akıntı neden olur???

fresa

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
2.447
948
363
İstanbul
akıntı neden olur??? ya kızlar sizinde boyle problemınız var mı camasırınıza sarımsı ve kotu kokululu sıvı bulasıyo neden acaba cok rahatsız edıcı bı durum ya :sinifsinif:

eğer kokuluysa mutlaka bi dr git ya enfeksiyon olmuşsundur yada iltihap
idrar testi yaptır bence ihmal etme
geçmiş olsun

kokusa arkadasında dediği gıbı enfeksıyondur vede doktora gıtmn lazım buyuk ıhtımal antıbıyotık verır kurutur
camasırını sureklı değiştir pamuklu gıymeye ozen gster
vede genıtl bolgenı ıslak bırakma
kokulu pedler kullanma
cok konustum gecmıs olsun :)

Sarı, kokulu akıntı enfeksiyondan kaynaklanır. ıhmale gelmez. Yumurtalılara sıçrayabilir iltihap. Doktora gidin mutlaka. Verdiği ilaçları düzenli alın. Pamuklu çamaşır giyin. ıyi kurulanın. Vajinal bölgede sabun, duş jeli, o bölge için üretilen jeller, parfüm ve günlük ped kesinlikle kullanmayın. (O bölge için jelleri tedavi süresince kulalnabilirsinizdoktor verirse ama normalde kullanmayın.) Islak mayo ile kesinlikle kalmayın. Dışarıda tuvalet kulalndığınızda tuvalet kağıdının iç tarafını kullanmaya özen gösterin.

bendede oluyo ama beyaz bide koku yok o nedenkibilmiyorumkismile

Süt kesiği, lor peyniri kıvamında ise mantar enfeksiyonudur. Yok eğer şeffaf sümüksü yapıda ise normal, fizyolojik akıntıdır, sağlıksız değildir, herkeste olur, özellikle yumurtlama günlerine yakın günlerde.

kızlar bır kadında akıntı olması cok normal yanı eeger yesıl sapsarı kahverengı vede kokulu olmadıktan sonra
adetten sonra yumurtlama zaten o zamn akıntı olur adetten 4_5 gun oncesı altta sıvı bırıkntısı oldugu ıcın gene akıntı olmak zorunda sefaf sarımtırak vede kokusuz onemlı deıl bu olması gerekn bır akıntı zaten

benımkı normal o zaman cnm tşk ederım adet öncesi ve bıttıkten 2-3 gün sonrası baslıyo peynır kıvamında degıl diğeri gibi ymurtalma günü demek evlı olmayınca pek dikkat etmıyorum

tşkler cnmŞeniz

Akıntının bir çok nedeni olabilir. Enfeksiyon ya da mantar gibi...
Ben de çok uzun süre o akıntıyla mücadele ettim, yumurtalıklarımı enfeksiyon kaplamıştı...
Dr fitil ve antibiyotik verdi şimdi geçiyor çok şükür akıntım kalmadı gibi birşey. En azından kokusu kalmadı...
Sanırım bekarsın o yüzden fitil vermez enfeksiyon varsa bile. Ama antibiyotikle geçirebilir. Dr'a git bence mutlaka...

cok saolun kızlar kasıntım falan yok kokulu mendıller gunluk ped ıslak mendıl jel falanda kullanmıyorum tuvalet ıhtıyacımdan sonra mutlaka orayı yıkar ve kuruturum ıslakta bırakmam temızlıgıme falan dıkkat edıyorum ama neden oluyo anlamıyorum sacma gelebılır ama genetıkmı sızce annemde kız kardeslerımde halalarımda da var sarımsı koyu kıvamda ve kokulu ıltıhap olabılır evet cok dogru pekı hangı doktora gıtcem kızlar ?

evet canım bekarım ben genıtal bolgemı kuaforde bıle aldırmıyorum cok utanıyorum doktor muayene edermı ay gıtmem o zaman ben

Mutlaka doktora git. Genetik akıntı olmaz, hele kokulu hiç olmaz.
Eğer bakire isen doktor vajinal muayene yapmaz ama dışarıdan akıntıya bakmak isteyebilir.
Sakın ihmal etme. Enfeksiyon çok ilerlerse kısırlığa bile yol açabilir.
Utanacak birşey yok, doktorlarımız bizim için var. Onlar için senin vajinan ile elin ya da bademciklerin arasında fark yok.
Annen ve halaların da gitsin bence hatta, kokulu sarı akıntı normal değildir.

canım doktordan utanmana gerek yok... o kadar çekiniyorsan bayan doktora git... kokulu akıntı iyi birşey değil... enfeksiyon kapmış olabilirsin... şimdi muayene ettirmessen evlendikten sonra çok daha fazla uğraşman gerekir... genetikle akıntının alakalı olduğunu sanmıyorum... büyük ihtimalle enfeksiyon kapmışsındır... antibiyorikle kuruturlar... ayrıca zaten bakire ise speklumla muayene etmez... en fazla gözle muayene eder....

hemen kötü düşünme hayatım ama yine de önlem almakta fayda var... eğer iltihap sorunun varsa evlenmeden hallet diye dedim... çünkü evlenince enfeksiyona daha açık oluyor biliyorsun...

Jinekologa gitmelisin canım. Ultrasondan yumurtalıklarına bakıp anlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…