AKP'lilerin yüzde 10'u, MHP'lilerin yüzde 70'i "Evet" demiyor; evet oyları 45-47 bandında

Umarım Barzaniye "ileri görüşlü" derken ve Pkk'lıların hayır diyeceğini ifade ederken, Barzani'nin hiçbir zaman Pkk'ya terörist demediğini de biliyorsunuzdur :)

Bu oyun daha önceki referadum da da oynanmıştı. Parti kapatmanın Anayasa Mahkemesi'nden alınması üzerine Anayasa değişikliği için referendum yapılmıştı. Yine HADEP hayır propagandası yapıyordu. Ama sonuçta güneydoğu illerinden müthiş bir evet oyu çıkmıştı. Binaaleyn bunların hepsi bir oyun. Ama daha kötüsü bu oyunu göremeyen insanlar yaşıyor bu ülkede.

HDP öyle büyük hatalar yaptı ki; şimdi hapishanede ve açlık grevi falan bence bunlar da, Evet'i sabote etmek için, ellerinden geleni içerde de yapıyorlar.
Ama görücez milletin kararını.

HDP öyle büyük hatalar yaptı ki; şimdi hapishanede ve açlık grevi falan bence bunlar da, Evet'i sabote etmek için, ellerinden geleni içerde de yapıyorlar.
Ama görücez milletin kararını.
sıkışınca hdp yi kulanmayın ya yeter

onu hep pkk kullanıyor.
bakın hdp evet diyor aman siz hayır deyin
olur mu hdp hayır diyor siz evet deyin yani argüman bumu?
demek ki ülkenin geleceği hdp ye bağlı olur mu böyle bir saçmalık

Hdp klasik yem her secim hdp ile ilgili bir sehir efsanesi dolasiyor:)) yok anlasti baskan yapacak, yok evet diyor ulkeyi bolecek, yok hayir diyor ulkeyi bolecek. Umursama, kulak arkasi et:)

sonuçta siyasi argüman bu.
kimi akp diyorsa hayır demeliyiz diyor, kimi hdp, kimi chp.
genel tavır böyle.
şurada bile amma uzun yazdın, özet geç diyen bir milletiz biz.
o kadar maddeyi kim okur, kim araştırır. hiç kimse.
o yüzden siyasi argümanlar bu kadar.

bu arada oyum, EVET.

Hdp klasik yem her secim hdp ile ilgili bir sehir efsanesi dolasiyor:)) yok anlasti baskan yapacak, yok evet diyor ulkeyi bolecek, yok hayir diyor ulkeyi bolecek.
insanların algıları nasıl yönlendiriliyor bazen şaşırıyorum

oyun ne olursa olsun arkadaşım önemli olan kendi özgür iradenle araştırıp inanıp oyunu vermendir
demokrasi budur değil mi ama hdp sadece isimde var şuan kimse yok
hayalettende korkulmaz ki

oyun ne olursa olsun arkadaşım önemli olan kendi özgür iradenle araştırıp inanıp oyunu vermendir
elimden geldiğince araştırıyorum ama çok da anlamıyorum açıkçası bu işlerden.
sosyal medyada bu işlerle ilgilenen kişilerin yazılarını takip ediyorum.
kendimce eksik veya yanlış bulduğum yerler oluyor.
ama bunu "tek adamlık"a bağlayacak bir durum da görmedim açıkçası.

özellikle 1923 den bu yana rejimin darbelerle sekteye uğradığını, askeri vesayetin bize yaşattıklarını, demokrasinin aslında varolmadığını sadece kılıf olduğunu anlayınca, bir de bunu denemek lazım diye düşünüyorum.

Bi bitmediniz ya. Sıktınız vallahi artık. İşinize geldimi çözüm süreci dersiniz ve kürtleri en iyi siz savunur oy toplamaya çalışırsınız. İşinize gelmedimi anında terörist ilan edersiniz. Fetö fetö diye yıllarca bağıran insanları linç ettiniz. Ama çıkarlarınız uyuşmadığında bu kalleşleri yerden yere yine siz vurursunuz. Hiç biriniz de sormadı kendine yolsuzluk operasyonlarını ortaya fetöcüler çıkardı demekki bir zamanlar iş birliği içindelermiş ki biliyorlarmış diye. Hiç biriniz sormadı devletin çaycısına kadar fetö ile dolan pislikler çok kolay bir şekilde devletin yaptığı yolsuzlukları da ortaya çıkarabilirmiş demek ki diye. Her zaman siz KANDIRILDINIZ. Sizin yerinizde olsaydım yıllarca başınızdaki kişi hoca efendi artık gel dediğinde şak şakçılık yapsaydım kandırıldım demeye utanırdım. Neyse ki çok şükür yanlışa her zaman yanlış deyip kimsenin peşinden sürüklenmedim.. Benim için o şahıs biz zamanda Hoca Efendi değil Her zaman Fetö idi. Dönüp bir geçmişine bakmalı insan konuşmadan önce

