Benimkisi Xiaomi Roborock S5.
Adı Ekaterina, kısaca Katya diyoruz. Hatta ilk başta ses etmese de burun kıvırdığını hissettiğim annem şimdilerde kendisine "Katiş" diyor :)
Minnoşum benim, sempatik şampiyonum..
İlk zamanlar ne kadar etkili olduğunu kimselere gösteremedik zira kendisi her süpürmede bize aslında çöp evde yaşadığımızı kanıtladı sağolsun.
4 farklı süpürme modu var. Genelde standartta süpürtüyorum, yetiyor. Navigasyonundan memnunum, istasyonunu bulma sorunu neredeyse hiç yaşamadık. Sanal duvar ve no-go zone yapabiliyorsunuz, evin sadece bir veya birkaç bölümünü seçip oraları hallediver diyorsunuz. Ben genelde öyle kullanıyorum. Biz kahvaltı ederken salonu, biz salona geçince mutfağı süpürüyor misal. Birbirimizin ayağının altında dolaşmamış oluyoruz. Bu arada evimiz yaklaşık 130mt2 3+1, tek şarjla rahat hallediyor. Zaten oda oda yaptırınca şarj sorunu da olmuyor.
Silmesini de başarılı buluyorum, elbette eğilip elinizle sildiğiniz gibi olmuyor ama benim mantığım "ben iyi sileceğime, o kötü silsin" çünkü ben atıyorum haftada 1 onu öyle silebilecekken Katya bazen sadece mutfağı günde 3 kere siliyor. Halılarımız çok kalın değil, ben hazneye su-sirke karıştırıp takıyorum, halıların da üstünden silip geçiyor, hoşuma gidiyor, ıslak veya fazla nemli kalma durumu yaşamadık, 10dk kurumuş oluyor halılar. Hatta mutfağı sildireceksem haznesine biraz yağ çöz fısfıslıyorum, mis..
Belki tek handikap olarak silme işlemi esnasında durdurup bezini bi sudan geçirip tekrar takıyorum, onu sayabilirim ama bunu yapmak da benim tercihim zaten, istenirse hiç değiştirmeden de silip geçebilir.
Hayatımda yaptığım en iyi alışveriş diyebilirim. Yıllardır irobot fiyatlarını kolluyordum ama bir türlü gözden çıkaracağım rakamlara düşmemişti. Az önce baktım, şubat ayında almışım 3450liraya. Sonradan baktığımda 6500e kadar çıktığını görmüştüm.
Çocuklu evler için kesinlikle kurtarıcı, hem süpürme silme vakti bana kalıyor, hem de kızıma hiç "aman dökülmesin ay damlamasın" tadında olmuyorum, ufaklık rahatça kafasına göre takılıyor.
Çok uzattım, biz Katyayı çok sevdik, şimdi ben yemek pişirip mutfağı çekip çevirecek olan Sebastianı üretmelerini bekliyorum. Bir çıksın, gerekirse arabayı satıp kredi çekip alacağım. Ona da kısaca Sebo deriz herhalde.