Aklımda yeni yollar

Kuru Bakla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2019
540
675
32
Selam arkadaslar,
29yasinda bekarım,üç senedir de bankanin ic kontrol, teftiş, kredi bölümlerinde çalıştım hâlâ da çalışıyorum. Fakat maaşim piyasa ve banka sektörünü düşünürsek iyi bi seviye de fakat son zamanlardaki ülkenin durumu, maaşiniz ne kadar yüksek olsa da yaşam standartlari değişmiyor giderler kira da bi okadr artiyor. Hem kariyer açisindan hem de dil seviyemi yukselkmek icin ve de banka sektörünün insan bünyesinde yarattigi arşırı yüksek stress durumu beni yurtdışında bir iş bulup birkac sene başka bir ülkede yaşamak istiyorum.Bu zaman kadar çok istedim ama cesaretim yoktu ve depresyon zamanlarım oldu. Tabi ailem sıcak bakcaklarini düşünmüyorum.Çünkü onlara göre güzel bi isim var tam evlencek zamanlarım bu nedenle yurtdışında çalışma fikrime karşı çikacaklardir. Tabi iş bulmak, kalcak yer bulmak kolay olmuycak ama bir dönem böyle bir hayalimi gerçekleştirmek de istiyorum. Siz benim yerimde olsaydiniz ne yapardınız?

Selam arkadaslar,
29yasinda bekarım,üç senedir de bankanin ic kontrol, teftiş, kredi bölümlerinde çalıştım hâlâ da çalışıyorum. Fakat maaşim piyasa ve banka sektörünü düşünürsek iyi bi seviye de fakat son zamanlardaki ülkenin durumu, maaşiniz ne kadar yüksek olsa da yaşam standartlari değişmiyor giderler kira da bi okadr artiyor. Hem kariyer açisindan hem de dil seviyemi yukselkmek icin ve de banka sektörünün insan bünyesinde yarattigi arşırı yüksek stress durumu beni yurtdışında bir iş bulup birkac sene başka bir ülkede yaşamak istiyorum.Bu zaman kadar çok istedim ama cesaretim yoktu ve depresyon zamanlarım oldu. Tabi ailem sıcak bakcaklarini düşünmüyorum.Çünkü onlara göre güzel bi isim var tam evlencek zamanlarım bu nedenle yurtdışında çalışma fikrime karşı çikacaklardir. Tabi iş bulmak, kalcak yer bulmak kolay olmuycak ama bir dönem böyle bir hayalimi gerçekleştirmek de istiyorum. Siz benim yerimde olsaydiniz ne yapardınız?
Hollanda bankalari 3 sene once turkiyeden cok personel aliyorlardi. Bitti mi o furya?

Selam arkadaslar,
Hedefle planla ve git. Belki istedigini gibi olur belki degil. Ama denemezsen, en yuksek pozisyona bile gelsen, icinde hep "keske deneseydim" kalacak. Ayrica yurtdisini kariyer yapmak, daha yukselmek olarak alma sadece, farkli kultur tanimak, vizyon gelistirmek olarak dusun

Bulaşıkçılık yapmak ağır gelmez mi size . Bankadan mutfağa geçmek yani. Ne bileyim aileniz de istemiyormus zaten nasıl ikna edeceksiniz onları

Selam arkadaslar,
Kesinlikle giderdim.

İsveç, İsviçre,greencard olursa Abd en kötü Almanya düşünüyorum. Almanyada yasam sartlari biraz daha uygunmuş diye duydum.
İmkanın varsa önceliğin isviçre sonra isvec hatta Kanada olsun. Almanya’da ihtiyacın olursa çok Türk var , çok Türk yardım kuruluşlarıda var. Hiç değilse bir camiye gider yardım talep edersin, seni kimse boş çevirmez . Lakin ben olsam önce diğer ülkeleri tercih ederim .

İsveç, İsviçre,greencard olursa Abd en kötü Almanya düşünüyorum. Almanyada yasam sartlari biraz daha uygunmuş diye duydum.
İsviçreye nasıl gideceğinizi merak ettim açıkçası?
İsveç içinde İsveççe öğrenmeniz gerekiyor, o yerin ana dilini öyle boyle öğrenmeniz gerekiyor yerleşecekseniz .
İsveççe bayağı zor bir dil.

