Gebeliğe Hazırlık Aklınızdan gebelik fikrini nasıl attınız?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Zecmel

🩵🍁❄️🍂
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2018
5.202
10.205
248
Bu konuyu kafasında çözenlere gerçekten ihtiyacim var lütfen nasıl bir çözüm bulduğunuzu bana da anlatırmısınız?
Burdaki bi çok kadın gibi benimde temel sıkıntım bebek. Aslında kendimi çok nötrlemistim. Ama sonuc degismeyince kimyasal gebelik sayisi 9a çıkınca biyerden sonra artık fazla olmadı mı niye bu kadar fazla sorusu olmaya başladı. Gerçekten çok rahatsizim gün içinde artık aklıma sürekli gelmeye başladı nasıl oluyorda hiç bir sorun yokken bebeğim olamiyo yani 9taneside nasıl kimyasal olabilir. Artık tüp bebek fikrini düşünüyorum ama genel olarak aklıma geldikçe çok fazla üzülüyorum. Stres falan değil çok fazla üzüntü duyuyorum günlük hayatımı etkileyecek kadar oluyor bazen. Psikolojik destek aldım ama etrafımda o kadar hamile varki bi anda herkes hamile kalmış sanki. Biliyorum düşüklerim sağlıksız embriyoydu, Allah alıyorsa vardır bildiği ama ben yine de üzülüyorum. Artık gerçekten üzülmek istemiyorum. Üstesinden gelen arkadaşlar nasıl yaptınız?

Bu konuyu kafasında çözenlere gerçekten ihtiyacim var lütfen nasıl bir çözüm bulduğunuzu bana da anlatırmısınız?
Burdaki bi çok kadın gibi benimde temel sıkıntım bebek. Aslında kendimi çok nötrlemistim. Ama sonuc degismeyince kimyasal gebelik sayisi 9a çıkınca biyerden sonra artık fazla olmadı mı niye bu kadar fazla sorusu olmaya başladı. Gerçekten çok rahatsizim gün içinde artık aklıma sürekli gelmeye başladı nasıl oluyorda hiç bir sorun yokken bebeğim olamiyo yani 9taneside nasıl kimyasal olabilir. Artık tüp bebek fikrini düşünüyorum ama genel olarak aklıma geldikçe çok fazla üzülüyorum. Stres falan değil çok fazla üzüntü duyuyorum günlük hayatımı etkileyecek kadar oluyor bazen. Psikolojik destek aldım ama etrafımda o kadar hamile varki bi anda herkes hamile kalmış sanki. Biliyorum düşüklerim sağlıksız embriyoydu, Allah alıyorsa vardır bildiği ama ben yine de üzülüyorum. Artık gerçekten üzülmek istemiyorum. Üstesinden gelen arkadaşlar nasıl yaptınız?
Benim tüp bebek kimyasal gebelik oldu doktor sperm kalitesinden dedi sperm DNA testi yaptırın bence... 9 kimyasala kadar keşke tüp bebek deneseydiniz bu kadar yıpranmazdınız

Çok geçmiş olsun öncelikle 😞
Ama atabilen varsa yazsın gözünü sevem ya!!
Ben bi kere böyle kafaya takmaktan gebr kalamadım

Sonunda heytt yetti be dedim, 73 gün ade görmedim ve inanın nası bi gazsa 70 gün test yapmadım. Sora kanda 0 çıkınca cinnet gelmişti. O ayki adetle şunları yapmıştım, ama boyun fıtığı da baş göstermişti o dönem
1- akupunktur, haftada 3 gün 20 şer dakika akupunktura gittim, şirket öğle molalarımda, sadece iğneler taktılar elektrik almadım. Boyun fıtıgım içindi ama doktora adet düzensizliğini söyleyince o bölgelere de iğne takmıştı
2- neuroformat a gitmiştim, internetten ara bak . Orda bi seans aldım 2-4 saat arası sürmüştü. Baya bi ağlattılar beni, üzerine olumlama kalıpları, aynanın karşısın geçip hamile kalmaya anne olmaya hazırım kalıpları sölüyordum..

Haa bi de bunları yaparken herseye ara verdim, zaten adet düzenim yerlebirdi, asla vajina sıvı kontrolü yapmadım ovu testi yapmadım.

Ve eşimle çok az birlikteliğim oldu, hemen gidip ardından duş aldım ..

