aklım çok karışık bir türlü anlayamıyorum

bebeto

aşksın sen cansın sen
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
482
63
arkadaşlar ben 29 haftalık hamileyim bir türlü doğum zamanını anlayamıyorum aya göre hesaplarsam 2 ayım var haftaya göre hesaplarsam 2 ay 3 hafta var nasıl hesaplıyorsunuz anlatırsanız çok sevinirim benim sat 07 ocak 2009:uhm:

hafta olarak hesaplanıyor doğum zamanı.
40.hafta deniyor ama bebekler pek sabırsız oluyor bazen.
ya da sezeryan olacaksa 38.haftadan sonra alıyorlar.
hayırlı doğumlar.

29 haftalık hamileyseniz daha 11 haftanız var demektir. ama 37. haftadan sonra doğumların çoğu genellikle gerçekleşiyor. ay olarak değil hafta olarak hesaplanıyor.

canım dogum içim 37ç haftadan sonra hazırlıklı olacaksın son adet tarıhınden ıtıbaren 40 hafta sayacaksın max 40 hafta sonunda dogurmus olacaksın
sanırım sen bıraz stres yapmaya başlamıssın

teşekkür ederim arkadaşlar belki komik bir soru oldu hani ay olarak hesaplama varya 9 ay hafta olarak hesapladıgımda 10 ay oluyor birtürlü anlayamamıştım 37. haftadan sonra doğması normalmi oluyor erken olmuyor dimi

yok erken değil normal oluyor. zaten dediğim gibi bebeklerin çoğu da 37-40 haftaları arasında doğuyor. yani tehlikeli zamanınızın bitmesine 8 hafta gibi birşey kalmış :))

canım sata göre hesaplıyosun gebelik hesaplayıcılardan yardım alıyorsun 29 haftalıksan daha doğumuna hafta olarak 11 hafta var canım ne 2-3 haftası 40 haftayı dolduruyosun doğum zamanı için

canım sen hesaplarken 10 günü saymamışsın sanırım, bir de bir ayı 4 hafta olarak saymamak lazım o zaman yanlış çıkıyor. ben ay olarak hesaplamak istediğimde toplam gebelik günümü 30'a bölüp tam olarak kaç aylık olduğunu hesaplayıyorum. mesela şimdi 34+5'im, buna göre;
34*7+5=243 gün,
243/30=8.1 aylık olmuş oluyo.
eğer ay olarak hesaplamak istersen bu yöntemi tavsiye ederim.

sende bu hesaba göre 6,7 aylık hamilesin canım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…