• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aklıma takıldı :(

Ruzgarli Tepe

Guru
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
3.881
8.286
358
merhabalar.benim uzun süreli aslında çok önemli olmasa da ara sıra aklıma takılan bir sorunum var.benim kokulu akıntım oluyor ve regl günleri dışında her gün oluyor .bu normal mi?internette kokusuz olması gerektiği yazıyor ama hiç kokusuz olabilir mi bilmiyorum.bir de doktora gitsem o bölgeye bakmak ister mi? benim için çok utanç verici olur cinsiyetinden bağımsız.anlamak için başka yollar var mı,yoksa mutlaka vajinal muayene olmak zorunda mıyım?

Hafif koku tabiki olur, kokusuz demek isterken bence çok belirgin,keskin bir koku olmaması gerektiğini yazmak istemişler. Kokusuz olması mümkün değil. Doktora gidersen de tabiki o bölgeye bakacak. Sonuçta akıntı o bölgede oluyor. Kadın doktors gidersin ne var bunda. Doktorlar kaç kişinin organını görüyor, ne bu çekingenlik

doğru ama yine de çekiniyorum. bir de ergenliğe girdiğimden beri devam ediyor bu durum yaklaşık 7 8 senedir.her gün olması daha çok kafamı karıştırıyor

Bende ilk gittiğimde çekinmiştir fakat sonradan düşününce doktorun tek derdinin sağlığım olduğu farkına vardım utandığını soylersen sana yardımcı olacaktır belki de hic bisey cikmaz ama napicaksin kadın olmak zor en ufak bir şeyi bile dikkate almak zorundayız

Cinsel yönden aktif olmadığın için mi istemiyorsun vajinal muayene? Doktor bunu gözeterek de kültür alabilir senden o yüzden endişelenme.

Eğer genel anlamda utanıyorsan utanman yersiz. Senin yerinde olsam ilk fırsatta bu korkumu yener kafamdaki soru işaretlerinden kurtulurdum..

Kokulu akıntı ileride ciddi sonuçlar doğurabilir bence bir an önce bir doktora gitmelisin.Ayrıca genital bölgeler için intim sabunlar var ph değerini dengeleyen onlardan kullanabilirsin. Eczacı bir arkadaşım tavsiye etmişti hiç birşey yapamıyorsan pamuklu iç çamaşırları tercih edip ağ kısmını ütüleyebilirsin sende.

Idrar testi ister sadece. Eğer bi sıkıntı varsa kulak çubuğunun uzunu olan bi seyle vajinanin ic tarafindan sen hic hissetmeden örnek alır. Ama bekarsan onu yapmaz heralde. Idrar yolu enfeksiyonu falan varsa ilerleme durumunda böbreklere ciddi zarar veriyor diye biliyorum. Ihmal edilecek bişey değil

Kokusuz derken normal kokusuna kokusuz diyoruz; çünkü enfeksiyon kokusu çok farklı. Mide bulandıracak kadar olabiliyor. Yıllardır aynı oranda, aynı kokuda, aynı renkte bir enfeksiyon olma ihtimali çok düşük. Belki doğru iç çamaşırı seçemediğiniz ya da kişisel hijyeni doğru sağlayamadığınız için ekstra kokuyor olabilir. Siz yine de muayene olun. Doktora gidene kadar insanın gözünde çok büyüyor; ama gidince olup bitiveriyor ve bunun için mi o kadar erteledim diyor insan. Zaten henuz hiç cinsel birliktelik yaşamadıysanız doktorun muayene edeceği alan çok kısıtlı, 3 dk bile sürmez.

Cinsel yönden aktif olmadığın için mi istemiyorsun vajinal muayene? Doktor bunu gözeterek de kültür alabilir senden o yüzden endişelenme.

Eğer genel anlamda utanıyorsan utanman yersiz. Senin yerinde olsam ilk fırsatta bu korkumu yener kafamdaki soru işaretlerinden kurtulurdum..

genel anlamda utanıyorum,düşüncesi bile çok utanç verici geliyor

Idrar testi ister sadece. Eğer bi sıkıntı varsa kulak çubuğunun uzunu olan bi seyle vajinanin ic tarafindan sen hic hissetmeden örnek alır. Ama bekarsan onu yapmaz heralde. Idrar yolu enfeksiyonu falan varsa ilerleme durumunda böbreklere ciddi zarar veriyor diye biliyorum. Ihmal edilecek bişey değil

yumurtalıktaki bir enfeksiyon idrar yollarına sıçrayabilir mi

tam tanımlayamıyorum ama hoş bir koku değil.:110:bir de rengi bazen beyazımsı bazen sarımsı olabiliyoro_O
Beyaz ve sarımtırak normal akıntılar ancak yeşilimsi olursa sorun..
İdrarda yanma varsa enfeksiyon olabilir..
Kaşıntı varsa mantar olabilir..
Daha önce rahatsız etmeyen ama artık rahatsız eden bir kokuysa o da sorun..

Mantar kokulu oluyor bence hemen git onlemini al o kokuyu sadece sen almiyorsundur emin olabilirsin . Zaten kokulu akintm var dersen bakma gereği duymaz

merhabalar.benim uzun süreli aslında çok önemli olmasa da ara sıra aklıma takılan bir sorunum var.benim kokulu akıntım oluyor ve regl günleri dışında her gün oluyor .bu normal mi?internette kokusuz olması gerektiği yazıyor ama hiç kokusuz olabilir mi bilmiyorum.bir de doktora gitsem o bölgeye bakmak ister mi? benim için çok utanç verici olur cinsiyetinden bağımsız.anlamak için başka yollar var mı,yoksa mutlaka vajinal muayene olmak zorunda mıyım?
Kaşıntı ve beyaz çökelek gibi akıntı varsa mantar veya enfeksiyon olabilir.
Keskin mi kokuyor yoksa akıntı dolayısıyla ıslanan çamaşırdan mı koku oluyor.

Bayanlar için vajinal bölge önemli hastalıkları en ufak şeyi ihmal etmemek gerek. Bence hastaneye gidin.

Utanacak bir şey yok ki bacağınız kolunuz gibi o da sizin bir parçanız, erkekler küçüklüğünden beri cinsel organlarını göstere göstere gezerken siz ne diye utanacakmışsınız, ne münasebet. Göstereceğiniz de bu işin uzmanı bir hekim, hepsi vajina görmekten bıkmıştır bile. Ben bu işin eğitimini almış bir hekim değilim haliyle yapacağım yorum yanlış olabilir ama 7-8 senedir varsa bu durum bana hijyenden kaynaklı olabileceğini düşündürttü. Vücut temizliğinize özen gösteriyorsunuzdur eminim ama vajinal bölge ekstra özen isteyebiliyor. Genital bölge şampuanları var, eczanelerde satılıyor. Onlardan kullanın derim düzenli olarak belki faydasını görürsünüz.

7-8 senedir sürüyorsa mantar olma ihtimali düşük. Mantar olsa kasıntıdan duramazsiniz. Enfeksiyon olabilir sebebi. Ayrıca beslenmede kokuyu etkiliyor. Yedikleriniz protein ağırlıklı, az sebze ise koku daha çok artar.

Acil şifalar.

Back