• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıllı kadın olmak herşeyi güzel idare edebilmek

vesikaliyarim

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
8.951
En iyi cevaplar
1
15.777
388
45
Konuları okuyunca o kadar sorun var ki evliliklerde. Başta kayınvalide olmak üzere tabi...
Bazı kadınlar ise bakıyorsun kocası peşinde köle olmuş, annesine karşı bile karısını savunur.
Cok yakınımda örneği de var kuzenim ve karısı..Kız öyle güleryüzlü falan da değil ama oğlan iyi kapılmış, annesine laf bile ettirmez...

Diğer konularda da kocasına her dediğini ustaca yaptırabilen, kendini ağırdan satan, kocasının dırdırcı gözüyle bakmadığı hatunlar yok değil...Kaynana ile iyi geçinebilen...Karşıdaki insan da çok önemli tabi...Kötü de olsa aklını kullanarak min. sorunla bütün düzeni yürütebilenlere bravo

Kadın olarak beklentilerimiz oluyor, sürekli düşünüyoruz, eşten güzel söz, herşeyin önünde tutmasını istemek, hatalarını farkedip özür beklemek, zamanını bize ayırmasını, aşkını göstermesini beklemek gibi ama malesef beklentilerimiz karşılanmadığı zamanlarda tartışmaya dönüşebiliyor sonra soğumalar yatak ayırmalar vs

Merak ettiğim içinizde bunların hepsini yapabilen var mı ve sürdürebilen bu kadar akıllı, planlı, derinden gidebilen, duygularına hakim olabilen...Boylece erkeğine de tam hakimiyet kurabilen...İyi bir cinsel hayat ta erkekler üzerinde çok etkili diye düşünüyorum bu da vardır öyle eşlerde...Varsa tüm düzeni nasıl yaptığını da burda anlatırsa herkes faydalanır diye düşünüyorum...Özellikle biz bayanların duygusallıktan yaptığı hatalar çok fazla....Akıllıca davranmak yerine fevri olunca işler sarpasarıyor...O sabrı herdaim gösterebilen mantığı ile hareket edebilen var mı acaba

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu eşin yapisiylada alakalı bence. Benim eşim bensiz adım atmaz evde hakimiyet tamamıyla benimdir. Buda yoruyor tabi ama avantajı daha fazla. Akıllı bir kadın olduğumu dusunuyorum. Eşimin ailesiyle ilgili olanlari çoğunlukla umursamiyorum. Çok sinirlenirsem laf arasında ornek vererek anlatıyorum eşime sonrada uzatmadan lafı değiştiriyorum. Zamanla eşimin beyninde yer ediyor ve başka insanların yanında arkamdan benim hakli olduğumu annesinin zor bir insan olduğunu söyleyebiliyor.

Çok sinirlenirsem laf arasında ornek vererek anlatıyorum eşime sonrada uzatmadan lafı değiştiriyorum. Zamanla eşimin beyninde yer ediyor ve başka insanların yanında arkamdan benim hakli olduğumu annesinin zor bir insan olduğunu söyleyebiliyor.

İşte önemli bir davranış bence...Çok didiklemeden 1 kere etkili şekilde söyleyip geçmek

valla benim çevremdede var öyle keşke bende olabilsem ama bu tamamen kadına bağlı deil karşıdaki erkeğede bağlı cnm yaa herkesim kocasının farklı karakteri var kiminde kadın baskın kimin de erkek baskın sadece kadınla iş bitmiyor :SS

Ben 2,5 yıllık evliyim kv bir gün olsun tartışmadım. Eşim her zaman beni savunur. Hatta abartir, ben annesini savunmak zorunda kalırım.

Fakat bunların hiç biri benim aklım sayesinde olmuyor.. Karşınizdaki insan kötü kalpli, uyumsuz, huzursuzluktan zevk alan biriyse, ağzınızla kuş tutsaniz yaranamazsiniz. Ama iki tarafta ılıman bi kişiliğe sahipse, anlaşamadıklari konularda bile uzlaşmacı davranabiliyorlarsa o zaman bu söyledikleriniz olabiliyor.

Çok akıllı, planlı, derinden giden biri olduğumu iddia etmem ama uyumlu, anlayışlı, sakin ve seviyeli ilişkiler kuran biriyim. Öyle herşeyi sorun haline getirmem, her zaman açık konuşup sorunları sakince çözmeye calisirm. Burda öyle konular okuyorum ki bazen yok artık diyorum 'bunu mu dert etmiş gerçekten'... Kv bana bi konuda sitem ediyorsa ve haklıysa ona 'evet anne haklısın ben bu konuda biraz eksiğim' demeyi bilirim. Haksızsa 'düşündüğün gibi değil ben şöyle düşünüyorum' da derim. Ama tekrar altını çizerek söylüyorum kv kötü kalpli biri olsaydı benim bu tutumun hiç bi işe yaramazdı. Çok şükür kalbi güzel olan bi insan.

