Akne

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
Akne

Yüz, omuzlar, sırt ve göğüsteki yağ bezleriyle ilgili kronik bir deri hastalığıdır. En çok 14-20 yaşlar arasında görülür ve bu hastalığın tipik belirtileri olan siyah noktalar, genellikle psikolojik rahatsızlıklara yol açar. Yağ bezlerinin kanalında bir t

Ergenlik sivilceleri

Ergenlik yaşındakilerin yüz, omuz, sırt ve karınlarında görülürler.

Siyah noktalar, beyaz benekler, kırmızı veya mor lekeler halindedirler. İçleri cerahat dolu bu sivilcelere; akne de denir.

Nedeni; yağ bezlerinin tıkanmış olmasıdır. Ergenlik sivilceleri kendiliğinden kaybolur. Sıkmamak, oynamamak gerekir.

Tedavinin ilk şartı sabırdır. Yüzü günde 3-4 kere kükürtlü sabunla yıkamakta fayda vardır. Bu arada baharatlı yiyecekleri ve çikolatayı terketmek gerekir.

bu sıvılcelerle bu sıralar benımde basım dertte gecmek bılmedı bır turlu.herseyı denemem ragmen kukurtlu sabun denıyım bıde bakalım.

benim hep kış aylarında oluyo ve yazın geçiyo sebebi ne olabilir.. ve kesinlikle stres kökenli olduğunu düşünüyorum çünkü kendimi kötü hissettiğim anın sabahı bi sivilceyle uyanıyorum =))

slm bende babamı kaybettikden sonra cildim bozuldu.8 ay tedavi gördüm ama hiçbirşeye yaramadı ve kullanmadığım bişede kalmadı şimdi ne yapacağım bilemiyorum ama bende kendimi kötü hissettiğim morelimin bozuk olduğu zamanlar cildimin daha çok bozulduğunu görüyorum neyapmalı acaba...

bende bır ara kendını aşan bir problem halıne gelmıstı tek nedenı STRES demıstı dr rum ve antıbıyotık tedavısı mrhemler hıc bırı gecırmedı sters olmayınca ve denız,gğneş bana cok ıyı gelıyor bırde kukurtlu sabun vermıstı

senağlama günaydın arkadaşlar benimde sorunum aynı ve ben 2002 den beri uğraşıyorum denemediğim ilaç kalmadı banada yardımcı olun nolurrrr

Merhaba benimde geçmek bilmeyen her geçen gün artan sivilcelerim var üstelik leke şeklinde kalıyorlar sonra doktorun verdigi ....(tam adını yazamadım) kullandım ama faydasını göremedim enson temizleyici diye ve gebe kalabilme ihtimali oldugundan sadece md formulatıon jelini verdi makyajınıda temizler demişti ama malesef dogru dürüst makyajımı bile tamizlemedi..sivilce için önereceginiz bir krem yada ürün varmıdır lekelr için de..yazın olmamasının neden güneş olabilir güneşte sivilceler bazen azalabiliyor..

Son düzenleyen: Moderatör:
...... diye bi ilaç var hemen hemen kullanan hrkes memnun

arkadaslar bnde bi dermotologa gidiyorum adam bi eczaneyle çalısıyo ve orda ilaç karışımı yaptrıo.. kusma yöntemi uygulyo. bir ay butun sivilceler cıkıo .kullanıorum suan kii bay çıkarttı ama kurutuo bu sefer gene gıtcm 1 ay dolmadı gercı ama cok kuruttu... ben kac senedir ugrasıym bu sıvılcelerele.....gitmdgm yer kamadııııı agop tan tutun baskalarına kadarr... yok bi faydası ve cok tahriş edio o ilaçlar............

2 hafta oncede haberlerde gordgm bi yere gittim maske yapolarmış. kadın dediki 6 seans maske 1 seans peeling yeter cildn bebek gibi olur gözenekler kapanır,sivilceden iz kalmaz dedii... ooh ben bi gaza geldm kurtulcm dıe..bide ünlü kaynıo orası...enem bi fiyat sölde 1400 tabi gidemedimm.....:):1shok: imkanı olan varsa bi ugrayabilir benım içime sindiii

ben mıdem ıcın ....dıye bı ılac kullandım sonra cıldım bozuldu sıvılce cıkıyor sadece cene bolgemde ama gecmıyor ızlerı:KK43:

bende..................kullanıorum ama tam gecmedı:çok üzgünüm: :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
SLM arkadaşlar ben tekrar dr gittim ama budefa başka dr. kan tahlili yaptı ve 3-4 ay ilaç tedavisi dedi ilaç kullanmaya başalayalı 2 hafta oldu faydası oluyor sanırım...çukurluklar bayağı azaldı ve lekelerin rengi açıldı valla öyle kırmızı kırmızı durmuyor açık pembe gibi sanırım budefa bu illetten kurtulacaaam :)

slm arkadaşlar ben tekrar cildiye dr gittim kan tahlili yaptılar ve 3-4 ay ilaç tedavisi dediler ilaç kullanmaya başlayalı 2 hafta oldu.galiba budefa işe yarayacak inş.çukurluklar gitti lekelerinde rengi açıldı umarım budefa işe yarar:)

bende sivilcelerden şikayetçiydim ve leke bırakıodu cildimde.4 ay önce doktora gittim.bana 6 aylık bir tedavi verdi şuan tedavimin 4. ayındayım.ve faydasını görüyorum yavaş yavaş tabi sabırlı olmak gerekiyor.kullandığım hap cildimi kuruttu ilk başlarda sürekli nemlendirici kullandım ve ilaç vücuttaki yağları yakıyor.mutlaka doktor kontrolü altında kullanılması gereken ilaç.

kızlar benimde kızımın sivilce sorunu var ergenlikten kaynaklı ama sınavlar artınca psikolojik demekki çoğalıyor

arkadaşlar benim oğlum 14 yaşında 3 yıldır sivilceleri/akneleri var. Hiç dermatoloğa gitmedik gidince antibiyotik veriliyor dendi. Ne yapıcam bilmiyorum acaba yüzünde iz kalırmı ? Ne yapmak lazım acil cevap ne olur.
Teşekkür ederim.

arkadaşlar bende kendimi bildim bileli bu sivilcelerden çekiyordum.ama 3 sene önce cilt doktorum bir ilaç tavsiye etti son çareymiş 6 ay kullandım gerçekten bir daha sivilceyi bırakın siyah nokta ve yağlanma olmadı cildimde ama biraz dudakları kurutuyor onun dışında diğer yan etkileri ben yaşamadım .

arkadaslar ben 34 yasindayim ve babamin bir ameliyat doneminde tanistim bu sivilce denen seylerle ve son 11 senedir cekiyorum halada gecmedi . bu yillar icinde kullanmadigim antibiyotik ve diger ilaclar kalmadi bir suru yan etkiler yasadim . en onemli etken stress ve uzuntu o yuzden aslinda dogal onu halletmek gerekiyor . onun disinda son zamanlarda cok iyi gelen taze slkllmls meyve sulari portakal haric portakal akne yapma egiliminde oldugu icin yememenizi oneririm . ve bitki caylari deneyin yesil cay ihlamur melisa bunlar rahatlaticaktir . ben 11 senedir bu isin icinde olarak denediklerim icinde en iyi gelen bunlar ve birde en az yan etkili bi ilac basladim 2 ay oldu inanin mucize gibi geldi bana .

kızlar sakın yüzünzü günde 3-4 kez yıkamayın daha kötü yapar sık yüz yıkama daha çok yağlanmayı sebep olur en makbulü günde 2 kez

X