek, denetlenemeyecek yetkilerin verilmesi, Meclis’ten geçti.

Mehmet Altan;
Başbakan, 15 Temmuz 2008: ''Evet Ergenekon'un savcısıyım''
Başbakan 7 Mart 2014: ''Ergenekon ve Balyoz'da bir katakulli olduğu çok açık"
http://nediyor.com/tweet/MehmetAltanFan/442324456284110848/

''Haliç'te Yaşayan Simonlar- Hanefi Avcı'' kitabında devlet, paralel ilşkisini okuduğum günden itibaren mercek altına aldım kendi çapımda.
Hanefi avcı itiraf niteliğindeki kitabının ardından tutuklandı. Ali Fuat Yılmazer ve Dengir Mir Mehmet Fırat'ın itirafları da bu ilişkiyi doğruluyor.

Her şey bu kadar açık olduğu halde, nasıl oluyor da Recep Tayyip Erdoğan en popüler aday olma özelliğini sürdürebiliyor?
Aslında bunun da yanıtı gayet açık. Devlet imkanlarını kullanarak girdiği yarışların start noktası çok ilerde.
Toplumsal bilincimiz geliştikçe daha isabetli tercihler yapacağız İnşallah.

Zaten ihanet olmasaydı biz gülencilerin gerçek yüzünü göremezdik ama çoğunluk mhpli bnm çevremdeki gülenciler

Nasip et ya Rabbimm 👪

Back