Dil seviyemi yükseltmek derken Almanya ve İsviçre için Almanca bilmeniz şart. (İsveç'te yaşamadım)
Çoğunluk İngilizce biliyor ama işlemler yazışmalar Almanca. Gözünüzü korkutmak için değil sadece daha sağlıklı planlar yapabilmeniz adına yazıyorum bunları. Açıkçası bankacılık yapabilme ihtimaliniz sıfıra yakın. Bir sürü Ukraynalı mülteci yerleşti Avrupa'ya. Vasıflı vasıfsız onlara öncelik tanınıyor.

Umutsuz hissediyorsunuz ama bu şartlarda ülkede kalıp kendinizi geliştirmeye kariyerinizde yükselmeye yoğunlaşmanızı tavsiye ederim. Avrupa lisanlarından birini bilmeden gidip orada vasıflı işte çalışmanız çok zor. Amerika içinse Green card başvurusu yaparsanız ve çıkarsa en azından denersiniz. Avrupa ülkelerinde, eğer vatandaşıysanız rahat yaşarsınız sosyal devlet hep yanınızdadır. Ama Amerika gibi kapitalist bir ülkede paranız yoksa adım atamazsınız, yeri gelir hasta olmak bile lükstür.

Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. O ülkelerin kendi dillerini bilmem gerektigini hem fikirim ara da kaldim bi sene icersinde Almanca öğrensem yerlesmemde faydasi olcaktir sanirim.Bu ülke de çok da gelecek göremiyorum ne yazikki.Karnin doyuyorsa şükret mantığı var. O kadar eğitim,çaba ve hayallerim vardi ki açıkçası yaşta 29olunca daha sakin daha huzurlu bi yasam istediğimi anladim.

Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. O ülkelerin kendi dillerini bilmem gerektigini hem fikirim ara da kaldim bi sene icersinde Almanca öğrensem yerlesmemde faydasi olcaktir sanirim.Bu ülke de çok da gelecek göremiyorum ne yazikki.Karnin doyuyorsa şükret mantığı var. O kadar eğitim,çaba ve hayallerim vardi ki açıkçası yaşta 29olunca daha sakin daha huzurlu bi yasam istediğimi anladim.
İngilizce'yi bir sene içerisinde öğrenirsiniz ama Almanca zor bir dil. Grameri İngilizce gibi değil çok ağırdır. Sadece kursa gitmek bir işinize yaramaz aktif hayatın içinde olup dil pratiği yapmanız gerek. Bunu idame ettirecek geliriniz var mı? Yani kenarda köşede en az 30-40 bin € lazım. Bir senede Almanca öğrenip bankacılığa devam etme ihtimaliniz sıfır. Ayrıca parasını verir istediğim evi tutarım diye bir şey yok. Onlar uygun görürse size evi verir. Talepte bulunursunuz sizi araştırır inceler yeterli bulmazlarsa ev falan tutamazsınız.

Vasıfsız işte çalışmayı göze alıyor musunuz? Sıfır lisanla sadece Türk restoranlarında mutfakta vs çalışabilirsiniz ve bu size dil pratiği açısından hiç fayda sağlamaz. Emin olun onların da hiç umurunda değil, yazık yardım edelim dili gelişsin diyen olmaz.

Almanya'ya yerleşmek artık hiç kolay değil. Yanıbaşlarında hemen hemen aynı kültürü paylaştıkları Ukraynalı mülteciler var. Onlar için plan program bütçe yapıyorlar.
Lütfen sağlam planlar yapın, mesleğinizden kariyerinizden olmayın. Huzur arıyorum yazdınız ama gidişatınız macera. Kazanç kayıp tablosu önünüzde.
Sınırdan kaçak geçen mülteciler sığınmacılar vs her şeyi göze alıyor ya batarım ya çıkarım diyor. Kaybedecek bir şeyleri yok geride, siz öyle dayanabilir misiniz?

Ben olsam denerdim. Annem istemediği için burada kaldım çok iyi bir teklifi reddettim. Şimdi düşünüyorum da bambaşka bir hayatım olabilirdi. Burada herşeyin her gün zamlanması. Bir yıl alabildiğini diğer yıl alamayacak olmak çok üzücü. Ailenizin değil sizin hayatınız. Bence deneyin ilerde en fazla denedim olmadı dersiniz. Denemezseniz içinizden ömür boyu çıkmıyor sonra herkes de yapsaydın diyor.

X