Direk konuya giriyorum. Esimle aram mükemmel, masallahlik durumumuz var. Kayinvalidemlerle aramiz bozuk. Normal düzeyde uzlasilabilecek insan olsalardi inaniyorum ki hersey cok baska olurdu.
Ben esimi kendi tarafima cekmedim, öyle birsey söz konusu olamaz.
Kendi gördü kendi karar verdi birseylerin yanlis olduguna.
Biz ne yaparsak yapalim büyük olarak onlar bizden cok daha hatali davrandilar.
Bunu ben esime inandirmadim kendi beyni oldugu icin kendi de yorumladi bu durumlari.
Evet beni savunur ama bu kelime bile beni rahatsiz eder. Savunmak!?
Neyim savunulacak benim? Zaten hersey ortada, sadece onlara karsi hayir demesini biliyor( ki hicbir ise yaramiyor).
Aramiz limoni, böyle olmasini istemezdik.
Büyüklerimiz, keske sevkatli anlayisli olsalar. Düsünüp konussalar. Kocaman bir aile olabilseydik.
Ama ne yazik ki sevgisiz insanlar, merhamet beklemek anlayis beklemek üc seneme mal oldu.
Ayni hatayi yapmiyorum. Her gece yatarken böyle olmasaydi diyorum ama elimden birsey gelmiyor, cok sogudum.
Telefonla aramiyorum artik. Nasil bir kirginlik var yüregimde anlatamam. Esim de öyle. Artik saygi büyük demeyi biraktim cocuklarim ve cekirdek ailemin ruh sagligi derdine düstüm.
Inancimdan ötürü de birseyler yanlis biliyorum. Af diliyorum Yaradan dan. Beceremedim. Zulme sabrettim ama devam edemezdim, saglimdan olmak istemiyorum. Ikinci cocugum da geliyor. Mutlu olmak istiyorum.
Onlarim memnuniyetsizliginden, sükürsüzlügünden, sadece eksikleri görmesinden biktim.
Bana göre hic olgun degiller, yasla olmuyor hicbirsey.
Durumlar böyle.

Karşınızdaki insana da bağlı bu ama hadi ben kendimin kahrı çekilebilecek biri olduğunu düşünüyorum ,dırdırım yok şikayetim yok saygılıyım herkese karşı uyumluyum sevecenim falan filan neyse :) Geçen arkadaşım anlattı hatunun biri kocası bir güllaç bulamadı diye surat yapmış üstelik ben yaprak halinde aliyim kendim hazırliyim yapiyim sana demiş yok illa ramazan ayı gibi yapılmış olacak..Buna benzer birkaç örnek verdi..Yani diyorum evlat olsa sevilmeyecek (bana göre tabi) insanların peşinde deli divane olanlar nasıl yapabiliyor bunu bıkmadan usanmadan onu ben de merak ediyorum açıkçası.. Deveye diken insana öpen mi lazım acaba :KK11:

bu kadar basitse ama değil bence
Aslinda bu kadar basit. Yetistirilme tarziniza, kafa yapiniza uygun insanlarla evlenin. Kv ile aram iyi, kocamla da oyle. Kocam kavgaci, fevri veya uyumsuz biri degil cunku kendi ailesi de oyle insanlar degil, keza benim ailem de. Davul bile dengi dengine demisler. Zit kutuplarin birlikteligi bi sure ask ile idare edebilir ama uzun vadede biraz zor görünüyor..

Kocayla ve ailesiyle anlaşmak planlayarak yapılabilecek şeyler değil ki.

Ben eşimle çok iyi anlaşıyorum, evliliğim çok şükür yolunda. Ailesiyle de seviyeli ama düzgün bir ilişkimiz var. Ama bunun için özel hiç bir şey yapmıyorum. Zaten bütün ömür bunları düşünerek ve planlayarak geçmez ki.:KK51:

İşin özü anlaşabileceğiniz eşlerle evlenmek. Ailesiyle anlaşamıyorsanız da seviye koyun araya. Burada kocanın ana kuzusu olmaması da önemli etken tabi.
Sonra her şey kendiliğinden oluyor zaten.:KK50:

Bence şans birazda.
Bende uyumlu, sakin bir insanım, ama eşim biraz aksi, huysuz ve sinirli. Kayınvalidem olmasa çoktan ayrılmıştık belkide. Hiçbir zaman oğlunu kayırmadı, Sağolsun hep beni destekledi. Çok iyi insandır , malesef kendi annem ve çevredekiler aramızı bozmaya çalıştı çoğu zaman.
Benim kendi annem kayınvalidem olsaydı şuraya kayınvalide konusu açanlardan biri de bendim şimdi.
Eşle anlaşma konusunda da bazen ağzınızla kuş tutsanız olmuyor adam huysuzsa

Hem adam hem ailesi iyi olucak bu ikisini birarada bulmak zor. Ailesi iyi olanın kendi de iyi olmuyor malesef herzaman
Bizde böyle :) Ailesi cok iyi, beni de severler sağolsunlar. ama kendisi de özünde iyi de olsa anlaşması zor bir insan.
Bende mükemmel değilim, hiçbirzaman istediği gibi yemek yapamıyorum,yoğun çalışıyorum, temizlik istediği gibi vs olmuyor, sorunlar hep burdan çıkıyor

Back
X