ben başkanlığın bizim ülkemizde sağlıklı işleyebileceğine inanmıyorum
bizdeki başkanlık irandaki ıraktaki libyadaki başkanlık sistemine daha yakın olur
parlementer sistemin işletilemediği bir ülkede başkanlık diktatörlüğün kapısını açar
bende kendimce hayır diyeceğim
umarım insanlık kazanır

siz derken geçmişteki siyasiler de dahil mi? ve biz bizsek siz kimsiniz?

fetö akp den önce de vardı. hatta benim bildiğim ve okuduğum kadarıyla özal ve demirel döneminde de siyasi kadrolarda gayet aktiftiler. süleyman demirel'e nurlu süleyman diyenler de nurcular yani fetöcülerdi. ecevite destek olan da onlardı. hatta kabul edin veya etmeyin, bu ülkede süregelen asker kanadının baskısını kıran da fetö oldu, kendilerine hareket alanı açmak için.
sizin nitelendirdiğiniz "biz" bunu halk için yaptılar sandık ve evet aldatıldık, tıpkı vatanı savunması gereken askerlerin namluyu sürekli halka yöneltmesinde olduğu gibi, tıpkı halka hizmet etmesi gereken siyasilerin asker ve dış güçler karşısında el pençe divan durması gibi. sürekli vaadlerle, seçimlerle "biz yani halk aldatılıyoruz" sonuçta bu çarkın dişlilerini kırmak için bir LİDER çıktı ve ona güveniyoruz. inşallah yine aldatılmayız.

Şahsen ben bu kadar çok KANDIRILAN bir kimsenin Başkan olmasını istemiyorum. Sonra bir gün Ben başkanlık istememiştim yanımdakiler Fetöcüymiş bu önergeyi Mhp sundu onlarda Fetöcüymüş yine bir paralel yapı girmiş aramıza falan diyebilme ihtimalinden de korkmuyor değilim

gül canım, geç yaşlanırsın.

u
insanların algıları nasıl yönlendiriliyor bazen şaşırıyorum

Yav ne algisi VEdeBU, insanlar okudugunu anlamiyor ciddi sekilde:) OECD nin yetiskinlerle ilgili bir analizi vardi.https://www.oecd.org/skills/piaac/Skills-Matter-Turkey.pdf

Bak bu. yapilan beceri arastirmasinda, Turkiye yetiskinlerinin, 1948-1998 arasinda doganlar % 45.7'si resmen okudugunu anlamiyor. OECD ortalamasi %18.9'mus. Anlayacagin algi falan yok, algi oyunu yapmak icin de okudugunu anlamak lazim:)) 35 ulke icinde sonuncudan bir onceki olmusuz:)))
Cocuklarimiz okudugunu anlamiyor diye yakiniyorduk, megerse yetiskinlerde durum daha da vahimmis.

Bak boyle demisler!

"at level 1 in literacy, adults can read brief texts on familiar topics and locate a single piece of specific information identical in form to information in the question or directive."

Son düzenleme:
Aynen katiliyorum bu durumda x parti y parti olsa kendileride aman canim kandirilmislar nolcak deyip gecerlerdi sanki:)

Fetönün Akp'den önce olması Akp'nin ona açmış olduğu yolların olmadığı anlamına gelmez bu bir. İkincisi ise yapılan bu kadar yolsuzluktan habersiz olmak 15 yıldır , sürekli kandırılmak, sürekli birilerinin oyununa gelmek bir LİDERLİK özelliği değildir. Biz halk olarak aldatılmayı tercih etmiyorsak yanlışa yanlış demeliyiz. Yani bir iktidarın içerisine bu kadar hain girmişse dur kardeşim biz sana güvendik bunlar olmasın istedik sen demek ki bir yerde bir yanlış yapmışsın deyip yönetimi başka kişilere devrettirmek gerektiğinin de bilincinde olalım ki Kandırılmayalım . Bir iktidarın yönetiminde bu kadar vahim bir durum olmuş ise biz bu kişiyi Lider ilan ediyorsak yanlışlar her zaman olmaya devam edecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…