Bir de eve ev hayvanı almışyık şubatta, mart ayında gebe kalmışım.

Oğlum şimdi 2.5 yaşında...

Ama şuan yine ikinciyi isterken aynı konumdayım, sürekli tüm gün aklım gebelikte! Akli dengem bozuk diye düşünüyorum. Rahmim adet öncesi az bi sızlasa anında tekrar aklıma düşüyor. Yıldım bıktım tükendim.. benim de çok yakınımdakiler hep ikinciye gebeydi doğurdu,şimdi 3. Olsun, niye olmuyo 3 aydır deniyorum olmuyo fln diye bana konuşuyolar bi de. Ben de üzülüyorum..
ama sizin 9 da çokmuş ya?
3 den sonra hastalık aranır
Hep si aynı dönem mi düştü ?
Bir sorum olacak, benim kuzenim ve eşinin bi bebeği böyle düşmüştü, ama düşmek değil 5 aylıkken kalbi durmuştu. Sonra ikinci gebelik için de çok uğraştı. Doğumdan sonra onda da ciddi bi sorun oluştu. Makinelere bağlı yaşıyor, 3 yaşını göremez demişlerdi 7 falan oldu sanırım.. yurt dışında gen taraması yaptırmışlar, kızda bi problem çıkmış, yani aralarındaki genlerde bi uyuşmazlık varmış sanırım..
Siz bu gen taramalarını yaptırdınz mı?

Ayrıca en basitinden ufak bi konu anlatayım size, bizim oğlana ikili üçlü hiçbi test yaptırmadık. Doktor 12. Haftasında ense kalınlığı ve burnu uyu, down sendromu olma ihtimali yok bence demişti..
Neyse doğduğunda sordular sağlık bakanlığı ücretsiz tarama yapıyomuş, iyi yapın dedik. Türkiyedeki doktor bi bana bi eşime bi testlere bi de 1 haftalıkken daha ayakları üzerşne basan çocugumuza bakıp dedi ki, ya burda bi deger anormal. Ama dedi sizin akraba evliliği olma ihtimaliniz sıfır( eşim alman ve sarışın mavi gözlü, ben bulgarıstan göçmeniyim, kahverengi saçlı beyaz tenli ela gözlü) oğlanın da gelişimi iyi, bi hastalığı yoktur bu değeri önemsemeyin .. biz anlamadık sallamadık, 2 aylıkken oğlan almanyaya taşındık, burda birbirine kattılar herseyi kırmızı alarm, üniverste ghastanesi proflar fln. Fenülketonüri olabilir diye. Açtık bi okuduk, yıkıldık falan. Oğlan 4 aylık, profa gittik kontrol edecek. Çocuk dönüyor bi emeklemediği kalmış, zaten kafası yukarda doğmuş bi velet, boynunu hiç tutmamışız ki. Hiç bi belirti yok yani..
ama eşim de de bende de aynı bozuk genden denk gelmiş, çok şükür ki 2 yaşa kadar kanda bakıldı, değeri biraz yüksek ama hastalığı yok ama dediğim gibi bizim ikimizde de şan eseri o gen bozukmuş. Yüzde 25 çocuklarımız böyle olacak..

9 düşük biraz fazla , belki de ikinizde genlerde bunun gibi bir sorun olabilir?
Yani aynı geniniz ikinizin de bozuk olabilir ve bu gen baya ciddi bi yaşamsal faaliyeti etkiliyor olabilir?
Yani sende 50 eşinde 50 bozuktur, sizi etkilemez ama bir araya gelince, biliyosun bi koromozom senden biri eşinden geliyor da tamamlanıyor..
umarım yardımım dokunur
Sevgiler

Biz butuuuuunn testleri yaptık ve tüp bebek aşamasına geldik. Genelde de 7 8 kimyasal geçirip normal gebelik elde eden çok fazla kişi var bide tüp bebek kesin bir çözümde değil, hemde çok uzun süredir evlide degiliz daha yeni üç sene oldu. Son aşama olarak sadece bir kere olmak üzere pgt yöntemi ile tüp bebek düşünüyoruz artık. Ama benim derdim bunların hiç biri değil çünkü ben elimden geleni yapiyorum evlenerek hiç bilmediğim biyere geldim bu zamana kadar da bütün herşeyi araştırdım gerekli testleri yaptırdım peşini bırakmadım. Ben genel olarak bu duruma üzülmek istemiyorum. Hayatımın merkezinde artık bebeğimin olmadığını koymak istemiyorum. Yorumlariniz için teşekkürler

