Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. O ülkelerin kendi dillerini bilmem gerektigini hem fikirim ara da kaldim bi sene icersinde Almanca öğrensem yerlesmemde faydasi olcaktir sanirim.Bu ülke de çok da gelecek göremiyorum ne yazikki.Karnin doyuyorsa şükret mantığı var. O kadar eğitim,çaba ve hayallerim vardi ki açıkçası yaşta 29olunca daha sakin daha huzurlu bi yasam istediğimi anladim.
İngilizce'yi bir sene içerisinde öğrenirsiniz ama Almanca zor bir dil. Grameri İngilizce gibi değil çok ağırdır. Sadece kursa gitmek bir işinize yaramaz aktif hayatın içinde olup dil pratiği yapmanız gerek. Bunu idame ettirecek geliriniz var mı? Yani kenarda köşede en az 30-40 bin € lazım. Bir senede Almanca öğrenip bankacılığa devam etme ihtimaliniz sıfır. Ayrıca parasını verir istediğim evi tutarım diye bir şey yok. Onlar uygun görürse size evi verir. Talepte bulunursunuz sizi araştırır inceler yeterli bulmazlarsa ev falan tutamazsınız.
Vasıfsız işte çalışmayı göze alıyor musunuz? Sıfır lisanla sadece Türk restoranlarında mutfakta vs çalışabilirsiniz ve bu size dil pratiği açısından hiç fayda sağlamaz. Emin olun onların da hiç umurunda değil, yazık yardım edelim dili gelişsin diyen olmaz.
Almanya'ya yerleşmek artık hiç kolay değil. Yanıbaşlarında hemen hemen aynı kültürü paylaştıkları Ukraynalı mülteciler var. Onlar için plan program bütçe yapıyorlar.
Lütfen sağlam planlar yapın, mesleğinizden kariyerinizden olmayın. Huzur arıyorum yazdınız ama gidişatınız macera. Kazanç kayıp tablosu önünüzde.
Sınırdan kaçak geçen mülteciler sığınmacılar vs her şeyi göze alıyor ya batarım ya çıkarım diyor. Kaybedecek bir şeyleri yok geride, siz öyle dayanabilir misiniz?
Ingilizce ne kadar kolay bir dil ise, Almanca da o kadar zor. 1 yil icinde ogrenmen, dil dahisi degilsen, gercekten mumkun degil.
Yurtdisina gitmeni destekliyorum. Evet ilk gittiginde bulasik yikar, temizlik yaparsin muhtemelen, ama bu hayat boyu boyle kalacak diye bir durum yok.
Ben her zaman kabugunu kirma taraftariyim. Ama bu demek degildir ki, plansiz hareket et de, kendini buz gibi suya at.
Oncelikle kendine sorman gerekenleri sirala:
1. Yurtdisi istiyorum ama yurtdisindan ne bekliyorum? Herkes gidiyor, ben de Avrupa'da Amerika'da yasadigimi soyleyerek mutlu olmak icin mi? (Cevap evet ise de asla yargilamam)
2. Hedefledigim ulke var mi? Varsa neden orasi? Ulkenin dilini biliyor muyum?
3. Expat olarak yurtdisina gitme imkanim var mi? Bunu arastirdim Mi? Basvuru yaptim Mi?
4. Is bulmadan gidersem, dil ogrenene kadar gecen surede nasil gecinecegim? Gecis asamasinda her isi yapmaya hazir miyim.
Liste uzar gider....
Benim ya da buradaki bir baskasinin olumlu/olumsuz yorumu hic önemli degil. Sen nasil olacak vs vs vs , kafanin icindeki soru isaretlerine cevap bulmaya calis. Eger gercekten hedef edinirsen de, sadece kendini dinle