Göz kalemleri kajal formlarından dolayı
*Akma
*Üst göz kapağa bulaşma
*Göz pınarlarına dolma
*Kuyruklu eyelinerlerde keskin ifade verememe
gibi sorunlar olabilir.
Bunun nedeni göz kalemini çat diye hiçbir şekilde yağı dengelemediğiniz göz kapağına çekmektir.
Eğer göz kalemi kullanmak istiyorsanız
1-Göz kapağında olan doğal yağı dengeleyin. Far bazı + göz farı veya pudranız ile göz kapağındaki yağı dengeleyin
2-Ben ne yapsam göz kapağıma bulaşıyor akıyor, siliniyor diyorsanız o zaman sür dağıt modelini kullanın.
Sür dağıt nasıl yapılır;
Göz hattınıza kaleminizi çektiniz, ardında eyeliner fırçası, kesik uçlu bir fırçayla o kalemin üzerinden geçin. Bu sayede çizilen hat yumuşayacak ve öbek öbek durmayacaktır. Dikkat etmeniz gereken nokta eyeliner fırçanız yumuşak olmasın. Sık kılları olan sert bir eyeliner fırçası olsun.
*Göz kapağım çok yağlı ne yapsam siliniyor kalem
o zaman göz kaleminizle aynı renk göz farını çektiğiniz kalemin üzerine hafifçe sürün. Bu sayede kaleminiz sabitlenecektir.
*Benim gözümden silinmiyor ama göz pınarlarıma doluyor.
Bunun nedeni göz pınarlarımızın gün içerisinde göz yaşı üretmesidir.
Çözümü
Göz pınarlarınıza şampanya rengi, altın rengi bir far dokundurun.
Bu sayede
Göz pınarlarınız kuru kalacağı için dolma yapmaz ve göz renginiz daha canlı ve birkaç ton açık renkte gözükür
Benim için akmayan ve en çok sevdiğim göz kalemlerim
Logona Organik Göz Kalemi (01 Koyu Siyah)
Göz içinde dahil kullanıyorum, güzel bir siyahlığı vardır.
Essence Göz Kalemi Long-Lasting 29 numara
böyle bir mürdüm, bordo renk yok, 3 tane yedeğim var. Hiçbir koleksiyonda başka markaların, bu rengi bulamazsınız. Asansörlü göz kalemi olduğu için eyeliner fırçamla kuyruk hattını çekiyorum. 1 numaradaki Yukarıdaki tekniklerimi uyguluyorum akşama kadar yerinden oynamıyor.
Logona Organik Göz Kalemi (Çift Taraflı) (02 Yeşil)
Haki yeşili sevenler için güzel bir tonu vardır. Koyu bir yeşildir. Diğer ucu göz içerisine çekebileceğiniz çok açık tondadır.