Çok geçmiş olsun öncelikle 😞
Ama atabilen varsa yazsın gözünü sevem ya!!
Ben bi kere böyle kafaya takmaktan gebr kalamadım

Sonunda heytt yetti be dedim, 73 gün ade görmedim ve inanın nası bi gazsa 70 gün test yapmadım. Sora kanda 0 çıkınca cinnet gelmişti. O ayki adetle şunları yapmıştım, ama boyun fıtığı da baş göstermişti o dönem
1- akupunktur, haftada 3 gün 20 şer dakika akupunktura gittim, şirket öğle molalarımda, sadece iğneler taktılar elektrik almadım. Boyun fıtıgım içindi ama doktora adet düzensizliğini söyleyince o bölgelere de iğne takmıştı
2- neuroformat a gitmiştim, internetten ara bak . Orda bi seans aldım 2-4 saat arası sürmüştü. Baya bi ağlattılar beni, üzerine olumlama kalıpları, aynanın karşısın geçip hamile kalmaya anne olmaya hazırım kalıpları sölüyordum..

Haa bi de bunları yaparken herseye ara verdim, zaten adet düzenim yerlebirdi, asla vajina sıvı kontrolü yapmadım ovu testi yapmadım.

Ve eşimle çok az birlikteliğim oldu, hemen gidip ardından duş aldım ..

Bir de eve ev hayvanı almışyık şubatta, mart ayında gebe kalmışım.

Oğlum şimdi 2.5 yaşında...

Ama şuan yine ikinciyi isterken aynı konumdayım, sürekli tüm gün aklım gebelikte! Akli dengem bozuk diye düşünüyorum. Rahmim adet öncesi az bi sızlasa anında tekrar aklıma düşüyor. Yıldım bıktım tükendim.. benim de çok yakınımdakiler hep ikinciye gebeydi doğurdu,şimdi 3. Olsun, niye olmuyo 3 aydır deniyorum olmuyo fln diye bana konuşuyolar bi de. Ben de üzülüyorum..
ama sizin 9 da çokmuş ya?
3 den sonra hastalık aranır
Hep si aynı dönem mi düştü ?
Bir sorum olacak, benim kuzenim ve eşinin bi bebeği böyle düşmüştü, ama düşmek değil 5 aylıkken kalbi durmuştu. Sonra ikinci gebelik için de çok uğraştı. Doğumdan sonra onda da ciddi bi sorun oluştu. Makinelere bağlı yaşıyor, 3 yaşını göremez demişlerdi 7 falan oldu sanırım.. yurt dışında gen taraması yaptırmışlar, kızda bi problem çıkmış, yani aralarındaki genlerde bi uyuşmazlık varmış sanırım..
Siz bu gen taramalarını yaptırdınz mı?

Bu ay bende neuroformata gittim ama 1 saat verdiler seansi 2-4 diince sasirdim. Panik atakla ilgili gittim aslinda ama, bende yoga yapiyorum bebek dusuncesiyle sporu birakinca iyice bosluga dustum evde yogaya basladim smdi yogaya yazilicam
Ama asla aklimdan cikmiyor bence cikmazda naparsak yapalim

Biz butuuuuunn testleri yaptık ve tüp bebek aşamasına geldik. Genelde de 7 8 kimyasal geçirip normal gebelik elde eden çok fazla kişi var bide tüp bebek kesin bir çözümde değil, hemde çok uzun süredir evlide degiliz daha yeni üç sene oldu. Son aşama olarak sadece bir kere olmak üzere pgt yöntemi ile tüp bebek düşünüyoruz artık. Ama benim derdim bunların hiç biri değil çünkü ben elimden geleni yapiyorum evlenerek hiç bilmediğim biyere geldim bu zamana kadar da bütün herşeyi araştırdım gerekli testleri yaptırdım peşini bırakmadım. Ben genel olarak bu duruma üzülmek istemiyorum. Hayatımın merkezinde artık bebeğimin olmadığını koymak istemiyorum. Yorumlariniz için teşekkürler

Bir bakima aslinda gebe kalabiliyorsun ama her seferinde kimyasal oldugunu anlamak cok yikici bence mutlaka bir sebebi olmali

benim yontemlerim ve tavsiyem;
1) mesgul edecek aktivite bulmak.. ne olursa olsun kursa olabilir is olabilir, kitap okuma, yeni bir dil ogrenme, el isi olabilir, degisik tarifler denemek olabilir

2) hamile ve bebeklilerle daha az takilma, zorunda kalmadikca gitmeme, alti saat de otursan sadece bebek, kaka, gaz konusuyorlar cunku ve mutlaka konu sana donuyor

3) kafayi takmayi birakalarin o ay hamile kaldim hikayelerini okumak.. cok hikaye var sebepsiz anne olamayip da rahatlayinca hamile kaldim diyen.

4) dogal kurleri duzenli denemek ama senin icin uygun olani bulmak.. ornegin yumurtlamayla sorunu olmayan insan bal tarcin corek otu kurune ihtiyaci var mi iyi arastirmali bunu yapan hamile kalmis ben de deneyeyim dememeli..

5) psikolojikmen sunu kabullenmek.. eskiden evlilik yasi 16,17 ymis. 20 olmadan bebeklerini kucaklarina aliyorlarmis. bizim yasimizda 3-4 cocuk sahibi ev odemis ev sahibi olmus ailelermis. simdi sartlar degisti. evlilik yasi 27-28. bebek sahibi olmak 30. o kadar yaygin ki bu durum. simdi evliliklerin tadini cikarmak, bir yandan calismak, aktivite yapmak, gezmek istiyoruz hepsi bir araya gelince bebek fikri oteleniyor. eskiden uc ay sonra gebe degilsen adin cikarmis cocugu mu olmuyo ki diye..

6) bastan sunu kabul etmek hayata tek gelis amacimiz cok afedersiniz hayvanlar gibi uremek cogalmak degil. kadinlar kulucka makinasi degil. hayatta baska gayeler amaclar hedefler olmali anne olmak bu duruma eslik etmeli beraberinde gelmeli.. anne olmazsam degerim yok fikrini atmaliyiz.. anne olmayan bir kadin da degerlidir.

7) maneviyat eksik edilmemeli.. neye inaniyorsan.. herhangi bir seye.. benim kendi inancim namaz kilmam huzur veriyor ve kurani kerim okumak en buyuk sifa.. tabiki bilimsel olarak dr kontrolunde her seye bakilmali her ihtimal degerlendirilmeli. koru korune sadece maneviyattan bahsetmiyorum. bol bol dua etmek.

8) sadece verebilecek olandan istemek. yani Allah'tan. dr lara bel baglamamak.. o da bir insan. sebeplere bel baglamamak. 6 yil hic bir sebep yokken hamile kalamayani biliyorum. dr bile artik soke olmus her sey tamam neden olmaz neden olmaz.. tamamherkesin de cocugu olmak zorunda degil benim olmayacak demek ki demis o ay kafamda kabullendim hamile kalmisim dedi.

9) dr secimi onemli.. benim dr um rutin kontrollere gittigimde bebek dusunuyoruz dedigim andan beri hic folik asit al sunu yap buna dikkat et demedi mesela.. hamile kalirsam ona devam etmeyecegim. bazisinin onemsemedigini bazisi cok onemsiyor.

10) en onemli madde bence bu.. neye cok dusersen onem verirsen Allah onu vermeyerek imtihan ediyor. istedigin arzu ettigin seyin imtihana donusmesine izin vermeyeceksin. kovaladikca kaciyor. istemeyen yasak ask yasayan bir gecelik yatan, tecavuze ugrayanlar da patir patir hamile kaliyor. Allah da vererek imtihan ediyor onlari.

bir de dr soyledi bana.. artik yedigimiz ictigimiz, radyasyon, telefon, teknoloji, hormonlu, gdo lu urunler hepsinin sonucu 2 yil cocuk olmamasi normal iki yildan sonra sorun vardir diye dusunuyoruz.

Allah isteyen herkese saglikli hayirli evlat versin. saglik olsun psikolojik olsun evlat sahibi olup da imtihan olan cok fazla. ben her zaman vererek de vermeyerek de imtihan etmek diyorum.

Sizi üzmek istemem ama.sanirim bunun bir çaresi yok bende atamadim ve zamanında etrafımdaki herkes birden bebek sahibi oldu psikolojik olaral cöktum doktor desteğide almadım ama sonra dedim yok 2019 tıp çok gelişmişkem neden doktora gitmiyorum sonra iyi bir tüp bebek doktoruna gidip durumuzu anlattım çok şükür rabbime ikizlerimbenimle

hayatım boyunca daha hiç hamile bile kalamadım ☹️
ben de atamıyorum bu düşünceyi şu an bile reglime 10 gün var deli gbi zaman geçsin test yapmaya başlayayım diye bekliyorum.
ay yumurtam büyüdü mü çatladı mı döllendi mi diye diye kafayı yiyeceğim artık.

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için hepsini dikkate alıyorum

hayatım boyunca daha hiç hamile bile kalamadım ☹️
ben de atamıyorum bu düşünceyi şu an bile reglime 10 gün var deli gbi zaman geçsin test yapmaya başlayayım diye bekliyorum.
ay yumurtam büyüdü mü çatladı mı döllendi mi diye diye kafayı yiyeceğim artık.
Öyle de zor böyle de zor inşallah bi gün geçer. Benim hiç hayatım boyunca bununla sınav olacağım aklıma gelmezdi. O kadar oku mezun olana kadar canın çıksın is bul para biriktir evlen ama konu burada takıldı işte. Doğal olarak bende takılı kaldım

Ben kendimden bahsedeyim nasıl takmadığımı
1 senedir deniyordum her ay stres stres.
Adetim çok düzenlidir 28 günde bir. Ara sıra 27 günde bir gelirdi ama hiç gecikmezdi. Geçen sene Temmuz da gecikmenin 4. Günü de adet olmayınca kan testi verdim çok umutluydum. Bu sefer kesin oldu diyordum.
Test sonucum 1.2 çıktı üzüldüm ama belki dedim geç döllenme oldu hala olmazsam yenileyeyim testi. Çünkü hiç gecikmem olamazdı dediğim gibi. O kan sonucundan 2 gün sonra adet gördüm ama baya baya yıkıldım. Her ay umutluydum evet ama o ay adet olmak beni gerçekten yıktı.😔 O ay öyle bir vesile oldu yavaş yavaş dedim artık bizim çocuğumuz olmayacak. Aşılama, tüp bebek araştıralım en azından.
Neyse ben 13 Temmuz’da adet olmuştum.
20 Temmuz’dan sonra bi abimiz yanına eleman bulana kadar rica minnet beni çağırdı. Bu vesileyle işe girmiş oldum. Eşimle vardiyalarımız örtüşmediği için 27 Temmuz’a kadar 4 ilişki oldu sonra bir daha hiç olmadı.
Ben zaten artık olmayacak kafasındaydım bir de o ayın ilişkilerinin yumurtlama dönemine denk gelmediğini düşünerek hiç takmamış oldum. Hatta yine 2 gün geciktiğimde yine hamileliğe yormamıştım. Geçen ay gibi gecikiyorum sanmıştım🤷🏻‍♀️ Sonra test yaptım pozitif.
Bu gebeliğimde ise hemen olacak mı olmayacak mı diye yine stresteydim. Stresin engel olduğunu bile bile insanın elinde değil işte 🤷🏻‍♀️
Ama şehir dışına çıkmamız gerekti 2 gün. O iki günde tabi gezmekten vs hiç aklıma gelmedi.
Bu da bize vesile oldu diye düşünüyorum.
Benim hikayem böyle..
Tam anlamıyla kafadan atamasam bile sanırım dedikleri o vakit geldiğinde birşeyler vesile oluyor..
Alakasız mı oldu bilmiyorum ama belki yardımcı olabilirim ümidiyle yazdım.

Çok güzel hikâyeleriniz var gerçekten daha iyi hissetmemi sağladı çok teşekkürler :)

merhaba bende 1,5 yıldır 2.çocuk düşünüyoruz.ilki hemen olmuştu ama 2.olmadı malesef bu ay 5.kimyasalımı geçirdim. oluyoru ama onlarda kimyasal oluyor. benim amh 0,93 bunun etkisi olabilir ama .0,1 ile normla hamile kalanlar olabiliyor. artık normal olursada bebekte sıkıntı çıkarmı bu rabbimin bana verdiği bir mesajı vazgeçmemmi gerekiyor diye düşünmüyor değilim. hepimiz için hayırlısını dilerim ama streste bunu kafaya takmanında etken olduğunu düşünüyorum ve bu konuda nefes terapisi , yoga , akapuntur almak gerekirmi ilaçlardan çok bunumu denemek lazım sebep bumudur bilemiyorum

Back